FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - FCSB 1-1

ANALIZĂ GSP » Gică Hagi a devenit marele inamic al FCSB-ului! Viitorul le-a luat roș-albaștrilor un campionat, iar acum direcționează titlul spre CFR Cluj

Viitorul - FCSB 1-1 // FOTO: Răzvan Păsărică
Viitorul - FCSB 1-1 // FOTO: Răzvan Păsărică

Articol de , - Publicat marti, 23 aprilie 2019 10:31

Umilit în trecut de Gigi Becali, Gică Hagi a fost cel care i-a deturnat FCSB-ului două din ultimele 3 titluri. În 2016-2017 i-a luat campionatul la fotofiniș, iar în actualul sezon ecartul de 5 puncte pe care FCSB îl are față de CFR a fost cauzat exclusiv de Viitorul.

 FCSB și Gigi Becali au pierdut titlul cu 4 etape înainte de final. Matematic, campionatul nu e jucat. Distanța dintre CFR și FCSB e de 5 puncte, iar în joc mai sunt disponibile 12! Practic, trupa din Gruia e 99% campioană. Mai are nevoie de numai 7 puncte pentru a fi sigură de titlu, indiferent de rezultatele echipei lui Teja.

Dublă lovitură de la Hagi

Diferența de puncte din acest moment dintre cele două formații a fost determinată pe parcursul play-off-ului, exclusiv de rezultatele pe care rivalele în lupta la campionat le-au înregistrat în meciurile cu Viitorul. CFR a disputat un singur joc, la Ovidiu, și l-a câștigat!

În schimb, FCSB a bifat deja ambele confruntări cu Ianis Hagi și compania și a luat un singur punct! 1-2 pe Arena Națională și 1-1 duminică seara! A pierdut nu mai puțin de 5 puncte, exact ecartul ce o separă de Dan Petrescu!

7 punctea luat CFR, pe parcursul sezonului regulat, cu cele 4 echipe cu care mai are de jucat în play-off, respectând locul de disputare: 1-2 cu Viitorul, 2-1 la Astra, 0-0 cu Craiova și 2-0 la FCSB

3 punctea luat FCSB, pe parcursul sezonului regulat, cu cele 4 echipe cu care mai are de jucat în play-off, respectând locul de disputare: 1-0 cu Astra, 1-2 la Craiova, 2-4 la Sepsi și 0-2 cu CFR

Cu punctaj maxim în cele două jocuri, FCSB ar fi fost astăzi nu doar la mâna ei în bătălia pentru a cuceri titlul, dar era favorită fiindcă meciul decisiv urma să-l joace pe teren propriu, în chiar etapa care închide play-off-ul.

Nu e pentru prima dată când Hagi e piedică principală pentru FCSB în drumul spre titlu. Acum doi ani, disputa a fost una directă între cele două cluburi, iar câștig de cauză a avut tot Viitorul, care a luat campionatul datorită rezultatelor directe din play-off, 3-1 și 1-1!

Dinamo și Iași, alți ghimpi pentru FCSB

Celelalte două titluri pierdute de FCSB, în format cu play-off, au avut un scenariu asemănător. Nu neapărat rezultatele din meciurile cu rivala principală au decis ordinea, ci indirectele.

În 2015-2016, Astra a luat 6 puncte în meciurile cu Dinamo, în timp ce FCSB s-a ales doar cu două remize în fața adversarului tradițional. Apoi, în 2017-2018, disputa FCSB - CFR a fost anulată în confruntările față în față, s-a terminat de fiecare dată remiză.

În schimb, lupta a fost influențată decisiv de cea mai slabă formație din play-off. Poli Iași a blocat-o prima dată pe CFR, cu care a remizat în Copou, după care, a bătut-o pe FCSB, tot acasă, 1-0, meci care a răpus trupa lui Dică. Dacă atunci s-ar fi terminat egal, FCSB ar fi câștigat campionatul.

Vezi și: Teja OUT! Ratarea titlului îi va fi fatală, Gigi Becali și MM Stoica îi caută deja înlocuitor

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (29)
1084744051597374
Győző Román  •  23 Aprilie 2019, 16:16

Pe fotografie: Odihnă activă (în timpul meciului)

10206182687501521
Sorin Untaru  •  23 Aprilie 2019, 15:52

Si daca stai sa te gandesti....pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti.

adi67
adi67  •  23 Aprilie 2019, 15:12

Conform acestui "stralucit" exercitiu de logica , Everton va fi "autoarea morala" a castigarii titlului de catre Man.City . Restul rezultatelor nici nu mai conteaza .

Vezi toate comentariile (29)
Comentează