FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Andrei Miron dă cărțile pe față despre FCSB: „Eu și Iulian Cristea reușiserăm să formăm un cuplu bun în apărare. Dar s-a terminat”

Andrei Miron, acum la U Cluj
Andrei Miron, acum la U Cluj

Articol de , - Publicat marti, 10 ianuarie 2023 08:45 / Actualizat marti, 10 ianuarie 2023 11:20

Andrei Miron (28 de ani) vorbește deschis despre cei doi ani și jumătate petrecuți la FCSB, despre criticile lui Gigi Becali, dar spune și ce planuri are la Universitatea Cluj, unde va începe să joace din această lună.

  • Reporterul GSP Vlad Nedelea și cameramanul Iosif Popescu sunt în Antalya și transmit de la fața locului cele mai importante informații din cantonamentele echipelor din Superligă.

După doi ani și jumătate, Andrei Miron a fost dat afară de FCSB și a ales să plece în Israel, la Hapoel Haifa, club la care a evoluat și Gabi Tamaș. Stoperul nu s-a lipit de Israel, a revenit acasă, deși a fost nevoit să aștepte 3 luni până la primul meci. 

VIDEO. Andrei Miron a revenit în România după 3 luni în Israel

„Mă bucur că, în sfârșit, a trecut această perioadă. Am așteptat mult cantonamentul pentru a avea aceste jocuri de pregătire, să intru în ritm. Contează foarte mult jocurile amicale și să formăm un grup bun. Eu, cei care au venit și cei care urmează să mai vină sperăm să punem umărul la îndeplinirea obiectivelor”, a zis Andrei Miron pentru GSP. 

El a punctat: „N-are rost să mai discutăm de ce am revenit acasă. Au fost mai multe probleme, n-aș vrea să detaliez. Am renunțat la tot și m-am întors”.

Obiectivul lui Andrei Miron: „Să ne salvăm, apoi voi vedea ce fac”

Stoperul trecut pe la FCSB e convins că U Cluj, noua lui echipă, poate scăpa de penultima poziție, ocupată în prezent. Mai mult, țintește sus, vrea ca Universitatea să ocupe chiar un loc frundaș în play-out, pentru a onora condițiile și investițiile făcute în acest sezon la Cluj: 

„În acest sezon este clar obiectivul, salvarea de la retrogradare. Personal, îmi doresc să terminăm pe un loc cât mai sus pentru că este un grup bun. Sunt condiții bune, nu pentru o echipă de locul 15”.

Miron, despre perioada de la FCSB: „Dacă ai valoare, trebuie să te descurci”

Miron vorbește cu drag și despre cei doi ani și jumătate petrecuți la FCSB, unde a ratat titlul „la mustață”, însă a obținut o Cupă a României: 

„A fost o perioadă frumoasă. Am trăit multe momente frumoase, altele mai puțin frumoase, dar ce pot să zic?, e o echipă foarte bună și înveți foarte multe lucruri. Joci cu fotbaliști de mare calitate lângă tine, e o experiență utilă pentru oricine”.

Legat de presiune, de pretențiile pe care patronul le are, fundașul nu se plânge: 

„Trebuie să fii conștient, când te duci acolo, că la fiecare greșeală ești expus. E clar că la Steaua este presiune din partea presei, din partea conducerii, pentru că mereu se caută performanță. 

Pentru fundași e și mai greu. Pentru că e un club care joacă mereu ofensiv și ești expus în duelurile 1 contra 1, iar dacă ai valoare trebuie să te descurci în astfel de momente”.

Cum vede Miron cuplul Dawa - Tamm

Andrei a continuat să urmărească meciurile fostei sale echipe. Îi laudă pe Dawa și Tamm, dar e convins că revenirea lui Iulian Cristea va aduce un mare plus echipei: 

„Cred că în ultima perioadă s-au descurcat fundașii de la FCSB. Ținând cont că revine și Cristea, nu o să mai fie probleme în zona centrală. Iulian și cu mine reușiserăm să formăm un cuplu bun. Am jucat mult împreună și se vedea. Dar s-a terminat”.

Andrei Miron îi sfătuiește pe jucătorii care vor semna cu FCSB: „Nu poți juca 50 de meciuri bune, trebuie să vină și criticile”

Stoperul cu 69 de meciuri în tricoul FCSB-ului le dă un sfat celor ce aleg formația roș-albastră. Andrei e convins că presiunea și criticile patronului ar trebui să fie un element care să ambiționeze jucătorii, nu să-i dărâme: 

„N-am discutat niciodată cu Gigi Becali față în față. Dânsul mereu critică. Unii jucători sunt afectați, alții nu. Eu sunt genul care nu se lasă afectat. Când te duci la Steaua, e imposibil să joci 50 de meciuri bune. 

O să mai fie și meciuri în care nu poți juca OK, trebuie să te aștepți la critici, să treci peste ele și să demonstrezi că meriți locul acolo. Pe mine m-a ajutat mult experiența FCSB, acum am 28 de ani și încă pot progresa. Am nevoie de ritm, apoi voi arăta de ce sunt capabil”.

69 de meciuria jucat Andrei Miron la FCSB, reușind două goluri și 3 pase dcisive

Andrei Miron, înainte de duelul România - Israel din preliminarii: „Îi putem bate”

Andrei Miron nu crede că Israelul trebuie să sperie România în perspectiva meciurilor din următoarele preliminarii, pentru EURO 2024. Fundașul Universității Cluj vede un echilibru între cele două echipe: 

„Nu e nimic diferit acolo. OK, sunt acele 3 echipe care joacă an de an în Europa, dar nivelul nu e mai bun decât la noi. De ce să nu-i batem? România are toate șansele să bată Israelul. Sunt două echipe echilibrate. Fotbalul acolo e mai mult pe forță și viteză. Însă tehnic și tactic nu sunt peste noi”. 

Deocamdată vreau să-mi duc contractul la final, apoi vom vedea. Am semnat repede cu U Cluj, m-au convins cei de aici. A contat ce-am găsit aici, iar posibilitățile pe care le are U m-au făcut să decid așa. Am ales echipa care m-a dorit cel mai mult.

Ratarea titlului a fost o dezamăgire mare. Am recuperat multe puncte pentru a ajunge acolo, nu mai credeau mulți, doar noi, cei de acolo. Păcat că s-a sfârșit totul în meciul cu Voluntari.

- Andrei Miron, U Cluj

Mai multe știri din Liga 1: 

Fundașul dorit de Gigi Becali la FCSB a fost pus pe liber

Dilema lui Panduru, după ultimul transfer bifat de Hagi: „L-au luat pe cel de acum sau pe cel de acum 7-8 ani?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  10 Ianuarie 2023, 18:24

De ce tot folosiți numele " Steaua " și mai ziceți de ce ar trebuii sa plătească daune de milioane de € . Becali !? Acea echipa a obținut performante și a devenit un brand iar acum ciobanul profita de pe urma muncii altora !? Iar acești neica nimeni de fotbaliști care au făcut câteva dușuri pe acolo spun ca au jucat șei la Steaua !? Nu ,nu ați jucat !

gazistu
gazistu  •  10 Ianuarie 2023, 11:05

Andrei Miron, înainte de duelul România - Israel din preliminarii: „Îi putem bate” .... zici?? eu zic ca NU o sa marcam impotriva lor, si primim minim 3 goluri !!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează