FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

ANALIZĂ Ioan Hora, un alt golgeter eșuat! Cei mai buni marcatori din Liga 1 din ultimul deceniu s-au făcut de râs când au părăsit România

Articol de , - Publicat joi, 31 ianuarie 2019 09:33

În ultimul deceniu, toţi jucătorii care au terminat pe primul loc în topul marcatorilor din Liga 1 au dezamăgit la echipe mici şi foarte mici de afară, după care au revenit în Liga 1 cu cota prăbuşită. Ioan Hora este ultimul intrat în această „regulă”.

FCSB l-a repatriat pe Ioan Hora.

Este încă un episod din dramele fotbalului românesc din ultimii ani. Aproape fără excepţie, golgeterii din Liga 1 au plecat imediat în străinătate, dar, cu foarte puţine excepţii, la formaţii de top şi în ciuda acestui lucru au dezamăgit.

Toţi cei din deceniul precedent au fost nevoiţi, din cauza faptului că li s-a prăbuşit cota şi nu mai aveau alte variante, să revină în prima ligă din România.

Este şi cazul ultimei achiziţii de la FCSB. Hora a reuşit o performanţă mare pentru Liga 1: să fie golgeter din postura de fotbalist al celor de la Pandurii Tg. Jiu.

Însă imediat cum a depăşit graniţele României a fost aproape zero barat. Chiar şi în condiţiile în care a îmbrăcat tricoul unor formaţii modeste dintr-un campionat care e departe de cele cu nivel mare din Europa, cel al Turciei.

Hora întregeşte o listă cu golgeteri eşuaţi în străinătate care cuprinde nume mult mai sonore.

Exemple: Andrei Cristea, Zicu, Wesley, Rusescu. Şi la fel ca toţi ceilalţi, Hora vede în revenirea în Liga 1 colacul de salvare pentru o carieră care nu mai însemna aproape nimic. Ultimul său meci oficial datează din mai anul trecut, iar ultimul gol din aprilie.

 cristea

zicu

wesley

rusescu

antal

tade

hora

llullaku

golgeteri primele campionate

Cine va câştiga în acest sezon?

golgeteri

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
122vlad
122vlad  •  01 Februarie 2019, 08:36

Dar chiar le poti spune golgheteri? Din astia 8 enumerati doar 2 au marcat peste 20 de goluri si daca e sa fim corecti, rusescu trebuie scos din calcul din 21 de goluri 6 le-a dat intr-un singur meci (rezumat foarte bine de nistor, in afara de alea 6 goluri nu au avut nicio ocazie, saracu nistor nu s-a prins ca ala era scopul). Ca sa nu se mai mire statisticienii peste ani si sa nu mai deplanga nostalgicii starea fotbalului romanesc, cred ca cel mai bine ar fi sa nu se acorde titlul de golgheter daca nu marcheaza 18-20 de goluri, in 36 de etape, zic ca e decent.

demolarii
demolarii  •  31 Ianuarie 2019, 16:14
Postat de Popa Corneliu pe 31 Ianuarie 2019, 10:55

Inca un material marca "cum sa mai pupam in fund pe dl Dancu" sau cum sa mai "sapam un pic, sa-l mai denigram" pe preacuviosul oier Becali! Stau si ma intreb daca mass-media mai pastreaza macar un pic din principiul ca este "cainele de paza a democratiei", chiar se pune intrebarea mai este mass-media a patra PUTERE in STAT sau este STATUL PUTERII? In Polonia cand politicul s-a amestecat in treburile fotbalului, UEFA a luat atitudine, iar la noi se merge la... alibi cu sintagma nationalista, mascat, ca: "guvernul maghiar a investit in fotbalul din teritoriile cu locuitori de etnie maghiara" blal bla! FRF nu ia in considerare nici o recomandare de la UEFA, sa nu mai existe echipe departamentale, militarizate, din bani publici, ei putand fi folositi pentru Infrastructura, stadioane, sali de sport! Stiu ca o se spuna ca bat campii, dar eu am luat atitudine pentru a dezvalui rostul acestui material, care alaturi de foarte multe din mass-media, mai mascat sau nu, converg toate spre "eliminarea din decor" a lui Becali, care "deranjeaza", ce -i drept cam tare, pe cei din Cooperativa Echipelor de Primarii!

Un sfat: informati-va la UEFA daca chiar a interzis cluburile departamentale?. Nu de alta dar în cupele europene sunt acceptate cluburile departamentale. Iar despre banii publici din fotbal și cât investesc patroni , eu aștept stadionul promis de G Becali. Dar, unor astfel de investitori le e frică să aibă spirit fair-play intr-o competiție. Așa că apelează la valize......și șoferi, pe care îi pune in funcții la LPF sau CCA, ori FRF.......

magic4ever
magic4ever  •  31 Ianuarie 2019, 13:21

Antal a iesit golgheter anul trecut in Lituania desi joaca mai mult extrema si are 29 de ani... are valoare sa joace la orice echipa din liga 1

Vezi toate comentariile (7)
Comentează