FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FOTO Abia a venit, dar are bagajele făcute » Blestemul transferurilor de la FCSB: unul a rezistat 10 minute

Bogdan Rusu, lângă David Miculescu la antrenamentul FCSB / foto: Cristi Preda (Slovacia)
Bogdan Rusu, lângă David Miculescu la antrenamentul FCSB / foto: Cristi Preda (Slovacia)

Articol de - Publicat marti, 02 august 2022 17:30 / Actualizat miercuri, 03 august 2022 17:44

Bogdan Rusu, 32 de ani, este ultima fisă încercată de FCSB pentru postul de atacant central. În ultimii 5 ani, roș-albaștrii au înregistrat eșecuri pe linie în tentativa de a găsi un „nouar” clasic!

Niciun vârf de careu transferat în perioada iulie 2017 - iulie 2022 de FCSB nu a confirmat. Din contră, dintre cei 14 jucători analizați de Gazetă, cei mai mulți au plecat după doar câteva partide. Așa s-a ajuns ca Florin Tănase, de profil mijlocaș ofensiv sau extremă stânga, să fie forțat în ultimii ani în centrul atacului.

Pe cine a transferat FCSB: „E un «vulpoi»! Dică îl știe foarte bine, a venit la multe meciuri”
FCSB
Pe cine a transferat FCSB: „E un «vulpoi»! Dică îl știe foarte bine, a venit la multe meciuri”

Rupe Bogdan Rusu „blestemul” atacanților de la FCSB?

Rusu găsește chiar în lotul actual doi atacanți transferați recent de FCSB care n-au confirmat. E vorba despre Andrei Dumiter și Ivan Mamut. Cei doi abia strâng împreună 4 goluri în 36 de meciuri de campionat, majoritatea începute de pe bancă. 

În continuare, alți 12 atacanți care au eșuat la FCSB în ultimii 5 ani.

Ești atacant, nu reziști la FCSB » Karanovic deține recordul: 10 minute 😂

CLAUDIU KEȘERU (a jucat la FCSB în sezonul 2021-22) » A avut o perioadă bună în startul stagiunii trecute, dar, mai ales după plecarea lui Edi Iordănescu, n-a mai contat la FCSB, fiind lăsat de cele mai multe ori în afara lotului.

Claudiu Keșeru
Andrei Dumiter
Ivan Mamut
Zdenek Ondrasek
Andrei Burlacu
+9 FOTO

ANDREI BURLACU (2021-22) » Parte din schimbul cu Ionuț Vînă alături de Mamut, fostul jucător al CS Universității Craiova a prins doar 3 partide în roș-albastru pe prima scenă, nicio realizare.

ZDENEK ONDRASEK (2021) » Gigi Becali l-a dat afară după doar 3 partide disputate în campionat. La reziliere, cehul a primit patru salarii, adică 80.000 de euro.

ANTE VUKUSIC (2021) » Fără să i se acorde prea multe șanse, atacantul adus de MM Stoica n-a confirmat la FCSB: 5 partide fără gol și fără pasă decisivă în Liga 1.

ALEXANDRU BUZIUC (2020-21) » Transferat exclusiv la dorința lui Becali, Buziuc a reușit un singur gol în 22 de partide în Liga 1. A evoluat o bună perioadă și pentru FCSB 2.

ADRIAN PETRE (2020-21) » O singură dată în 10 meciuri de campionat a marcat vârful de atac cumpărat de FCSB cu 500.000 de euro și împrumutat pe parcursul contractului în Serie B, la Cosenza.

SERGIU BUȘ (2020) » „I-am zis lui MM că nu am avut atacant ca Sergiu până acum. E mobil, are execuții, dă cu capul și are forță. O să fie o soluție pentru națională”, spunea Becali în urmă cu doi ani. Însă Buș avea să plece de la FCSB în următoarea fereastră de mercato. După doar două reușite în 11 meciuri, „vârful” legitimat în prezent la CFR semna în Coreea de Sud, cu Seongnam FC.

GORAN KARANOVIC (2020) » Sârbul are numai un joc pentru FCSB, 0-2 cu Slovan Liberec în turul III preliminar din Europa League. Atunci, vicecampioana se confrunta cu un focar de COVID și a transferat de urgență doi jucători de la Hermannstadt. Pe lângă Karanovic, care s-a accidentat la începutul meciului și a ieșit de pe teren în minutul 10, la FCSB a sosit și Caiado. Ambii s-au întors la Sibiu după eliminarea din Europa.

IOAN HORA (2019) » Transferat în mandatul lui Mihai Teja, Hora a rezistat un an la FCSB, interval în care nu s-a impus niciodată ca titular, deși a bifat în L1 7 goluri în 25 de meciuri.

JUVHEL TSOUMOU (2019) » Două meciuri și un gol - acesta e bilanțul din campionat pentru unul dintre cele mai bizare transferuri făcute de FCSB în ultimii ani. El s-a remarcat cu o reușită decisivă, FCSB câștigand grație lui derby-ul cu CSU Craiova, scor 1-0, din 15 septembrie 2019.

LUKASZ GIKIEWICZ (2019) » Plecat cu scandal de la FCSB, polonezul a prins numai 200 de minute în România.

RAUL RUSESCU (2018-2019) » E vorba despre ultimul „mandat” al lui Rusescu la FCSB, când a fost doar o umbră a fotbalistului care câștiga titlul de golgeter al ediției 2012-13. 5 goluri și 5 pase decisive reușea „Raul de Ghencea” în urmă cu 3 ani, în 24 de partide oficiale.

Niciun „9” de la Gnohere

Practic, ultimul atacant care a confirmat la FCSB este francezul Harlem Gnohere, cumpărat de la Dinamo în ianuarie 2017 și cedat 3 ani și jumătate mai târziu la Mouscron. 

Tot la începutul lui 2017 ajungea și Denis Alibec la FCSB. Decisiv în prima perioadă la roș-albaștri, actualul fotbalist al Farului a jucat tot mai modest odată cu trecerea timpului și a fost vândut înapoi la Astra, 18 luni mai târziu.

Stoica, departe de a fi o certitudine

Deși a avut cifre remarcabile sezonul trecut, 7 goluri în Liga 1 la vârsta majoratului, Ianis Stoica n-a reușit să se impună și nici în prezent nu are un loc asigurat în formula de start, dovadă fiind și nevoia clubului de a aduce un alt atacant în această vară. Se pare că Ianis suferă și în procesul de pregătire, problemă despre care Gazeta a scris.

FCSB, cazată la un complex de 5 stele în Slovacia

Mai multe articole despre FCSB:

FCSB a ajuns în Slovacia » A ales casa naționalei Slovaciei pentru meciul cu Dunajska Streda

A semnat și a dispărut? Florin Tănase, în pericol! Chinezii îl amenință cu suspendarea!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
ali.bec
ali.bec  •  03 August 2022, 11:50

Asta a fost cumpărat cu puncte cu tot de la Mioveni. După meciul direct … drum bun și cale bătută!

RegeleMihail
RegeleMihail  •  03 August 2022, 09:13
Postat de marcelclujnapoca pe 02 August 2022, 22:46

Atacantii de la FCSB nu primesc mingi ! Asa a patit si Tavi Popescu la Nationala ...mingea ajungea pana in jurul lui si nu ii dadeau mingea ! Asta patesc varfurile care nu sunt jucate......inclusiv Keseru care era cu experienta, sau Alibec , ce sa mai vorbim de Ianis Stoica care se vede de la o posta ca nu s-a impus .....dupa cum primeste mingile !

ceva asemanator am sesizat la fazele cand O.Popescu centreaza. nimeni, absolut nimeni nu se asteapta ca mingea se va duce la el. faza este incheiata cand mingea pleaca din piciorul lui. chiar daca 70% din centrari sunt nefolositoare. dar sa te uiti ghete cand iti centreaza cineva e inexplicabil. sa fiti atenti astazi... pun pariu ca tot asa va fi.

dobrin
dobrin  •  02 August 2022, 22:47

Va pati si Rusu cum a patit si Keseru. Chiar si daca va juca bine, va fi dat la o parte ca e prea batran si nu e vandabil.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează