FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - DINAMO

EXCLUSIV Un arbitru care a făcut praf recent un joc din Liga 1 a fost delegat în brigada care va conduce derby-ul Rapid - Dinamo! » De ce îl protejează Kyros Vassaras

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 martie 2022 10:29 / Actualizat miercuri, 09 martie 2022 12:08

Andrei Chivulete face greșeli după greșeli și tot primește delegări pe bandă rulantă din partea lui Kyros Vassaras. Din informațiile GSP.RO acesta a primit un nou meci în Liga 1, Rapid-Dinamo, duminică, 13 martie, 20:30, din postura de rezervă. E cel de-al 13-lea meci ca arbitru de rezervă, pe lângă cele 14 pe care le-a avut ca „central”.

  • Arbitru de centru a fost delegat Sebastian Colțescu. „Centralul” din Craiova are un parcurs perfect în Liga 1 în actualul sezon, fiind acum la cel de-al 339-lea său meci pe prima scenă. Pentru Colțescu este cel de-al 3-lea meci în cele două echipe pe care-l arbitrează
  • De ocupație inginer, absolvent al Facultății de Electromagnetică, Colțescu a jucat fotbal înainte de a deveni "central", la Electroputere Craiova, cu Ionel Dănciulescu și cu Claudiu Răducanu. Era mijlocaș la închidere, însă la 19 ani a ales arbitrajul.

Arbitrul Andrei Chivulete a mai distrus un meci la care a fost delegat de CCA. Sâmbătă la Arad a făcut praf confruntarea dintre UTA și CS Mioveni. A inventat două lovituri de la 11 metri pentru fiecare echipă și n-a mai văzut alte două penalty-uri!

Chivulete și cele patru mari erori din UTA Arad - CS Mioveni

  • Minutul 20. Penalty acordat greșit pentru Mioveni » Șliakov l-a bruscat pe Sanoh la marginea careului de 16 metri al arădenilor, dar faultul a avut loc în afara suprafeței de pedeapsă. 
     
  • Minutul 40. Penalty acordat greșit pentru UTA » Tomczyk s-a întors în momentul centrării lui Vukcevici, iar mingea l-a lovit în braț. Inițial Chivulete a lăsat jocul să continue, apoi, după câteva secunde, a fluierat lovitură de la 11 metri. Cel mai probabil, la semnalizarea asistentului Slabu, care greșește! 
     
  • Minutul 42. Penalty neacordat pentru Mioveni » Iacob, portarul lui UTA, prinde mingea, apoi îl lovește pe Balaur cu piciorul. „Iacob nu are nicio treabă cu mingea, se duce direct în Balaur. Penalty evident”, a explicat Constantin Zotta, fost arbitru FIFA, la Telekom Sport.
     
  • Minutul 46. Penalty neacordat pentru UTA » Oancea are o intrare întârziată în propriul careu asupra lui Otele. Există discuția dacă Oancea atinge mai întâi mingea, apoi îl faultează pe adversarul său, dar cum traiectoria balonului nu se schimbă absolut deloc, mai mult ca sigur că prima imprudență este faultul. 

Cu toate acestea, în vârstă de 35 de ani, bucureșteanul nu a fost reținut de la delegări, ci a primit un nou meci! Duminică va fi  arbitru de rezervă la Rapid - Dinamo, al 13-lea lui meci în această calitate. Pe lângă acestea, Chivulete jr. a mai avut 14 ca „central”, în actualul sezon competițional. 

+32 FOTO

9 mari greșelide arbitraj a avut în actualul sezon Andrei Chivulete, liderii clasamentului gafelor sunt Marcel Bârsan (13 mari erori) și Radu Petrescu (10)

Traseul lui Andrei Chivulete

  • s-a născut în noiembrie 1986;
  • a devenit arbitru în anul 2000, la numai 14 ani;
  • a ajuns în L3 în 2007;
  • după numai un an a fost promovat în L2;
  • în 2010 a ajuns în L1;
  • în 2020, după 10 ani în L1, e promovat pe lista FIFA.

Explicația protecției lui Chivulete jr: tatăl său, raportorul lui Vassaras

Un „central” mediocru pentru nivelul Ligii 1 în anii trecuți a devenit brusc un favorit al delegărilor și al promovării pe lista FIFA. Poziția actualului șef față de Andrei Chivulete are o explicație. De ceva vreme, unul dintre cei mai apropiați foști arbitri pe care Vassaras i-a atras alături de el e chiar tatăl lui Andrei Chivulete, Florin Chivulete. 

El nu face parte din CCA și nici nu a primit o funcție oficială din partea grecului, însă e unul dintre ajutoarele de nădejde ale acestuia. A primit ca sarcină de la Vassaras să întocmească la majoritatea meciurilor de Liga 1 un raport, pe care să îl trimită exclusiv către șeful CCA, tocmai ca acesta să aibă control pe anumite partide pe care nu le poate vedea din cauza faptului că stă mai mult plecat din țară.

Chivulete senior a provocat scandalul folcloristelor

Numele Chivulete revine în prim-planul arbitrajului românesc la două decenii după ce tatăl actualului arbitru din Liga 1 fost în centrul celui mai mare scandal sexual din fotbalul nostru. 

Florin Chivulete fusese desemnat de FRF, în anul 2000, ca însoțitor pentru brigada de arbitri din Franța la meciul Ceahlăul - Austria Viena, din Cupa UEFA Intertoto. 

Definiția nepotismului în arbitrajul românesc: Andrei Chivulete » Cum a făcut praf meciul Chindia - FCSB și modul scandalos în care e privilegiat la delegări
CCA
Definiția nepotismului în arbitrajul românesc: Andrei Chivulete » Cum a făcut praf meciul Chindia - FCSB și modul scandalos în care e privilegiat la delegări

„Centralul” francez Stephane Moulin a reclamat faptul că organizatorii au adus la masa arbitrilor, cu o seară înainte de joc, patru fete, îmbrăcate sumar. În plus, observatorul german Selbherr Hermann a scris în raportul de joc că gruparea gazdă, patronată atunci de Gheorghe Ștefan, a dat dovadă de „ospitalitate excesivă”. Cazul a ajuns la UEFA, iar sancţiunile au fost drastice: Ceahlăul a fost suspendată din competițiile europene, iar Florin Chivulete a fost scos din arbitraj.

CITEȘTE ȘI: 

Cum arată situația din play-off înainte de start: FCSB și Hagi cu prezența, CFR și Petrescu cu trofeele
PLAY-OFF
Cum arată situația din play-off înainte de start: FCSB și Hagi cu prezența, CFR și Petrescu cu trofeele
Edjouma l-a ȘOCAT pe Neubert! Ce s-a întâmplat la antrenamentele FCSB
FCSB
Edjouma l-a ȘOCAT pe Neubert! Ce s-a întâmplat la antrenamentele FCSB

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
elgabri
elgabri  •  09 Martie 2022, 15:17

Folclorul la romani ;))

leu.mr
leu.mr  •  09 Martie 2022, 13:02

Deci de fapt e rezerva dar titlul trebuie sa sugereze altceva ! Sinteti penibili !

andreif
andreif  •  09 Martie 2022, 12:38
Postat de geogeo pe 09 Martie 2022, 12:24

Cu Chivulete asta nu e caz de CCA, e caz de DNA. Ar trebui gasit motivul pentru care e permanent delegat dupa ce face praf meci dupa meci. Cineva e cu siguranta ***, pentru ca strica meci dupa meci si el e promovat pe lista FIFA si arbitreaza mai mult decat oricare alt arbitru. Mai sunt si alti arbitri modesti care fac gafe memorabile(ex. Calin, Barsan, Cojocaru, Barbu s.a.m.d.) numai ca la Chivulete e o minune daca scapa vreun meci neparadit de el.

De ce ar trebui Chivulete stigmatizat daca el nu a facut nici jumatate din ce a facut arbitrul considerat cel mai bun din tara?Pai a gresit Chivulete de 7 ori grav la un singur meci impotriva unei singure echipe ,cu jucatori bagati in spital...?Acest arbitru are nenumarate meciuri cand greseste doar impotriva echipei la care a reusit performanta cu 7 greseli...

Vezi toate comentariile (14)
Comentează