FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

AndONE » Noul antrenor al lui Dinamo a fost prezentat oficial, iar Negoiță a stabilit bugetul și obiectivele

Negoiţă şi Andone au oficializat noua colaborare // Foto: Octavian Cocoloş
Negoiţă şi Andone au oficializat noua colaborare // Foto: Octavian Cocoloş

Articol de - Publicat marti, 24 mai 2016 00:00

Andone a fost prezentat oficial, iar Negoiţă a anunţat bugetul cu care dinamoviştii vor să  "atace" titlul.

  • Noul antrenor al lui Dinamo nu are altă variantă decât locul 1 și titlul după 10 ani
  • Ionuț Negoiță a anunțat un buget de 5,5 milioane de euro.
  • Primele ținte: Elhamed de la Gent și Bălgrădean de la Chiajna

Ceea ce Gazeta a anunţat de mai multe săptămâni s-a oficializat ieri: noul antrenor al lui Dinamo este Ioan Andone.

"Fălcosul" a fost prezentat, la RIN, în cadrul unei conferinţe la care a luat parte patronul Ionuţ Negoiţă, dar şi directorul sportiv al "câinilor", Ionel Dănciulescu.

Care e planul cu care conducătorii lui Dinamo speră să atace din nou titlul, după 10 ani de secetă?

  1. Buget mărit: "Vrem să completăm lotul acolo unde antrenorul consideră că e nevoie. Ca urmare, bugetul pentru noul sezon va fi de 5,5 milioane de euro, adică cu 10-15% mai mare decât anul trecut. Ar fi al treilea sau al patrulea buget din Liga 1, după Steaua, Astra și poate Pandurii", a anunţat Ionuţ Negoiţă.
  2. Obiectiv titlul şi alte trofee: "Sezonul încheiat a fost, să spunem, mulţumitor. La anul ne luptăm la campionat plus restul trofeelor" este dorinţa patronului Negoiţă.
  3. Şapte transferuri: "Am nevoie de doi portari cu experienţă şi cinci jucători de câmp", a spus Ioan Andone
  4. Şase tineri din pepinieră la echipa mare: "În partea a doua a sezonului recent încheiat ne-am îndepărtat de politica clubului, care cere promovarea tinerilor la prima echipă, ceea ce n-a fost în regulă. Domnul Andone are acest obiectiv de îndeplinit", a punctat Negoiţă.
  5. Investiţii în academia de copii şi juniori: "Legat de Academia lui Dinamo, de ceva vreme investim în infrastructură, investim şi organizatoric. Vrem pentru anul care urmează să facem mult mai mult decât am făcut, în primul rând din punct de vedere organizatoric, să mai creştem un nivel", a dezvăluit patronul.

Negoiţă confirmă GSP

Patronul "câinilor", Ionuţ Negoiţă, a atacat voalat: "Este adevărat că am fost la un pas să îi aducem pe Hamroun, Boldrin şi Aganovici, dar oamenii care se pricep la fotbal şi erau în club la acel moment mi-au spus că jucătorii nu sunt destul de buni pentru Dinamo. Aţi văzut şi dumneavoastră cum au jucat în acest sezon", a spus Negoiţă.

Acţionarul majoritar al lui Dinamo face trimitere la fostul antrenor Mircea Rednic, despre care Gazeta a scris că i-a refuzat pe cei trei fotbalişti pentru a aduce jucătorii săi.

Ce a spus Andone:

  • "Cunosc destul de bine lotul, am urmărit mult echipa în ultimul timp. Sunt adeptul aducerii jucătorilor acolo unde e nevoie. Nu am să cer să se aducă 11 titulari"
  • "Dinamo are jucători tineri foarte buni, care au fost împrumutaţi. Le-am făcut o analiză, urmând ca la începutul sezonului cel puţin şase să rămână cu noi. Mai ales că în acest sezon va fi regula cu cel puţin un jucător sub 21 de ani în teren"
  • "La titlu ne batem cu Steaua, Astra, Viitorul, Pandurii. La CFR şi ASA sunt probleme, deci nu cred că vor conta în lupta pentru campionat"
  • "Nu am mai vorbit în ultima perioadă cu Mircea Rednic. O să vorbim, o să-l sun. Dar n-aş vrea să creadă că l-am lucrat pe la spate. Eu am spus tot timpul că Dinamo mă tentează dacă e liber postul de antrenor. Aşa cum pe oricine tentează echipa naţională, dacă domnul Iordăneascu vrea să se oprească. Sunt lucruri fireşti"
  • "Trebuie să alegem jucătorii cu caracter, care ştiu ce înseamnă istoria şi tradiţia lui Dinamo, să facem din ei nişte campioni"
  • "Bălgrădean e pe lista mea, are experienţă  mare şi ştie ce înseamnă Dinamo. La Ţucudean e mai complicat pentru că trebuie să-şi rezolve problemele de la clubul său, mie îmi place, doar eu l-am adus de la Arad"
  • "Încă nu m-am hotărât în privinţa staff-ului cu care voi lucra. Am să mă gândesc în zilele următoare"

"Pentru mine, ar fi o onoare ca un antrenor de la Dinamo să fie numit selecționer. Dacă i s-ar propune lui Ioan Andone, nu s-ar pune problema să nu fiu de acord cu numirea sa la "naţională""
Ionuţ Negoiţă, patron Dinamo

"Eu am câteva principii la clubul Dinamo, la care ţin foarte mult, printre ele este şi această calitate, caracterul. Îmi doresc şi de la jucători, şi de la persoanele din club să aibă caracter. Pe acest principiu am ales antrenorul. Am văzut persoane cu multe calități, dar, neavând caracter, au pus în umbră calitățile"
Ionuţ Negoiţă, patron Dinamo

"Nu înţeleg de ce se spune că Rednic a avut un salariu mic la Dinamo. A avut cu 500 € pe lună mai puţin decât Şumudică, şi el a câştigat campionatul cu Astra"
Ionuţ Negoiţă, patron Dinamo

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
jerry_baciu
jerry_baciu  •  24 Mai 2016, 16:34

Ca sa se inteleaga...Acela este bugetul echipei pentru intregul sezon,nu bugetul de transferuri.

americanu197
americanu197  •  24 Mai 2016, 10:48

andone nu a mai stat doi ani legati la o echipa de la omonia in 2007... e cam depasit

cainelup
cainelup  •  24 Mai 2016, 10:35
Postat de dl.axinte pe 24 Mai 2016, 09:33

... RIP Patrick ... romania vrea ancheta la dinamu *** ...

Cand incerci sa te identifici cu tara asta, uiti ca Romania (cu R, bai incultura) nu e chiar ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează