FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

ANALIZĂ » Dică a intrat în topul longevității la FCSB și e ironic cu dinamoviștii: "Eram dat afară după 4-5 etape! Alţii au schimbat deja 4-5 antrenori"

Articol de , , - Publicat marti, 25 septembrie 2018 09:02

ANALIZĂ. Dică e ironic la adresa lui Dinamo, club care a avut nu mai puţin de 4 "principali" de când Dică a preluat FCSB şi a urcat în top 5 longevitate all-time al tehnicienilor cu Becali patron.

"De când am venit la Steaua s-a tot spus că după cinci etape voi fi dat afară. După șapte, după zece, numai aşa s-a vorbit şi continuă să se vorbească despre mine. Iată că am un an şi patru luni de când sunt la Steaua şi încă n-am fost dat afară.

Pe la alte echipe, pe unde nu se vorbește, se schimbă antrenorii pe bandă rulantă. Sunt unele care au şi 4-5 antrenori în această perioadă. Înseamnă că e bine. Să se vorbească în continuare și eu să rămân la Steaua".

Dică egal 7 antrenori la Dinamo şi CFR

Declaraţiile îi aparţin lui Nicolae Dică şi ironia tehnicianului se îndreaptă şi înspre cei care l-au tot văzut demis, oameni de fotbal şi mass-media, dar şi înspre rivala tradiţională, Dinamo. Club care tocmai a schimbat antrenorul, făcând rocada Bratu-Niculescu.

Declaraţiile lui Dică sunt confirmate din plin de ceea ce s-a întâmplat în Liga 1 din iunie anul trecut şi până acum. Dinamo a avut în această perioadă nu mai puţin de 4 tehnicieni, Contra, Miriuţă, Bratu şi Niculescu. Chiar şi campioana CFR a rulat de 3 ori mai mulţi antrenori decât FCSB.

Dică poate ajunge pe 2 la final de 2018

În plus, Dică a reuşit să atingă o performanţă importantă ca "principal". A atins 474 de zile la rând la FCSB, longevitate cu care ajunge în top 5 antrenori cu Gigi Becali patron. Dică a trecut peste nume importante precum Gâlcă şi Lăcătuş.

În condițiile în care primul a câştigat 3 trofee, iar Lăcătuş a dus-o pe FCSB în grupele Champions League. Peste Dică în această ierarhie se află numai 3 nume, toate cu mare greutate în istoria clubului: Reghecampf, Olăroiu şi Piţurcă. Dacă Dică va rezista în funcţie până la finalul lui 2018, atunci va ajunge chiar pe locul 2!

Topul longevităţii la FCSB

ANTRENOR / ZILE ÎN FUNCŢIE
1. Reghecampf 733*
2. Olăroiu 552
3. Piţurcă 549
4. Reghecampf 530**
5. Dică 474
6. Gâlcă 364
7. Lăcătuş 361
* primul mandat: mai 2012 - iunie 2014
** al doilea mandat: decembrie 2015 - iunie 2017

BILE ALBE

1. A dus echipa în grupele Europa League în sezonul trecut
2. S-a calificat în primăvara Europa League, unde a jucat în februarie 2018 cu Lazio

BILE NEGRE

1. Nu a câştigat niciun trofeu în sezonul trecut
2. A ratat calificarea în grupele Europa League în acest sezon
3. A lăsat senzaţia că îi permite orice imixtiune lui Gigi Becali şi că acceptă orice ordin

La Steaua, lider all-time e Iordănescu

Până ca Becali să devină patron, Steaua avea stabilitate mult mai mare la nivel de bancă tehnică. Sunt multe exemple de tehnicieni care au rezistat câte 3 ani: Ilie Savu, Gheorghe Constantin, Emeric Ienei şi Dumitru Dumitriu. Cel mai longeviv în toată istoria clubului roş-albastru e însă Anghel Iordănescu. Are aproape 4 ani la rând ca "principal" la Steaua. Mai precis, între octombrie 1986 şi iunie 1990.

Antrenori la alte echipe de când Dică e la FCSB

CHIAJNA - 5
Dan Alexa
Vasile Miriuţă
Ion Moldovan
Ionuţ Badea
Dorinel Munteanu

DINAMO - 4
Cosmin Contra
Vasile Miriuţă
Florin Bratu
Claudiu Niculescu

VOLUNTARI - 4
Claudiu Niculescu
Adrian Mutu
Daniel Opriţa
Dinu Todoran

CFR - 3
Dan Petrescu
Edward Iordănescu
Antonio Conceicao

ASTRA - 3
Edward Iordănescu
Marius Măldărăşanu
Gheorghe Mulţescu

Hagi nu are rival

Dică are stabilitate la FCSB, însă e departe de recordul unuia dintre actualii antrenori din Liga 1. Gică Hagi se pregăteşte să împlinească 4 ani de când e "principal" la Viitorul. A preluat echipa în 13 octombrie 2014, după demisia lui Bogdan Stelea. Hagi e propriul său patron, Academia şi clubul din Liga 1 fiind finanţate exclusiv de el.

Topul longevității în Liga 1

Antrenor De când e în funcţie
Hagi (Viitorul) 4 ani fără o lună
Pelici (Hermannstadt) 1 an şi 5 luni
Dică (FCSB) 1 an şi 4 luni
Mangia (U Craiova) 1 an şi 4 luni
C. Enache (Botoşani) 1 an şi 4 luni
Stoican (Iaşi) 1 an şi 3 luni 

9 estenumărul trofeelor câştigate de Ienei ca antrenor al Stelei, e lider all-time, urmat de Dumitriu (8), Iordănescu (7) şi Gheorghe Popescu (7)

 Citește și:  Becali a trecut la Salomao: "Cel mai bun mijlocaș din România!" » Peste 3 luni dinamovistul e disponibil pentru FCSB

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (29)
alex_1973
alex_1973  •  25 Septembrie 2018, 19:40

Ce, Dica este antrenor?Hai sa fim seriosi.nu are nici o treaba cu acest fenomen.Un antrenor adevărat nu se lasă călcat în picioare și batjocorit.

roadghost
roadghost  •  25 Septembrie 2018, 19:31
Postat de Abigail Laslas pe 25 Septembrie 2018, 19:19

spre deosebire de bratu?

E o lista intreaga acolo.

1198766430181192
Abigail Laslas  •  25 Septembrie 2018, 19:19
Postat de roadghost pe 25 Septembrie 2018, 19:14

Ce nu intelege Mr Nick e ca "antrenori" e cuvantul cheie in aceasta situatie, durata sederii e irelevanta pt ca Dica nu face parte din aceasta breasla.

spre deosebire de bratu?

Vezi toate comentariile (29)
Comentează