FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Un milionar român a cumpărat un pachet minim de acțiuni la Dinamo. Ce-ar putea urma în curând

Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, acționari Dinamo
Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, acționari Dinamo

Articol de - Publicat joi, 10 august 2023 19:04 / Actualizat joi, 10 august 2023 19:40

Omul de afaceri Andrei Cionca a achiziționat un pachet modic de acțiuni, 28 la număr, de la unul dintre acționarii ”câinilor”, ”Dinamo Socios”, urmărește să-și extindă portofoliul în curând. 

Cionca ar vrea sa devină acționar majoritar, dar negocierile cu Red&White sunt complicate și de durată.

Andrei Cionca, acționar la Dinamo

O mișcare interesantă în acționariatul lui Dinamo. Milionarul Andrei Cionca este ultimul intrat în acționariatul clubului alb-roșu, după ce a cumpărat câteva acțiuni.

Puțin acum, mai mult în viitor pentru Andrei Cionca

Conform Prosport, omul de afaceri a preluat 28 de acțiuni din cele 128 pe care le dețin suporterii de la ”Dinamo Socios”, entitate ce a achiziționat și cota simbolică deținută până de curând de Cornel Dinu. Informația a fost confirmată pentru GSP de oficialii grupării.

Astfel, omul de afaceri, care a declarat că este un vechi simpatizant al clubului, își face intrarea în cadrul societății. Mai mult, surse apropiate clubului afirmă că Andrei Cionca nu se va opri la acest minim de acțiuni luat. Va dori să preia o cotă mai importantă în cadrul clubului.

Portretul ultimului sosit la Dinamo, Andrei Cionca

Interesul lui Cionca pentru Dinamo este mai vechi. Doar că până acum nu s-a ajuns la niciun acord între el și factorii de decizie de la club. Cionca este CEO și co-fondator Impetum Group, care a luat ființă în 2020. Conform ZF și Bussines Magazin, Cionca a absolvit cursurile Facultăţii de Drept ale Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj.

Omul de afaceri a fost în negocieri cu Eugen Voicu și Andrei Nicolescu în primăvară, însă la acel moment nu s-a ajuns la niciun numitor comun. În curând, Cionca ar putea să-și dezvolte numărul de acțiuni deținute la societate, în funcție de cum vor decurge discuțiile cu R&W sau cu ceilalți acționari.

Conform BussinesMagazin, profilul lui Andrei Cionca a apărut în anuarul 100 CEI MAI ADMIRAŢI CEO DIN ROMÂNIA 2020. El ocupă locul 22 în acest clasament, în urma voturilor primite de la reprezentanţii mediului românesc de afaceri.

Cornel Dinu a dat cu barda în campania de finanțare a Red&White: „Sună a bere finlandeză! El vrea să fie ham-ham distrugător la Dinamo că n-a reușit în «Sania albastră»!”
DINAMO
Cornel Dinu a dat cu barda în campania de finanțare a Red&White: „Sună a bere finlandeză! El vrea să fie ham-ham distrugător la Dinamo că n-a reușit în «Sania albastră»!”

Cum se împart acționarii ce dețin controlul la Dinamo

- 80,77 % - cota deținută de Red&White

- 12,06 % - cota deținută de Asociația Peluza Cătălin Hîldan

- 7,03 % - cota deținută de Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo (”Dinamo Badea”)

- 0,03 % - cota deținută de Dinamo Socios și Andrei Cionca

- 0,01 - cota deținută de Dorin Șerdean prin ”Lotus”

VIDEO Florentin Petre a comentat situația de la Dinamo: „Nimeni nu se aștepta să promoveze, cred că va rezista în Liga 1”

Citește și alte știri:

exclusiv Gonçalo Gregório trăiește visul tatălui său: „Te rog, nu face aceeași greșeală ca mine!” + A venit cu fratele avocat să semneze cu Dinamo: „Aștepta o astfel de ofertă”

Ultima telenovelă se închide la Dinamo: contract pe doi ani și concurență mai mare pe un post esențial!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (15)
boierasul
boierasul  •  11 August 2023, 12:58
Postat de paolo13 pe 11 August 2023, 05:34

Din multi postaci caine, boierasul este de departe cel mai putin dezvoltat intelectual.

Iar tu cu cele mai puțină școală)) dacă nu era tastatura.... semnai și acum cu degetul)) învață să scrii corect gramatical) nu este greu))

rav410wrc
rav410wrc  •  11 August 2023, 10:06

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

paolo13
paolo13  •  11 August 2023, 05:34
Postat de istet10 pe 10 August 2023, 23:55

Pai daca este indiferent care este decizia, de ce se mai asteapta decizia instantei? De ce nu s-a facut atunci cand se putea ajta la formarea lotului? Zavaleanu tot aminteste ca este posibil ca modificarea planului sa nu fie aprobata si ca atunci majorarea de capital va fi inevitabila daca se doreste evitarea colapsului.

Din multi postaci caine, boierasul este de departe cel mai putin dezvoltat intelectual.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează