FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Unul dintre liderii lui Dinamo îşi anunţă iminenta plecare: „Ştii că va veni un moment când va fi vorba de bani și se duce totul în prăpastie”

Articol de - Publicat marti, 01 iunie 2021 08:48 / Actualizat marti, 01 iunie 2021 09:29

Fundașul croat Ante Plujic, 33 de ani, a mărturisit că este obosit de întreaga situație de la Dinamo, nefiind convins că va mai accepta o nouă tăiere salarială.

- Ce faci, Ante, după vacanță te întorci la Dinamo?
- Da, voi fi la reunire, pe 15 iunie, am contract. Apoi? Nu știu. Chiar nu știu! Sunt datorii către jucători, 2-3 luni, 6 luni la alții. N-am primit hârtie, dar voi veni să văd care este situația. Am ceva informații că se va discuta despre micșorarea salariilor, deja sunt foarte obosit de aceste negocieri.

- Cum resimți întreaga situație?
- În ianuarie am acceptat ceva, nu doar eu, vreo 8-10 jucători, despre contracte, despre tăierea salariilor, dar tot sunt datorii. Ni s-a spus că vor fi achitate la timp, însă nu au fost, pentru că a trebuit să se dea bani pentru club. Înțeleg, însă situația e delicată pentru noi. Nu știu, chiar nu știu dacă va fi cineva care să accepte noile condiții.

- De ce?
- Suferim de prea multă vreme. Prea multe luni neplătite. Aștepți jumătate de an să-ți primești salariul, iei unul-două, puțin câte puțin, apoi iar urmează luni bune fără nimic. Doar Dumnezeu din cer știe care e situația la Dinamo, însă nu poți trăi într-o astfel de incertitudine în lumea reală! OK, hai să zicem că acceptăm toți să jucăm un an gratis, dar există vreo certitudine că apoi va fi bine? Că va veni cineva să bage 5-8 milioane de euro și să se rezolve?!

Ante Puljic: „Nu se vor înghesui jucătorii să vină la Dinamo”

- Pare că te întorci la antrenamente, la București, ca să ai de unde pleca.
- Nu știu dacă voi accepta să continuu, nu cred. Nu este o situație bună. Îți zic că-ți taie salariul, apoi nu-ți dau nici banii ăia. Te simți ciudat. Nu e bine. Nu pot spune ceva rău despre DDB, din contră oamenii fac orice ca să rezolve situația. Dar nu poți rezista așa, să colectezi bani. A trecut euforia, nu poți trăi doar din ea! Nu vorbesc doar despre mine, toți trăim o stare de confuzie. Parcă ne învârtim în cerc. Încerci ceva, iese bine, dar știi că va veni un moment când va fi vorba de bani și se duce totul în prăpastie.

- Poate Dinamo depăși situația de acum și să creeze o formație pentru un obiectiv mai important decât salvarea de la retrogradare?
- Unii oameni încep să creadă după câteva victorii, însă și spartanii au învins într-o bătălie, două, "Augh, augh, augh!", dar nu au rezistat dacă nu au avut armată! Să vedem ce jucători va aduce clubul. Din păcate, fotbaliștii nu se vor înghesui să vină. Ei, cei din DDB, încearcă, dar din păcate nu este de ajuns.

- Te simt tare descumpănit.
- Eu m-am întors pentru play-off, să fim sus în clasament, să ne batem la titlu. Ești Dinamo, trebuie să țintești cele mai importante obiective! Însă e din rău în mai rău. Eu accept presiunea, dar pe cea sportivă, nu doar nervi și lipsa banilor! Oamenii sunt supărați, și la club, și la Săftica. Suporterii se autodepășesc, încearcă să regleze situația, colectează, au strâns sume mari, însă fără un om cu bani la echipă cât poți să reziști?! Doar din ce dau oamenii și din drepturile TV? DDB face lucrurile corect, transformă imposibilul în posibil, însă fără finanțator...

Unul dintre liderii lui Dinamo îşi anunţă iminenta plecare: „Ştii că va veni un moment când va fi vorba de bani și se duce totul în prăpastie”
Ante Puljic a fost și căpitanul lui Dinamo, a strâns 91 de meciuri, 4 goluri și un assist

Ante Puljic: „Voiam să-mi închei cariera la Dinamo"

- Care ar fi soluția salvatoare?
- Aici e nevoie de un om care să pompeze lunar sute de mii de euro. Vin datorii din urmă. Dacă ar veni unul cu 5 milioane de euro, să acopere "găurile", apoi să începi, pas cu pas, să pui puțin la buget, să aduci jucători de calitate. Din păcate, nu poți trăi fără bani mulți. Din păcate, nu poți face performanță doar vânzând bilete pe internet. Eu aș vrea să-mi închei cariera la Dinamo, îți jur! Pentru asta am venit, iubesc clubul. Dar, în ritmul ăsta, nu știu. "Ante, trebuie să tăiem, Ante, trebuie să fii un exemplu", însă nu pot doar astfel! Oricât aș vrea. Am familie, așa mă întorc și stau lângă ai mei acasă. Mai e o chestie.

- Ce anume?
- Știi ce nu e normal? Cortacero ăsta a venit de un an și totuși, în ciuda a ceea ce a făcut și a mințit, tot mai este șeful clubului! E clar că a venit și a făcut probleme, dar tot mai este acționar majoritar. Depășește orice închipuire. Nimeni nu va dori să ia Dinamo în actuala situație. Habar n-am cine orchestrează toată povestea asta. Stadionul ar putea fi revitalizarea echipei. Va fi gata în 2-3 ani, însă mai reziști până atunci?

- Ți-ai pierdut vreun moment speranța când Dinamo se împotmolise pe penultimul loc al clasamentului?
- Am vorbit cu jucători de la alte cluburi, plătiți la timp, ziceau că aleargă ca să ajungă la antrenamente, că se duc de drag la muncă. Păi, așa mi-aș dori să fiu și eu, așa aș vrea să fie și Dinamo. Mulțumesc lui Dumnezeu că am terminat campionatul și am rămas în prima divizie! Când joci bine, nimeni nu iese să spună o vorbă bună. Când joci prost, ies toți ca din găurile de iepuri, să arunce rahat în tine. Echipa asta nu e de retrogradare!, o spun cu toată responsabilitatea. Dar nu ai cum să răzbați cu atâtea probleme. Bine că n-am intrat în cartea neagră de istorie, însă ce va fi mâine? Poimâine?

E o situație ciudată: ce are Dinamo cu adevărat? Unul dintre cluburile mari ale României. Păi, tu, dacă mergi în liga a doua, nu mai ai siglă, culori, nume. Ce e asta?! Prieteni, nu e normal! Cine are Dinamo până la urmă?! 
- Ante Puljic

„Plătești să ajuți Dinamo, nu mă plătești pe mine!"

- Ai avut probleme cu suporterii când se strângeau eșecurile?
- Mă oprea lumea pe stradă, ne reproșa tot felul de chestii, că nu ne pasă, că îmi plătește salariul, că nu merităm... "OK, scuze, dar nu mă plătești pe mine! Cu tot respectul. Eu am contract cu clubul, tu ajuți fiindcă ești suporter și vrei. Nu dorești, n-o face!". Hai să fim realiști! Da, oamenii ăștia care au strâns bani din bilete, din donații, ei au salvat clubul, însă au ajutat Dinamo, care are datorii, nu pe Ante Puljici sau pe Paul Anton. Nu e vorba că le reproșez ceva, dar nu e normal să jignești. Eu n-am dat bir cu fugiții, am rămas. Și n-am rămas la bine, ci la rău.

 - Te-a deranjat vreun moment că nu mai porți banderola de căpitan?
- No, no. Am înțeles, am vorbit. Am trăit multe în cariera mea. La Dinamo sunt 3-4 jucători interesanți în acest moment, iar dacă unul poartă banderola și ar putea atrage mai mulți bani, pentru un transfer, înțeleg omenește.

- Îți pare rău că nu ai ales FCSB, când a fost vorba să te întorci în România? Poate că era presiunea mai mare, dar ai fi avut bani mai mulți.
- Nu regret. Așa a fost să fie. Am trăit momente frumoase la Dinamo, prefer să rămân cu amintirile bune. Eu am vrut la Dinamo, nu la FCSB, am acceptat salariu mai mic, dar așa am simțit eu, a fost decizia mea.

Eu pot pleca în orice moment, dacă-mi depun foile, însă nu sunt acest gen de om. Am înțeles că sunt oameni la club sau la echipă care n-au primit salariile de 5-6 luni. Nu sunt genul să fac scandal, când știu că alții sunt la ananghie
- Ante Puljic

„Copiii vor fugi de Dinamo"

- Se poate face performanță la Dinamo cu salarii de 5.000 de euro pe lună?
- OK, cei de la Viitorul au făcut performanță cu bani puțini, toată lumea i-a lăudat. Dar au fost jucători cu salarii mici de la început, crescuți în academia lor. Însă, de exemplu, dacă-i promiți unui jucător 8.000 de euro sau 10.000 de euro pe lună, timp de un an, și nici nu-i dai cât ai zis, apoi îi spui că-i plătești doar 3.000 de euro pe lună, însă nu știi când îi virezi, cum vrei să-l păstrezi?!

- Cu jucători tineri se poate?
- Din păcate, copiii vor fugi de Dinamo. Vor prefera alte cluburi, din cauza politicii de la Dinamo. Tu, copil care ai visat să îmbraci tricoul alb-roșu, renunți și la bani ca să-ți îndeplinești visul, apoi te dă la Chindia, la Argeș sau mai știu eu unde și uită de tine. Cum să atragi?! Becali cumpără jucători tineri, de potențial. Bravo lui! Încearcă! Ia de acolo, ia de dincolo. Viitorul creează jucători. CFR câștigă trofee. Dinamo ce vrea?! Din păcate, nu există o școală, măcar să dea credit tinerilor, să-i crească în câțiva ani, să le dea încredere, apoi să-și refacă brandul și să vândă bine.

 Este o rușine cu regula U21, să schimbi jucătorul după două minute. Omoară spiritul fotbalistului. Ar trebui menținut măcar 45 de minute pe teren. Ce vrei să arate în câteva secunde?! Va fi un dezastru dacă se va continua așa 
- Ante Puljic

VIDEO Dorinel Munteanu, mesaj radical pentru Dinamo: „Mai bine să o ia de la capăt, să nu se mai chinuie”

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

EXCLUSIV Răsturnare de situație la Dinamo! Negoiță și-a schimbat decizia după discuțiile cu fanii

EXCLUSIV Primul șoc al verii pentru „câini” » FIFA: „Dinamo datorează 420.000 de euro”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
goggu.mecanicul
goggu.mecanicul  •  01 Iunie 2021, 20:27
Postat de bodystyle74 pe 01 Iunie 2021, 10:45

Omul are dreptate in anumite privinte insa ca fotbalist nu mai este ceea ce a fost. Spre exemplu acum 5 luni ddb iese in presa cu stirea ca are un acord cu B Valle ( jumatate din salariile restante), peste 3 luni stirea difera si spun ca tocmai ce au platit salariul integral pe 4 luni lui BV ca sa poata lua licenta. Acum aflam ca de fapt nu exista un acord cu spaniolul care-si cere dreptul integral.Desi sunt la conducerea clubului de cca8 luni , ddb nu este in stare sa iasa in fata si sa comunice datoria exacta a clubului,catre stat, catre negoita si catre terti.Nici negoita inainte de a vinde nu spunea exact suma ci doar aproximari de genul sunt 3 mil si ceva max 4 si datorii la stat esalonat plus maruntis catre firmele lui.

Iti zic eu de ce se feresc, pentru ca nu vine nimeni sa achite 15 milioane cate sunt datoriile. Singura cale sa scapam de datorii ar fi o a 2 insolventa, si dupa ce iesim din insolventa abia atunci sa vina cineva serios, altfel nu vine niciun seic calare pe o camila alba ( era replica cu printu si calul dar am zis sa o updatez) :D

goggu.mecanicul
goggu.mecanicul  •  01 Iunie 2021, 20:25

Bah ***, la cum ai jucat sezonu asta sa zici mersi ca nu te-au luat la palme suporterii, pai tu vrei salariu , dar ingropai Dinamo cu cate un penalty pe meci. Va-ti invatat cu milioanele in cont, dar fotbal cand jucam si noi ?? De 3 ani faci parte din echipa playoutului, esti mandru ?? SI nu ne lua ca ai ramas la greu, nu ai gasit altceva, ca pana si cluburi micute sau prins ca esti epava si le nenorocesti obiectivele cu gafele si penaltyurile tale care stricau tot. Eu sper sa te vad zburat vara asta. Inafara de Albentonsa si Anton, restu la Gara. Din pacate, aia singurii care jucau ceva ( au si plecat). Asta e, la anu nustiu daca mai scapam

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gago747
gago747  •  01 Iunie 2021, 16:49
Postat de vanbasten_85 pe 01 Iunie 2021, 10:57

Daca aveai valoare te calificai in play off, dar cu penalty-urile facute de tine, Dinamo a ajuns in play-out si s-a salvat in ultima etapa. V-au eliminat din Cupa o echipa retrogradata si v-au tremurat chilotii cand ati jucat cu Chindia. Ati vorbit voi, marii fotbalisti sa jucati la egal si ati privat clubul de 500000 de euro din drepturile tv in conditiile in care aveam nevoie de bani ca de aer.Voi stiti numai sa cereti!

N-au pribat clubul de nici un ban, drepturile TV se dau conform cy locul din sezonul regulat. Nu contează locul din playoff / playout.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează