FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

A doua zi după dezastrul cu Petrolul, Rapid anunță un transfer de clasă! » Giovanni Becali: „Am dat lovitura”

A doua zi după eșecul cu Petrolul, scor 0-2, Rapid dă o mare lovitură pe piața transferurilor. Giuleștenii îl transferă pe Andrei Borza (17 ani), fundașul stânga al campioanei României, Farul Constanța.
A doua zi după eșecul cu Petrolul, scor 0-2, Rapid dă o mare lovitură pe piața transferurilor. Giuleștenii îl transferă pe Andrei Borza (17 ani), fundașul stânga al campioanei României, Farul Constanța.

Articol de - Publicat luni, 14 august 2023 13:11 / Actualizat luni, 14 august 2023 13:24

A doua zi după eșecul cu Petrolul, scor 0-2, Rapid dă o mare lovitură pe piața transferurilor. Giuleștenii îl transferă pe Andrei Borza (17 ani), fundașul stânga al campioanei României, Farul Constanța. Giovanni Becali, agentul jucătorului, a oferit mai multe detalii despre mutare. 

Considerat un fotbalist de mare viitor pentru fotbalul românesc, fundașul Andrei Borza pleacă de la Farul Constanța și ajunge în Giulești, sub comanda lui Cristiano Bergodi (58 de ani). Rapidul ar oferi 800.000 de euro și 15% dintr-un viitor al lui Borza, scriu cei de la Fanatik. 

Cu toate acestea, impresarul jucătorului, Giovanni Becali, a dezvăluit că fotbalistul s-a înțeles cu cei de la Rapid și urmează o discuție finală între giuleșteni și Farul în legătură cu suma de transfer. Tranzacția s-ar putea încheia în zilele următoare, iar Andrei Borza ar putea debuta în tricoul Rapidului chiar împotriva Farului, duminică seară, în etapa cu numărul 6 din Superliga.

Alibec pleacă azi de la Farul! Salariu fabulos la noua formație
FARUL
Alibec pleacă azi de la Farul! Salariu fabulos la noua formație

Rapid îl cumpără pe Andrei Borza, de la Farul. Anunțul lui Giovanni Becali: „Jucătorul a fost mulțumit de contractul pe care i l-am aranjat cu Rapid”

„Din punctul meu de vedere și al jucătorului, am dat lovitura. Urmează să se pună cluburile de acord.

Jucătorul a fost mulțumit de contractul pe care i l-am aranjat cu Rapid. Gică Hagi urmează să vorbească cu Rapid și să se înțeleagă asupra sumei de transfer. 

Eu de două zile m-am înțeles cu Rapid, l-am chemat pe Gică (n.r. - Hagi) și i-am zis că m-am pus de acord și mai lipsește doar să se pună și el de acord. Vom vedea”, a declarat Giovanni Becali, pentru sursa citată. 

Giovanni Becali: „Andrei Borza vine la Rapid într-o nebunie, o atmosferă care nu poate decât să-i dea un avantaj”

Mai apoi, Giovanni Becali a prezentat atuurile mutării lui Andrei Borza în Giulești. 

„E o mutare bună. Borza vine de la o echipă bună, dar cu spectatori puțini. La Rapid e atmosfera care este indiferent de rezultat. E la București, scouterii vin la București. Le e greu să mai facă 2-3 ore până în Constanța sau până în Brașov sau Craiova. E ușor de prezentat viitorilor cumpărători, doritori de tinere talente.

Cu ocazia asta, dacă ar fi să se transfere după un an sau doi, pentru că jucătorul are doar 17 ani, va fi bine și pentru Rapid, și pentru Farul probabil care va păstra câteva procente în această afacere.

E un prim pas al jucătorului, după care urmează un pas decisiv care va depinde de el și de echipa cu care va colabora. Este foarte greu să joci în Giulești. Cu Farul va fi un meci greu. 

A doua zi după dezastrul cu Petrolul, Rapid anunță un transfer de clasă! » Giovanni Becali: „Am dat lovitura”
Andrei Borza, fundaș Farul Constanța

Farul are foame de puncte în campionat pentru că s-a axat mai mult pe cupele europene, pe calificarea într-o grupă de Conference League. Rapidul are nevoie de victorie. Va fi un meci interesant.

E un copil liniștit, un copil crescut bine într-o familie de sportivi. Vine de la o echipă unde a crescut frumos, civilizat. Vine la Rapid, într-o nebunie, într-o atmosferă care nu poate să-i dea decât un avantaj”, a mai precizat acesta. 

Crescut la Academia lui Gheorghe Hagi de la Ovidiu, Andrei Borza a intrat în angrenajul primei echipe a Farului în sezonul trecut, unul în care a cucerit titlul de campion cu „marinarii”. 

A devenit între timp titular indiscutabil în banda stângă a apărării dobrogenilor, reușind să adune 45 de meciuri în tricoul Farului. Și-a trecut în cont 3 goluri și 3 pase decisive. 

Andrei Borza, al 3-lea fundaș stânga din lotul Rapidului 

Andrei Borza va fi al treilea fundaș stânga din lotul celor de la Rapid. Giuleștenii îi mai au pe Florin Ștefan și Junior Morais. De asemenea, în stânga apărării a jucat în ultima vreme neamțul Christopher Braun, care este la bază fundaș dreapta. 

VIDEO. Galeria Rapidului a generat 107 decibeli la Rapid - Petrolul

Citește și: 

Rapid încearcă să-i aducă un concurent lui Moldovan! Negocieri cu un campion european cu 190 de meciuri la PSG

A pus umărul la promovarea lui Dinamo, și-a păstrat optimismul: „Echipe din zona noastră”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (45)
corbea
corbea  •  15 August 2023, 10:09

O sa vine degeaba pentru ca nu au antrenor care sa-l motiveze si sa-l creasca dupa atmosfera de la Farul... O sa ingroase ceata jucatorilor care nu au confirmat dupa plecarea de la Hagi... Becali vorbeste vrute si nevrute, el isi face interesul,isi ia banii in orice situatie....Cand va intelege toata lumea ca acest clan (becali) este cangrena fotbalului romanesc ? Din punctul lor de vedere si-au facut afacerile,s-au umplut de bani pe seama naivilor care s-au vandut pe nimic...Ce vina au ei ca altii sunt prosti sau se vand pe nimic? Cioban becali a adunat cei mai buni jucatori din campionat si pe 90% i-a distrus....Conducerea Rapidului trebuie sa inteleaga cu nu pot castiga cu jucatori de mana a2a si a3a doar ca-i aduce Becali....Ce echipa isi vinede jucatorii buni?

ggbkli
ggbkli  •  14 August 2023, 21:46
Postat de carol_k pe 14 August 2023, 13:29

Si-acum saliveaza Becali dupa el.

Nu saliveaza nimeni, stai linistit. Sa ii ia Shuku pe toti de la Farul...

vichart
vichart  •  14 August 2023, 18:05
Postat de carol_k pe 14 August 2023, 13:29

Si-acum saliveaza Becali dupa el.

dupa cine? dupa giovvani? ca borza este o tzeapa frumoasa. maxim 2 ani mai ramane sucu la clona fc r dupa care inchide pravalia. ha haha.

Vezi toate comentariile (45)
Comentează