FOTBAL  »  Superliga  »  PLAY-OFF

ANALIZĂ GSP Cum arată situația din play-off înainte de start: FCSB și Hagi cu prezența, CFR și Petrescu cu trofeele

Trupa din Gruia s-a obișnuit să
sărbătorească an de an // FOTO: Imago
Trupa din Gruia s-a obișnuit să sărbătorească an de an // FOTO: Imago

Articol de , , - Publicat miercuri, 09 martie 2022 08:23 / Actualizat miercuri, 09 martie 2022 09:23

FCSB e sigurul care bifează toate cele 7 ediții de play-off, însă n-a câștigat niciodată titlul, pe care au pus monopol CFR Cluj și actualul ei antrenor, Dan Petrescu.

Vineri va debuta parte a doua a acestui campionat, ultimele 10 runde în play-off și 9 în play-out. Va fi al 7-lea sezon desfășurat în acest campionat, iar statistica all-time a play-off-ului conține și oferă trei direcții principale, cu concluzii extrem de interesante: din perspectiva echipelor, a antrenorilor și a fotbaliștilor. O singură formație a reușit să acceseze de fiecare dată prezența între primele 6: FCSB. 

Totuși, nici măcar o dată roș-albaștrii n-au câștigat campionatul. În schimb, CFR, care a lipsit în primul sezon, când încă traversa insolvența, a revenit în mare forță și a terminat pe primul loc în 4 din cei 6 ani. Iar în fiecare dintre aceste sezoane, Dan Petrescu a stat pe bancă, inclusiv în sezonul precedent, când el a început campionatul, dar meritul principal pentru cucerirea titlului l-a avut Edward Iordănescu.

Cum arată programul din play-off Liga 1 și programul din play-out Liga 1. Clasamentul după înjumătățirea punctelor
PROGRAM
Cum arată programul din play-off Liga 1 și programul din play-out Liga 1. Clasamentul după înjumătățirea punctelor

1. ECHIPE 

Gigi e campion. La participări

EchipaParticipări play-off (7 ediții)
FCSB7
CFR6
U Craiova6
Farul5
Astra5
Dinamo2
Sepsi2
FC Botoșani2
Pandurii1
Poli Iași1
Gaz Metan1
ASA Tg. Mureș1
Clinceni1
FC Voluntari1
FC Argeș1

CFR Cluj, cel mai bun randament

CLUBProcentaj victorii
CFR58%
FCSB51%
CSU Craiova39%
Farul37,50%
Dinamo35%
Astra33%

2e numărul echipelor care au fost în play-off și care n-au câștigat niciun meci: Gaz Metan și ASA T.g. Mureș

23 de punctea fost nivelul cel mai mare atins în cele 10 runde din play-off. CFR l-a bifat de două ori (2019, 2020), iar FCSB o dată (2019)

1 puncta fost cel mai mic punctaj realizat de o participantă în play-off. I-a aparținut lui Sepsi (2019)

2. ANTRENORI 

Hagi, record de meciuri

Dintre toți antrenorii care au activat până acum în play-off, cele mai multe meciuri le-a susținut Gică Hagi. Are 40 și e lider incontestabil, cu peste 40% mai multe partide decât Petrescu. Dintre primii 6 în clasamentul jocurilor, doar doi n-au câștigat titlul: Reghecampf, care a ratat în două sezoane cu FCSB, și Croitoru.

ANTRENORMeciuri în play-offCampion în play-off
Hagi40DA
D. Petrescu28DA
Ed. Iordănescu24DA
Croitoru20NU
Reghecampf20NU
Șumudică19NU

Bergodi, procentaj fabulos

Marile surprize apar în privința antrenorilor care au câștigat cele mai multe puncte raportat la nivelul maxim al celor puse în joc. Primul e Bergodi, cu un parcurs impresionant pe banca Universității Craiova în finalul sezonului 2019-2020, când a câștigat 6 din cele 7 partide și a fost extrem de aproape de a deveni campion: a pierdut ultimul joc, acasă cu CFR, finala pentru titlu.

AntrenorProcentaj puncteMeciuri
Bergodi86%7
Teja77%10
Petrescu71,50%28
Reghecampf68,30%20
Contra63%10
Grozavu57%10

30 de antrenoriau fost măcar un meci în play-off, pe această listă urmând să se adauge două nume: Ciobotariu și Prepeliță

5 antrenoridintre cei care au fost în play-off n-au obținut nicio victorie: M. Barbu (Sepsi), Uhrin (Gaz Metan), Neagoe (Sepsi), Ciorceri (ASA Tg. Mureș), Ad. Pop (ASA Tg. Mureș)

3. JUCĂTORI

Doar Tănase a rezistat de la FCSB 

În ciuda faptului că FCSB a jucat an de an în play-off și a disputat cele mai multe meciuri dintre toate echipele, un singur fotbalist care se află acum în lotul roș-albaștrilor e în topul primilor 10-11 jucători privind prezențele în play-off. E vorba despre Tănase, care a disputat însă sub 90% din jocurile FCSB-ului, în vreme ce Ciprian Deac a bifat 49 din cele 50 de jocuri pe care CFR le-a avut în play-off. Golgheterul all-time al play-off-ului e Denis Alibec, care a jucat și cu Astra, dar și cu FCSB.

JucătorMeciuri în play-offProcent raportat la numărul maxim de meciuri
1. Fl. Tănase5389%
2. C. Deac4998%
3-4. Camora4590%
Mateiu4592%
5. Bancu4490%
6. Omrani4284%
JucătorGoluri 
Alibec19
Fl. Tănase16
C. Deac16
Gnohere13
Cicâldău10
Țucudean10
I. Hagi9

VIDEO Dumitru Dragomir: „FCSB nu prinde nici locul 2”

Citește și: 

EXCLUSIV Caz rar în Liga 1: au calificat echipa în play-off, însă „patronul” îi urăște în continuare și vrea să-i dea afară!

Preview play-off: aceeași umilință pentru FCSB

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
514091889218839
Mihai Buzea  •  09 Martie 2022, 12:51
Postat de v1ad pe 09 Martie 2022, 10:44

Un articol facut pe genunchi. Nu de alta, dar aflam ca Gaz si ASA sunt echipele care nu au nicio victorie in playoff, dar cele mai putine puncte facute de o echipa in playoff sunt realizate de Sepsi (1 punct). Cate meciuri castigi ca sa aduni 1 punct in 10 etape? Cred ca daca verificam si alte "statistici", probabil ca vor fi la fel de solide. Daca nu va pricepeti, lasati-o balta. Sau era nevoie in redactie sa puneti FSCB-ul pe locul 1 la ceva?

Da. Ai perfecta dreptate. Trebuia un clasament cu FRUNTASA SATULUI. DINAMO!!!!!!!!

v1ad
v1ad  •  09 Martie 2022, 10:44

Un articol facut pe genunchi. Nu de alta, dar aflam ca Gaz si ASA sunt echipele care nu au nicio victorie in playoff, dar cele mai putine puncte facute de o echipa in playoff sunt realizate de Sepsi (1 punct). Cate meciuri castigi ca sa aduni 1 punct in 10 etape? Cred ca daca verificam si alte "statistici", probabil ca vor fi la fel de solide. Daca nu va pricepeti, lasati-o balta. Sau era nevoie in redactie sa puneti FSCB-ul pe locul 1 la ceva?

observator_federal
observator_federal  •  09 Martie 2022, 10:07

Articolul pare scris din punctul de vedere al unui cronicar fecesebist. Apropo, de ce evitați folosirea cuvîntului ”fecesebiști” (înlocuirea lui cu ”roș-albaștrii” este hilară în context, la fel de ridicolă ca și refrenul auzit la meciurile Fcsb-ului pe Arena Națională, ”Goool roș-albaștrii!!”) ?? V-a ”scăpat” (inexplicabil, cu siguranță neintenționat) un ”Universitatea Craiova” când ați amintit performanța antrenorului Bergodi, căci altfel variantele CSU și U sunt preferatele GSP... Așa se întâmplă când cenzura și autocenzura sufocă politica editorială.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează