FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Anunț în direct: „George Țucudean se operează la inimă!” » Cât timp va lipsi atacantul CFR-ului

George Țucudean
George Țucudean

Articol de GSP - Publicat luni, 18 martie 2019 10:33

George Țucudean, atacantul de 27 de ani al celor de la CFR Cluj, ar urma să fie supus unei intervenții la inimă.

update 11:15

Sursele GSP.RO confirmă informația ProX legată de problema lui George Țucudean. Fotbalistul este decis să apeleze la intervenție pentru a se trata.

„Știu de problema lui Țucu. Este una mai veche. Are palpitații și la antrenamente, dar și când este în repaus. El se panichează foarte tare din cauza asta și se oprește imediat din ce face. Spre exemplu, dacă e la antrenament se oprește imediat. Vă dați seama ce simte dacă s-ar întâmpla în timpul meciului. A fost la cei mai mari specialiști și i s-a recomandat ablația”, afirmă surse apropiate fotbalistului.

  • Ablația cardiacă este o intervenție minim invazivă, care constă în cicatrizarea sau înlăturarea completă a unui țesut al inimii care provoacă tulburări de ritm cardiac.
 

cfr cluj neagă

Într-o reacție pentru GSP.RO, Marian Băgăcean, președintele Consilului de Administrație de la CFR Cluj, a negat faptul că Țucudean se va opera.

„Nu e nimic adevărat. E fals. Vom da comunicat și vom spune asta. Va anunța și Țucudean”, a declarat Marian Băgăcean pentru GSP.RO.

Știrea inițială:

Realizatorul Pro X, Dan Pavel, a declarat la emisiunea din această dimineață, după ce Fanatik a anunțat duminică, că George Țucudean a fost diagnosticat cu un surplus de membrană la inimă și va fi operat azi, la o clinică din Viena. Atacantul ar urma să ia o pauză de aproximativ o lună.

Surplusul de membrană pe care Țucudean îl are determină accelerarea ritmului cardiac. Operația nu este una complicată, iar recuperarea lui Țucudean va fi una rapidă.

Vârful este în acest moment accidentat, după ce a suferit o ruptură musculară la coapsa dreaptă. 

Sami Khedira, mijlocașul lui Juventus, a suferit în februarie o astfel de operație. „I se introduce un electrocateter şi i se produce o mică arsură care provoacă o cicatrice”, a explicat atunci profesorul Bruno Carù. Khedira, 31 de ani, s-a operat pe 20 februarie și încă nu a revenit pe terenul de joc. O afecţiune similară a avut și Stephan Lichtsteiner, elveţianul stând pe tuşă şase săptămâni în 2005.

aceeași problemă ca tatăl său

Familia Țucudean are un istoric al afecțiunilor cardiace. Tatăl lui George Țucudean, Marius, a avut o carieră promițătoare de fotbalist, dar s-a retras în 1994, la 27 de ani. Marius Țucudean, atacant la UTA Arad, nu a mai primit acceptul medicilor de a juca, din cauză că suferea de sindromul Wolff-Parkinson-White.

„Eu mă născusem cu sindromul WPW, adică aveam un țesut în plus la inimă care la efort accelera ritmul cardiac, dar la fel de bine putea să-l oprească. Am mers la doctorul Carp, cel mai bun cardiolog din țară. El mi-a spus că pot să joc și să nu pățesc nimic sau pot să mă las de fotbal, să fug după tramvai și să mor. Mi-a recomandat să mă las dacă aveam și alte surse de venit” Marius Țucudean într-un material din Prosport, în februarie 2000.

Emoții la un meci

La pauza meciului CFR Cluj - Gaz Metan, 2-2, din decembrie 2018, George Țucudean, 27 de ani, nu a revenit pe teren, acuzând probleme medicale. Atacantul a fost transportat de urgență la spital, după ce a acuzat amețeli și o creștere a pulsului. (Detalii AICI)

Click AICI pentru statistici din Liga 1 și clasamente play-off / play-out!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
klauz
klauz  •  18 Martie 2019, 15:58

Oricum, e un antipatic si un impiedicat, nimeni nu-i duce dorul.

klauz
klauz  •  18 Martie 2019, 15:58
Postat de magic4ever pe 18 Martie 2019, 12:26

Tucudean joaca fotbal de placere, are bani cat toti fotbalistii din liga 1 la un loc....

Ce vorbesti? Doar daca n-o fi masochist, ceea ce se poate, de altfel... Cum sa joci de placere daca activitatea presupus placuta te face sa te sperii in halul asta? Nu auzi ca se opreste din joc DE FRICA, nu DE PLACERE?

klauz
klauz  •  18 Martie 2019, 15:43

Tucudean e un ***, la mal, la mal! Nici o pierdere pentru nimeni.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează