FOTBAL  »  Superliga  »  MESAJ

Mesaj de adio? Curtat de FCSB, Andre Duarte anunță: „Noul sezon îmi va aduce noi provocări și obiective”

Andre Duarte // FOTO: Imago
Andre Duarte // FOTO: Imago

Articol de - Publicat luni, 05 iunie 2023 09:51 / Actualizat luni, 05 iunie 2023 10:04

Fundașul portughez Andre Duarte (25 de ani), care se află într-o relație tensionată cu FCU Craiova, a postat un mesaj enigmatic pe Facebook.

Venit la FCU Craiova în iulie 2022, liber de contract, Andre Duarte a bifat toate partidele oltenilor din acest sezon, 44. Acum, el plănuiește să plece liber de contract, deși patronul Adrian Mititelu spune că mai are un an din înțelegerea semnată.

Dorit de Gigi Becali, Andre Duarte a publicat duminică un mesaj pe rețelele sociale, care poate fi interpretat ca un mesaj de adio. „Sezonul viitor îmi va aduce noi provocări și obiective”, a scris Duarte, la finalul postării.

Drum liber către FCSB! Jucătorul dorit de Becali și-a terminat contractul: „Simt că a sosit momentul”
FCSB
Drum liber către FCSB! Jucătorul dorit de Becali și-a terminat contractul: „Simt că a sosit momentul”

Mesajul lui Andre Duarte: „Sezonul viitor îmi va aduce noi provocări”

„Încă un sezon a ajuns la final. A fost cel mai greu dintre toate, cu cele mai multe provocări, atât pe plan profesional, cât și personal. Dar acum, la final, mă simt împlinit.

În primul rând, vreau să mulțumesc colegilor, care m-au făcut să mă simt ca acasă din prima zi. În al doilea rând, vreau să le mulțumesc fanilor, care mereu mi-au arătat afecțiune. Nu voi uita asta. În final, vreau să le mulțumesc celor care au făcut posibil acest pas din cariera mea și mi-au dat posibiltiatea să joc la un nivel mai mare.

După 45 de meciuri și 4110 minute, e timpul să mă odihnesc și să mă pregătesc de noul sezon. Care, cu siguranță, îmi va aduce noi provocări și obiective”, a scris Andre Duarte.

Adrian Mititelu: „Dacă vrea să plece de la noi, trebuie să facă o acțiune la FIFA, să anuleze contractul”

Recent, Adrian Mititelu a precizat din nou că Duarte va juca la FCU Craiova și în sezonul viitor, ca urmare a unei clauze din contract.

„E cel mai bun stoper din Liga 1 la momentul ăsta. Eu nu-mi amintesc să fi avut vreun jucător să joace toate minutele, în 10 ani de când sunt eu. Dacă mai aveam un fundaș ca el, eram mult mai bine. El are contract până în 2024, i-am activat opțiunea de prelungire Și-a dat acordul. Circulă prin lumea fotbalului vorba că nu ar fi legale aceste prelungiri de contracte. 

Dacă vrea să plece de la noi, trebuie să facă o acțiune la FIFA, să anuleze contractul. Asta dacă îi dau dreptate. Apoi există și cale de apel. Dacă FIFA și TAS vor decide că nu e valid contractul, asta e. Dar noi am făcut o consultare mai amplă, oamenii care lucrează în domeniu au zis că este perfect contractul. 

Eu i-am făcut o propunere lui Duarte, încă nu mi-a răspuns la ea. Impresarul lui visează cai verzi pe pereți, sute de mii de euro la semnătură. I-am oferit 50.000 de euro la semnătură și 13.000 de euro/lună. Nu mi-a răspuns”, a spus Adrian Mititelu, pe 30 mai, la „Sport Report”, emisiunea moderată la Orange Sport de Dan Udrea, redactorul-șef adjunct al Gazetei Sporturilor.

VIDEO Gigi Becali, deranjat de declarațiile lui Adrian Mititelu despre transferul lui Duarte la FCSB: „Duarte e liber de contract, e cumva Mititelu stăpânul lui?”

„Becali nu fură, mă, el respectă regulamentul și legea! Ai făcut acte ok? E al tău! Dacă mai are un an contract, pentru ce țipi, pentru ce faci atâta gălăgie? N-ai făcut actele în regulă? Îl iau, gata! Ce, mi-e frică de Mititelu acum sau ce? Dacă îl fur pe Duarte să se ducă și să reclame la procurori și să zică: «A furat». Și mă duc la pușcărie pentru furt. 

Dar dacă nu ai făcut actele ok, du-te și învață să le faci, că oamenii nu sunt sclavi! Oamenii au contracte! Respecți contractul! Dacă nu ai contractul în regulă pleacă oamenii! Este sub contract. Nu are contract, îl ia Becali! Așa că asta să-i spuneți lui Mititelu: «Ai contract cu el, primești banii. Sau nu primești, că nu vrei să-l vinzi»”, a declarat recent Becali.

Citește și: 

Dezvăluiri din culise » Conducătorul, numit la un club de tradiție la cererea lui Bodescu

Florinel Coman, pe urmele lui Florin Tănase » A pus semnătura pe contract: „Bine ai venit în familia noastră”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
danut.petnaise
danut.petnaise  •  05 Iunie 2023, 20:25

Gigi, iar te apuci de furat, "credinciosule"? Și tot de la Craiova. Iar te va pedepsi Dumnezeu.

miciBIO
miciBIO  •  05 Iunie 2023, 12:20

Prea îi acordați atenție acestui personaj. Să-l vedem la o echipă serioasă și apoi puteți trage concluzii.

TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  05 Iunie 2023, 10:10

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează