FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Chindia, față în față cu cel mai important duel al sezonului: „E meciul carierei. Jucăm pentru viitorul nostru și pentru club”

Până la 25 de ani, Pițian a mai jucat pentru Pandurii, Astra, FC Botoșani și Apolon Limassol (Cipru). La Chindia e din august 2019 // foto: Imago
Până la 25 de ani, Pițian a mai jucat pentru Pandurii, Astra, FC Botoșani și Apolon Limassol (Cipru). La Chindia e din august 2019 // foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 09 aprilie 2021 07:47 / Actualizat vineri, 09 aprilie 2021 07:57

Andrei Pițian (25 de ani), care disputa cu Chindia barajul de rămânere în Liga 1 în vara lui 2020, anunță că „vom da totul să câștigăm la Pitești, e marea noastră șansă să intrăm în play-off”. Târgoviștenilor nu le ajunge victoria cu FC Argeș, au nevoie și ca Botoșani sau Clinceni să nu câștige azi.

Chindia e la doar 90 de minute de o mare performanță, calificarea în premieră în play-offul Ligii 1. Echipa care în vară juca barajul supraviețuirii cu CS Mioveni, 2-0 și 1-1, va disputa azi, la Pitești, un alt „baraj”, pentru a prinde masa bogaților. Are 39 de puncte, cu două mai puține decât FC Botoșani și Clinceni, care vor juca și ele la Voluntari, respectiv cu Dinamo.

Târgoviștenii nu au decât varianta victoriei în Trivale și tot nu e de ajuns. Mai trebuie ca una dintre cele două contracandidate să nu câștige. Pentru că, la egalitate de puncte, Chindia stă mai bine la directe și cu Botoșani (2-0, 2-3), și cu Clinceni (0-0, 2-1). „E meciul carierei, avem ocazia să facem istorie”, spune stoperul Andrei Pițian, singurul jucător de câmp integralist în acest sezon de Liga 1.

Andrei Pițian: „Eu simt că una se încurcă”

- Andrei, cum e în vestiar, se simte presiunea?
- Da, dar și optimismul, ambiția. Sunt orele alea dinainte de un meci mare. Pentru noi e cea mai importantă partidă din carieră, avem ocazia să facem istorie. Și, ce ce nu?, să scăpăm mai devreme de grijile retrogradării.

- La voi e o situație ciudată, clubul v-a fixat ca obiectiv salvarea, iar voi, jucătorii, v-ați propus play-off-ul, deși nu aveți vreo primă specială pentru asta.
- Cine ne dădea nouă vreo șansă?! La începutul campionatului, toată lumea ne considera prima retrogradată. Totuși, am fost serioși, modești și ne-am aflat mereu în preajma locului 6, ba chiar și pe 5 o dată. Așa că am început să ne gândim că se poate. Vorbeam între noi, jucătorii, prin iarnă. Atunci, așa, mai mult din optimism, iar acum suntem atât de aproape!

3 formații luptă pentru ultimele două locuri din play-off » Cum se califică Botoșani, Clinceni și Chindia
CALCULE PLAY-OFF
3 formații luptă pentru ultimele două locuri din play-off » Cum se califică Botoșani, Clinceni și Chindia

- Dacă nu pierdeați acele puncte cu UTA, care v-a egalat în prelungiri...
- Crede-mă că numai la meciul ăla ne gândim toți! Am fost să mă tund zilele trecute și, pe scaunul frizerului, tot la UTA îmi fugea mintea. Și ne-au egalat și din ofsaid! Am fi fost la mâna noastră. Dar și cu Botoșani, nici acum nu pot să înțeleg cum am pierdut după ce am avut 2-0. Iar golul de 2-1 l-a marcat Fili, care era în zona mea. I-am făcut marcaj prea larg. Nu-mi iese din cap asta! Acum nu mai putem schimba nimic. Șansa noatră e la Pitești. Nu mai depindem doar de noi, însă eu simt că una dintre Botoșani sau Clinceni o să se încurce.

- Acum trebuie să marcați, însă aveți cel mai slab atac din prima divizie.
- E adevărat că înscriem mai greu, dar avem o apărare destul de bună, a 4-a din campionat. Revine și Daniel Popa, care a fost suspendat, eu zic că o să marcăm. Ideal ar fi să o facem repede și apoi să fim atenți, să avem ce apăra. Am demonstrat că putem face asta. E clar, ne așteaptă o partidă grea! Chiar dacă a pierdut orice șansă la play-off, Argeșul e o echipă pe val. 

- Emil Săndoi a tot zis că nu vrea să audă nimic de play-off în vestiar.
- Ne-a spus-o mereu, însă, acum, îți dai seama că se gândește și dânsul la asta. Cum să nu te gândești?! A încercat, tot timpul, să ne țină cu picioarele pe pământ, concentrați, echilibrați. Și a reușit. La Pitești trebuie să și riscăm puțin. Nu avem ce face, ne trebuie victoria ca să sperăm! Vom juca pentru noi, pentru viitorul nostru, pentru club. Eu zic că dacă ne facem treaba și câștigăm, intrăm în play-off. Chiar merită să dăm tot ce avem. Și o s-o facem!

10 punctedin 24 posibile a luat Chindia cu primele 4 clasate, FCSB, CFR, U Craiova și Sepsi, în acest sezon

Clasament Liga 1: Chindia bate la porțile play-off-ului

Mai multe știri din Liga 1:

A marcat golul victoriei și a aruncat săgeți spre echipa lui Hagi: „Am fost împins pe ușa din dos. Roata se întoarce”

Victor Pițurcă, derapaje șocante în pauza unei emisiuni TV: „Rotaru, o jigodie, un libidinos! Pigliacelli, un jeg mare! Mangia e «bulangiu»”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează