FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

Se reaprinde războiul între impresarul lui Duarte și Mititelu » „E jucător liber” vs ”I-am prelungit contractul” + FCU prezintă documentele

Articol de - Publicat joi, 18 mai 2023 15:04 / Actualizat joi, 18 mai 2023 18:51

FCU Craiova s-ar putea despărți la finalul sezonului de doi dintre jucătorii de bază. E vorba despre Andre Duarte (fundaș central/24 de ani) și Yassine Bahassa (extremă stângă/30 de ani). 

Impresarul lui Duarte reaprinde războiul cu Adrian Mititelu și susține că stoperul devine liber la 30 iunie 2023. Finanțatorul îl contrazice cu documente: ”Duarte e jucătorul nostru până la 30 iunie 2024”.

UPDATE, ORA 16:37. FCU Craiova i-a activat lui Duarte opțiunea de prelungire a contractului până la 30 iunie 2024

Conducerea FCU Craiova îl contrazice pe impresarul lui Andre Duarte și a prezentat GSP formularul înregistrat în platforma FRF, potrivit căruia contractul fundașului portughez a fost prelungit până la 30 iunie 2024. 

Conform regulamentelor FIFA, în astfel de cazuri, Craiova trebuie să-mi mărească lui Duarte salariul cu 20%. În prezent, lusitanul are 7.000 de euro/lunar.

Se reaprinde războiul între impresarul lui Duarte și Mititelu » „E jucător liber” vs ”I-am prelungit contractul” + FCU prezintă documentele

Impresarul lui Andre Duarte a agreat un comision de 14.500 de euro pentru un contract până la 30 iunie 2024    

De asemenea, FCU Craiova a mai precizat că impresarul Bernardo Vasconcelos a semnat un contract de reprezentare, prin care este de acord să primească un comision 8.000 de euro în cazul în care Andre Duarte va continua la Craiova și în sezonul 2023-2024. 

Contractul cu Bernardo Vasconcelos a fost discutat de managerul FCU, Eduard Zelgin, după ce Duarte fusese propus de Mario Felgueiras. 

În baza acelui document, pus la dispoziția GSP de FCU, gruparea lui Mititelu s-a obligat să-i plătească agentului o remunerație totală în valoare de 14.500 euro net, plus TVA, plătibilă în două tranșe:

  1. rata I în valoare de 6.500  euro până la 1 iulie 2022; 
  2. rata a II-a în valoare de 8.000 euro până la 1 iulie 2023, va fi plătită numai dacă clubul își exercită opțiunea de prelungire a contractul de muncă al jucătorilor pentru sezonul 2023/2024.
Se reaprinde războiul între impresarul lui Duarte și Mititelu » „E jucător liber” vs ”I-am prelungit contractul” + FCU prezintă documentele
Se reaprinde războiul între impresarul lui Duarte și Mititelu » „E jucător liber” vs ”I-am prelungit contractul” + FCU prezintă documentele

”Acest impresar încearcă acum să-l facă liber pe Duarte, să ne păcălească și pe noi și pe cei de la Estrela Amadora, care au un procent dintr-un viitor transfer al lui Duarte. După ce a luat banii, nu a mai venit să se intereseze de Duarte, a vrut numai să profite de situație și de pasul lui Andre”, acuză oficialii clubului din Bănie.

Impresarul lui Andre Duarte susține că fundașului central portughez i se termină contractul la 30 iunie, iar viitorul său în Bănie este incert.

Comunicatul FCU Craiova: ”Echipa i-a propus jucătorului o colaborare pe 3 ani”

Clubul nostru informează public faptul că André Lourenço Duarte este jucător sub contract cu noi până la data de 30.06.2024, în conformitate cu contractul încheiat la data de 28.06.2022, care prevedea o clauză de prelungire unilaterală de un an, pe perioada 01.07.2023-30.06.2024, opțiune care a fost activată și înregistrată în registrul electronic al LPF (football connect) la data de 06.12.2022. 
Facem precizarea că, în cel de-al doilea an, contractul pe lună a crescut cu 20% și este mai mare decât cel avut de fotbalist în primul an. Prin urmare, sunt îndeplinite Criteriile Portmann după care se ghidează FIFA și TAS.
Menționăm, de asemenea, faptul că echipa i-a propus jucătorului o colaborare pe 3 ani și așteptăm răspunsul acestuia. 
Toate afirmațiile făcute de agentul jucătorului, Bernardo Lino de Castro, cu privire la situația contractuală a jucătorului, sunt nereale și reprezintă un interes persoanal al acestuia. 
De altfel, și în contractul încheiat între club și agentul jucătorului, acesta din urmă și-a fixat comision pentru cel de-al doilea an opțional, urmând să-și încaseze comisionul la 01 iulie 2023.

750.000 de euroeste cota de piață la care a ajuns Andre Duarte, cu 400.000 de euro mai mult decât avea când a venit de la Estrela Amadora la FCU Craiova

Impresarul lui Andre Duarte: ”Andre este jucător liber, Craiova încearcă să-i prelungească contractul”

"Andre Duarte este jucător liber. Craiova încearcă să-i prelungească contractul, dar sunt mai multe echipe interesate de Andre. Nu există încă o decizie", a explicat pentru GSP Bernardo Vasconcelos, impresarul lui Duarte.

Portretul noului antrenor al FCU Craiova » Ce meserie a avut Joao Janeiro înainte să intre în fotbal
FCU CRAIOVA
Portretul noului antrenor al FCU Craiova » Ce meserie a avut Joao Janeiro înainte să intre în fotbal

Impresarul lui Yassine Bahassa: „Are oferte din Cipru și din Golf”

Referitor la Bahassa, unul dintre cei mai buni dribleuri din Superliga, Adrian Mititelu i-a prelungit în iarnă contractul până în iunie 2024, dar speră să-l vândă.

"Bahassa are oferte din Cipru și din Golf! Vom vedea în timp, deocamdată jucătorul trebuie să se concentreze pe jocul său la FCU Craiova, prioritatea este să încheie acest sezon cu cel mai bun rezultat posibil", a precizat reprezentantul fotbalistului, pentru GSP.

În play-out, Bahassa și-a pierdut postul de titular și este nemulțumit.

Adrian Mititelu, în ianuarie: „Acest impresar este un bandit!”

Revenind la Andre Duarte, în ianuarie, când a încercat să forțeze un transfer în Polonia, la Legia Varșovia sau Pogon Szczecin, Adrian Mititelu s-a opus afirmând că stoperul lusitan mai are contract cu FCU până în 2024.

"Avem o problemă cu Duarte, care se află sub contract cu noi până în 2024. Este dorit de Legia Varşovia, nu avem nicio ofertă. A năpustit peste noi să-i dăm drumul să plece cu orice preţ, nu gratis. Are o atitudine neserioasă, nu se antrenează, zice că se lasă de fotbal. M-a dezamăgit, nici n-a venit la jocul amical cu CS Mioveni", a declarat Adrian Mititelu, în ianuarie. 

Patronul lui FCU Craiova a declarat atunci că Bernardo Vasconcelos le-ar fi spus polonezilor că înțelegerea pe care acesta o are cu gruparea olteană expiră în iunie 2023, pentru a lua bani la semnătură.

„Acest impresar este un bandit! Distruge jucătorii și aleargă doar după comisioane. El spune că Duarte termină contractul în vară, dar nu e adevărat. Noi i-am activat opțiunea de prelungire a contractului încă din noiembrie, astfel că în acest moment este jucătorul Universității Craiova până în iunie 2024. 

Este o strategie a impresarului de a lua comisioane la semnătură. A aplicat-o și în alte părți. Din ce știu eu, vara trecută, la un jucător de la Sepsi care a plecat de la ei. Propune un contract, apoi nu mai recunoaște opțiunea de prelungire a clubului. Noi am activat-o, deci Duarte mai are contract un an și jumătate cu noi”.

Pentru incidentul din iarnă, FCU Craiova l-a amendat pe Duarte și a solicitat la LPF ratificarea sancțiunii disciplinare.

Andre Duarte a revenit la echipă și a devenit unul dintre puținii fotbaliști transferați de Adrian Mititelu în ultimii ani care a jucat în toate meciurile oficiale, după ce a semnat cu FCU Craiova.

7.000 de euroau salariul lunar Andre Duarte și Yassine Bahassa, la FCU Craiova

Citește și:

Mihai Rotaru, înainte de finala pentru titlu: „Scopul nostru e să nu câștige Farul cu FCSB”

Amenințări în stil mafiot în lupta pentru promovare: „Băi, papagal moțat, vrei să-ți arăt că nu mai intri în oraș? V-am prins cu arbitrii la masă!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (66)
eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  21 Mai 2023, 16:59
Postat de george.br pe 21 Mai 2023, 00:15

Ce-ar mai fi sa intru intr-un video-call cu prostul site-ului... Doamne, Doamne!! Ce sa arati tu ba, Coategoale? Poate eventual niste tumbe imbracat in arlechin??

Pai exact ce arata imposibilitatea de a posta o decizie judecătorească care arata ca fc who nu e o clona, adica adevarul.

TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  21 Mai 2023, 08:27
Postat de george.br pe 19 Mai 2023, 20:01

Bre Clonache bre... tu crezi ca daca zbieri toata ziua pe-aici si faci tumbe precum un clovn iti faci clona originala?? Clona aia penibila scoasa pe taraba de partid ramane clona cate zile o mai avea! Eu inteleg ca tu esti pus sa faci galagie dar nu ti s-a luat si tie tot hamaind la luna ca prostul??

Clonache: esti un fake!!!

TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  21 Mai 2023, 08:25
Postat de george.br pe 21 Mai 2023, 00:15

Ce-ar mai fi sa intru intr-un video-call cu prostul site-ului... Doamne, Doamne!! Ce sa arati tu ba, Coategoale? Poate eventual niste tumbe imbracat in arlechin??

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (66)
Comentează