FOTBAL  »  Superliga  »  REGULAMENT

FRF vrea să pună „jandarmi” lângă antrenori! Schimbarea majoră de regulament pregătită după „cazul Croitoru” + cum poate fi fentată regula

Federația Română de Fotbal vrea să modifice regulamentul, astfel încât episoade precum cele petrecute la FCSB - FCU Craiova 1-1, când antrenorul Marius Croitoru, suspendat, a fost surprins comunicând prin intermediul telefoanelor, să nu se mai repete.
Federația Română de Fotbal vrea să modifice regulamentul, astfel încât episoade precum cele petrecute la FCSB - FCU Craiova 1-1, când antrenorul Marius Croitoru, suspendat, a fost surprins comunicând prin intermediul telefoanelor, să nu se mai repete.

Articol de GSP - Publicat marti, 02 august 2022 23:05 / Actualizat marti, 02 august 2022 23:05

Federația Română de Fotbal vrea să modifice regulamentul, astfel încât episoade precum cel petrecut la FCSB - FCU Craiova 1-1, când antrenorul Marius Croitoru, suspendat, a fost surprins comunicând prin intermediul telefoanelor cu cei de pe banca de rezerve, să nu se mai repete. 

Regulamentului Disciplinar al FRF prevede că antrenorii suspendați „nu au acces la vestiare, în tunel, în incinta terenului și pe banca de rezerve. Antrenorii suspendați pot lua loc în tribună și nu au dreptul de a intra în contact cu echipa lor”. 

Gigi Becali poate da o nouă lovitură! Ofertă din Franța pentru un titular
FCSB
Gigi Becali poate da o nouă lovitură! Ofertă din Franța pentru un titular

Membrii Comisiei nu se pot autosesiza pe baga imaginilor video. Pentru a avea un caz pe rol, trebuie demonstrat clar faptul că a existat o comunicare prin terți între antrenorul principal și staff. Federația vrea să aducă îmbunătățiri regulamentului. 

„Cazul Croitoru” schimbă regulamentul

Răzvan Burleanu, Mihai Stoichiță, Andrei Vochin, Lucian Burchel și Radu Vișan s-au întâlnit astăzi pentru a căuta o soluție. 

Federația vrea acum ca un delegat să stea lângă antrenorul suspendat pe durata partidelor și să consemneze toate acțiunile. Eventualele sancțiuni vor fi stabilite ținând cont de observațiile delegatului. Varianta a fost prezentată de Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, la Orange Sport, în cadrul emisiunii „Sport Report”, moderate de jurnalistul GSP Dan Udrea.

Delegatul ar urma să fie plătit chiar din amenda antrenorului suspendat. Suma este una modică pentru nivelul Ligii 1. În cazul concret al lui Marius Croitoru, amenda a fost 320 de lei. 

Cum ar putea fenta antrenorii noua regulă

Planul FRF ar putea fi dejucat ușor, dacă antrenorul nu se va prezenta la stadion pentru meci. Sezonul trecut, Dan Petrescu a lipsit de la două meciuri ale campioanei CFR Cluj, preferând să le urmărească de acasă sau din camera de hotel. 

Practic, pentru a fi siguri că antrenorul nu comunică cu cei de pe bancă, FRF ar trebui să oblige tehnicianul suspendat să fie prezent în tribune, pentru a fi supravegheat, sau să „confiște” pe durata meciului toate mijloacele de comunicare ale echipei. 😅 Ambele variante ar fi însă greu de impus.

Ce s-a întâmplat la FCSB - FCU Craiova 

Marius Croitoru a urmărit partida de la Tribuna Oficială a Arenei Naționale, cu două telefoane în față, destul de izolat de restul oamenilor de la FCU Craiova. La un moment dat, lângă Croitoru apare președintele Marcel Pușcaș.

Mai mult, în minutul 88, în stânga antrenorului s-a așezat Eduard Zelgin, noul team manager al echipei oltene. Fostul jurnalist vorbea la telefon, în timp ce Croitoru îi indica anumite lucruri. Iar mulți au fost scandalizați de faptul că antrenorul suspendat ar putea transmite indicații pe bancă.

Este o agitație incredibilă, inadmisibilă după părerea mea. Regulamentul, cel puțin așa știu eu, spune clar că este complet interzis ca antrenorul suspendat să comunice, prin orice mijloc, cu un asistent, un antrenor secund. Este interzis! Este la vederea tuturor. Nu ar trebui să se întâmple așa ceva. Ar trebui să fie luate niște măsuri cât mai rapide. S-ar crea un precedent
- Florin Răducioiu

VIDEO Liga 1 se vede pe GSP! CFR învinge spectaculos CS Mioveni, scor 4-2!

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Mihai Rotaru, răbufnire fără precedent: „Ne batem cu saci fără fund! I-ați văzut inepțiile?!”

Primăria Sibiului, răspuns acid pentru Dani Coman: „Dezinformează! Am dat 9 milioane de lei la echipă”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (22)
koukourigou
koukourigou  •  03 August 2022, 16:51

Are romanul o vorba inteleapta "un prost arunca o piatra-n balta si zece cuminti se chinuie s-o scoata". Asa si cu Raducioiu. Din toate locurile in care a unblat, n-a priceput decat ca angrenorul Croitoru smechereste federatia. Sa remarce ceva util pentru fotbal sau fotbalisti, nu s-a priceput, dar a bagat capul in poza cu o prostie. Atat l-a dus mintea lui odihnita. A inceput ca un talent extraordinar, dar pe masura ce a contactat viata a ajuns un Neica nimeni. Si noi ne pierdem timpul cu prostiile lui. Sa-l puna federatia jandarm, ca atat il mai duce mintea.

zorrozabal
zorrozabal  •  03 August 2022, 14:20

Ce mai are nevoie de jandarmi,când ii are pe cei de la DIGI și GSP!Vigilenți numai sa nu cumva sa fie ceva ce l-ar deranja pe Becali!

francklin67
francklin67  •  03 August 2022, 13:07

In ziua meciului duceti la Jihlava sau Doftana creati o academie pentru antrenorii suspendati cu gratii groase sa nu scape cumva.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează