FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT

Primăria Sibiului, răspuns acid pentru Dani Coman: „Dezinformează! Am dat 9 milioane de lei la echipă”

Primăria Sibiului, răspuns acid pentru Dani Coman
Foto: Imago
Primăria Sibiului, răspuns acid pentru Dani Coman Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 02 august 2022 20:42 / Actualizat marti, 02 august 2022 21:35

Primăria Municipiului Sibiu a ținut să îi răspundă lui Dani Coman, președintele celor de la Hermannstadt, după ce acesta a avut un discurs în care acuza autoritățile că nu se implică financiar la echipă.

Astrid Fodor, primarul Sibiului, îl contrazice pe Dani Coman și susține că Primăria a finanțat constant echipa, care a primit 9 milioane de lei (aproximativ 1.826.000 euro) în ultimii 4 ani

Sufocată de datorii! Situație-limită la o formație din Liga 1: „Angajații sunt neplătiți din aprilie! De ce nu există pic de interes pentru echipa asta?”
HERMANNSTADT
Sufocată de datorii! Situație-limită la o formație din Liga 1: „Angajații sunt neplătiți din aprilie! De ce nu există pic de interes pentru echipa asta?”

„Afirmațiile domnului Daniel Coman, președintele clubului FC Hermannstadt, cu privire la lipsa de sprijin financiar pentru club din partea autorităților locale sunt eronate și dezinformează. 

Primăria Sibiu a alocat constant, în fiecare an, sume pentru finanțarea activității sportive a clubului FC Hermannstadt, pentru categoriile de cheltuieli pe care legislația ne permite să le finanțăm din bani publici. În ceea ce privește finanțarea activității sportive a acestui club, doar în ultimii 4 ani sumele pe care Primăria Sibiului le-a pus la dispoziție clubului totalizează aproape 9 milioane de lei, FC Hermannstadt decontând mai puțin de jumătate, adică 3,8 milioane de lei. 

De altfel, Primăria Sibiu investește constant în sport și în facilități sportive. Pe lângă investiția majoră de modernizare a Stadionului Municipal, care va putea fi folosit nu doar de FC Hermannstadt, ci de orice echipă care face performanță, Primăria Sibiu construiește și alte spații pentru practicarea sportului și alocă anual sume importante pentru sprijinirea sportului de performanță, dar și a sportului de masă, pentru sănătate”, se arată în comunicatul Primăriei potrivit digisport.

Joi, ziua decisivă la Sibiu 

Dani Coman a reacționat după comunicatul Primăriei, dezvăluind că joi va avea o întâlnire decisivă cu Astrid Fodor, primarul orașului, în care va vorbi despre viitorul clubului. 

„Am fost sunat de doamna primar și joi ne vom întâlni. Nu cred că am dezinformat când am spus că echipa merită mai mult sprijin, mai mult interes din partea tuturor. Știu discuțiile care au fost când echipa era în Liga 2 și se spunea: «Promovați!» De joi, putem discuta mai multe. 

E greu de spus ce se va întâmpla, cert e că lucrurile nu sunt normale. Normalitate e la Craiova, ce face Mihai Rotaru. De când a intrat în fotbal nu a existat zi de întârziere la salarii, la furnizor, la nimic. Și la Sibiu sunt privați, e echipa lor. Cât au putut au finanțat, din păcate, pandemia, războiul din Ucraina, au făcut ca afacerile să nu mai meargă la fel și au probleme. De aia am cerut ajutorul autorităților pentru că e echipa Sibiului”, a declarat Dani Coman. 

Citește alte știri din Liga 1: 

Gică Popescu, surprins de mutarea anunțată de FC Argeș: „Nu am auzit! Va fi oficial când o să fim și noi anunțați”
FC Argeș
Gică Popescu, surprins de mutarea anunțată de FC Argeș: „Nu am auzit! Va fi oficial când o să fim și noi anunțați”
Abia a venit, dar are bagajele făcute » Blestemul transferurilor de la FCSB: unul a rezistat 10 minute
FCSB
Abia a venit, dar are bagajele făcute » Blestemul transferurilor de la FCSB: unul a rezistat 10 minute

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
clubman
clubman  •  03 August 2022, 13:30

Toata povestea asta pute... Primaria iti da, dar pe banii dati de orice Primarie nu poti construi o echipa de Liga I... Pe langa banii Primariei ce alti sponsori are echipa?! Asta ar trebui sa spuna Coman, care este contributia lui la bunastarea echipei...

cp5947
cp5947  •  03 August 2022, 09:03

Mi - e greu să - l înțeleg . E piteștean , a fost ofertat de o primărie care se implică în sport ( a Piteștiului ) . A refuzat ( oficial pentru un contract la un curs euro care...nu - l avantaja ) sau cel puțin asta am reținut . Rămanem la aceeași întrebare , cum trebuie făcută finanțarea cluburilor și așa sărace . Multinaționalele fac profit dar nu - l fiscalizează la noi , finanțatorii locali sunt la limita legii ( ba DNA , ba chiar mai rău ) . Eu cred că finanțarea unui club de tradiție ,FC Argeș e făcută inteligent , nu cu bani mulți sau spălați . Și cel mai important , se reactivează filonul tradiției locale , pepiniera proprie , deasemenea , e bine că la stadion vin mulți copii cu tricouri alb - violete .

cronicaruldefotbal
cronicaruldefotbal  •  03 August 2022, 03:54

Banio Coman acest Dinu Ghe Vama in miniatura e doar avid de bani cum a fost si predecrsorul lui. Copos,si cei doi Niculae si Nicolae plang si acum dupa bani!))) Sa dai bugete pe mana unor astfel de oameni e ca si cum dai briciul la maimuta sa te barbiereasca! Si te barbiereste bine de tot)))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează