FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Andrei Nicolescu, detalii despre subiectele arzătoare de la Dinamo: acționari, faliment, investiții » „Avem pregătite toate sumele necesare”

Sorin Cionca și Andrei Nicolescu în tribună la Voluntari - Dinamo
Sorin Cionca și Andrei Nicolescu în tribună la Voluntari - Dinamo

Articol de - Publicat marti, 22 august 2023 00:30 / Actualizat marti, 22 august 2023 01:08

Andrei Nicolescu, administratorul special al lui Dinamo, a atins mai multe subiecte de interes din zona financiară a clubului, explicând că nu e vorba momentan de acționari interesați să bage zeci de milioane de euro la Dinamo și că falimentul nu e un pericol pentru club. 

Omul de afaceri Andrei Cionca a achiziționat recent un pachet modic de acțiuni, 28 la număr, de la unul dintre acționarii minoritari, „Dinamo Socios”. Acesta negociase și cu Red&White la începutul anului, dar fără succes.

Sorin Preda, CEO-ul și fondatorul Global Vision, o firmă care activează în domeniul logisticii și industrie, va achiziționa și el 28 de acțiuni.

Andrei Nicolescu: „Discuțiile cu investitorii sunt condiționate de planul de reorganizare”

„Capacitatea de investiție a domnului Cionca e undeva la 300.000 de euro pe an, din ce am vorbit și am și scris din partea dânsului. Am negociat în februarie-martie, în niște condiții echivalente sau mult mai bune decât le-au avut ceilalți acționari inițial. 

La un moment dat regulile jocului au fost schimbate de dânsul într-o percepție proprie și atunci negocierile s-au stopat. Nu puteam crea alte reguli față de ceilalți acționari.

Discuțiile cu investitorii sunt condiționate de planul de reorganizare. Propunerea domnului Zăvăleanu e în interesul lui Dinamo și așteptările noastre de la termenul de 4 septembrie sunt să fie aprobat planul. Lucrurile vor fi mult mai simple pentru ce înseamnă Dinamo în viitor. Avem deja pre-agreate niște documente cu niște investitori, doar aprobarea planului împiedică realizarea stabilității și predictibilității clubului”, a spus Nicolescu la Gold FM.

Nicolescu despre sumele care trebuie plătite de Dinamo: „Există bani!”

„Procedura insolvenței are niște reguli clare apropo de faliment. Nu există «azi nu e faliment și mîine e». 

Există niște proceduri în care unii dintre creditori pot să facă o cerere în momentul în care consideră că aveau dreptul să primească niște bani la o dată scadentă. 

Pe de altă parte, toți cei care, conform zvonurilor, ar putea să facă o astfel de cerere, care să primească un termen, să fie analizată și care poate fi plătită între timp, sunt cei care au agreat noul plan și au votat noi termene prin care și-au asumat să primească acele sume. 

Votarea de către categoriile respective a noului plan echivalează cel puțin cu o prelungire a termenului de plată pentru scadențele pe care le aveau. 

Pentru cine nu stăpânește foarte clar legea insolvenței poate să nu fie atât de clar. 

Dar există niște proceduri de care noi, ca și în celelalte cazuri în care toată lumea striga că suntem cu capul sub apă - licența și interdicția la transferuri - aplicăm procedurile pe care le putem aplica în insolvență pentru a da cele mai bune șanse acestui club să renască.

[Situația e sub control], cu siguranță. Avem pregătite toate sumele necesare dacă ar fi vorba de orice chestiune de genul. [Există bani], da”, a mai spus administratorul special al „câinilor” pentru sursa citată.

VIDEO Voluntari - Dinamo 2-3. Bucuria de la golurile lui Dinamo și momentele de după fluierul final

Singura țintă ratată de Dinamo în această vară: „S-a suit în avion și a plecat”
dinamo
Singura țintă ratată de Dinamo în această vară: „S-a suit în avion și a plecat”
Probleme pentru Dinamo! De ce întârzie debutul lui Lucas Alves: situație similară cu a lui Rrahmani la Rapid
DINAMO
Probleme pentru Dinamo! De ce întârzie debutul lui Lucas Alves: situație similară cu a lui Rrahmani la Rapid

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (8)
creeperno534
creeperno534  •  22 August 2023, 22:47

Foarte bine!

CetrescuPornel
CetrescuPornel  •  22 August 2023, 18:36
Postat de Barna pe 22 August 2023, 11:50

Și nu puteai să dormi că e bine la Dinamo?÷)))

Nu. Te oftici?

Barna
Barna  •  22 August 2023, 11:50

Forza Dinamo!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează