FOTBAL  »  Superliga  »  DELEGARE

Arbitrul care a ajutat-o pe CFR Cluj în meciul cu CS Mioveni, delegat la un meci din play-off-ul Europa League

Andrei Chivulete // FOTO: Imago
Andrei Chivulete // FOTO: Imago

Articol de - Publicat marti, 17 august 2021 12:00 / Actualizat marti, 17 august 2021 12:23

Arbitrul FIFA Andrei Chivulete (34 de ani) a fost reținut de la delegări de CCA în etapa a 5-a a Ligii 1, după prestația scandaloasă de la meciul CS Mioveni - CFR Cluj (0-1).

„Centralul" bucureștean a fost sancționat pe plan intern pentru două greșeli flagrante comise la Mioveni, în favoarea campioanei României. 

În schimb, a fost desemnat ca rezervă în brigada condusă de Ovidiu Hațegan la meciul Celtic - AZ Alkmaar, programat miercuri, în prima manșă din play-off-ul Europa League.

Oaspeții s-au impus cu un gol marcat de Petrila (49) dintr-un ofsaid flagrant, trecut cu vederea și de asistentul FIFA Vladimir Urzică. 

Lui Chivulete i s-a mai imputat și neacordarea unui penalty clar pentru Mioveni, în minutul 76. Guilherme Garutti, fundașul central brazilian al nou-promovatei, a fost tras de tricou evident de Grovac, dar Andrei Chivulete, bine plasat, a lăsat jocul să continue. Ulterior, i-a acorda cartonaș galben lui Garutti, pentru proteste.

În ceea ce-l privește pe asistentul Vladimir Urzică, acesta a primit cel puțin o etapă de suspendare.

Brigada lui Andrei Chivulete, arbitraj scandalos! Două greșeli pro CFR Cluj în meciul cu CS Mioveni 

Imediat după pauză, în minutul 49, Petrila a deschis scorul, cu un șut plasat, la colțul lung, din interiorul careului. Mijlocașul în vârstă de 20 de ani a plecat însă dintr-o poziție de ofsaid. Era în afara jocului în momentul pasei venite de la Tahiri. Asistentul Vladimir Urzică a fost însă păcălit.

Arbitrul care a ajutat-o pe CFR Cluj în meciul cu CS Mioveni, delegat la un meci din play-off-ul Europa League
FOTO: Captură @Look Sport

În minutul 76, Guilherme Garutti, fundașul central brazilian al Mioveniului, a cerut penalty după o ținere evidentă a lui Grovac. Andrei Chivulete, bine plasat, a lăsat faza să meargă. Ulterior, i-a acorda cartonaș galben lui Garutti, pentru proteste.

Arbitrul care a ajutat-o pe CFR Cluj în meciul cu CS Mioveni, delegat la un meci din play-off-ul Europa League
FOTO: Captură @Digi Sport 1

CFR Cluj a cerut prima penalty

CFR Cluj ar fi putut la rândul său să beneficieze de un penalty în minutul 18. Denis Ciobotariu a lovit mingea cu capul, după un corner, apoi a fost izbit de un apărător advers.

 CS Mioveni a amenințat cu retragerea din campionat 

După meci, clubul argeșean a publicat un comunicat semnat de președintele Consiliului Director, Dumitru Olteanu. CS Mioveni anunță că ia în calcul retragerea din campionat!

Este inadmisibil modul in care am fost tratati de catre cavalerii fluierului (Florin Chivulete, Vladimir Urzica si Andrei Constantinescu), CFR marcand un gol dintr-un offside evident, iar noua refuzindu-ni-se un penalty clar, fapte ce au condus la victoria oaspetilor. 

Nu vrem sa contestam valoarea adversarilor nostri, asa cum nu vrem sa stirbim din meritele clujenilor in obtinerea unor performante remarcabile in cupele europene. Dar cand pierdem un joc in asemenea maniera, ne intrebam ce rost mai are sa participam intr-o competitie in care ni se taie orice drept la egalitate. 

Au fost nenumarate situatii in care nu am comentat nimic la adresa arbitrajelor, cu toate ca si atunci am fost dezavantajati. Dar ceea ce s-a intamplat vineri seara a intrecut orice masura. Avand in vedere aceste aspecte si tinand cont de faptul ca toată lumea protejeaza in continuare o Comisie Centrala a Arbitrilor care este stat in stat, ne gandim serios sa ne retragem din competitie

In mod sigur CCA nu va avea de suferit daca o echipa mica si inimoasa ca a noastra va disparea din fotbalul romanesc, dar numai in acest fel intreaga lume va afla ce se intimpla cu arbitrajele de la noi din tara. Daca nimeni nu indrazneste sa traga la raspundere CCA, macar retragerea noastra va ajunge la urechile UEFA si FIFA, iar semnalul nostru de alarma poate va vindeca un fotbal in care cavalerii fluierului decid dupa bunul plac invingatoarea unui joc de fotbal. 

Daca nimeni nu are curajul sa faca ceva, poate macar noi, prin retragerea din Liga 1, vom aduce la cunostinta iubitorilor de fotbal din toata lumea ca in Romania CCA-ul patroneaza sportul rege. Vom disparea noi, vom fi amendati, dezafiliati, etc, dar poate vom fi cei care vom incepe insanatosirea unui fotbal bolnav, in care rezultatele finale sunt la mana domnilor arbitri

Inaintea fiecarui meci oficial, echipele din Liga 1 sint obligate sa plateasca aproximativ 4.000 de euro pentru baremurile arbitrilor si observatorilor. Foarte bine! Platim cu totii, cu toate ca aceasta suma este una imensa in comparatie cu salariul mediu din Romania. Dar daca tot platim acesti bani, nu intelegem de ce niciodata nu ni se aduc la cunostinta si noua, celor care platim, notele date de observatori arbitrilor

De fiecare data, orice sanctiune primita de fotbalisti este adusa la cunostinta mass media, asa cum orice amenda sau sanctiune a antrenorilor este data publicitatii. Lumea afla imediat ce si cat platesc cei de pe teren, dar niciodata nu aflam ce ce intimpla cu cavalerii fluierului. Facem pe aceasta cale un apel catre toate echipele de fotbal din tara sa ni se alature in demersul nostru.

VIDEO Dumitru Dragomir: „Mihai Iosif e absolut incredibil!”

Citește și: 

EXCLUSIV Becali negociază cu Edi Iordănescu, dar tânjește după o variantă-bombă: se întoarce Olăroiu la FCSB?

Iuliu Mureșan vrea mai mult de la jucătorii lui Dinamo: „Dacă ar face asta, ar fi fantastic” » Ce spune despre Anton și viitorul lui Bonetti

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
10156568321649937
Marius Caseanu  •  17 August 2021, 23:03

Deontologie profesionala - zero! Parca sunteti ***! Adica, vezi Doamne nu " Arbitru care a gresit cu CFR" ci "Arbitrul care a ajutat-o pe CFR"! Sa nu mai vorbim ca : 1- tusierul a gresit, nu centralul 2- clujenii au cerut primii un penalty, neacordat. Deci curat impartiali, coane Fanica! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

matei14
matei14  •  17 August 2021, 19:52
Postat de florar pe 17 August 2021, 13:40

Este clar ca Burleanu isi recompenseaza pionii din razboiul cu Becali....

Delegarile in liga 1 sunt facute de CCA, cele din competitiiile Europene de UEFA, deci nu prea conteaza daca face greseli in liga 1 atat timp cat arbitreaza bine in Europa. Ca nu merita sa ajunga pe lista FIFA e cu totul altceva.

fairplayromania
fairplayromania  •  17 August 2021, 16:19

Nu inteleg de ce publicaţi astfel de articole ? Sunteţi ziar de sport, sunteti alături de toate cele 16 achipe din Liga 1 in mod egal ! Lăsati un gust amar .

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close