FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Planul lui Dan Șucu: „Maica ta, Hristoase! Nu e imposibil să câștigăm titlul anul ăsta”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 octombrie 2022 21:00

Dan Șucu vorbește despre modelul european pe care l-ar vrea implementat la Rapid și se arată deranjat de erorile de arbitraj împotriva echipei sale. Invitat la „Prietenii lui Ovidiu”, omul de afaceri e convins că Rapid poate câștigat titlul încă din acest sezon și pune presiune pe jucătorii lui Adrian Mutu

- Domnule Șucu, până să investiți la Rapid, veneați la meciuri?
- Nu, eram unul dintre cei care se uitau la televizor, în principal la Champions League, la Premier League. Mă uitam la fotbal foarte mult. Îmi plăcea fotbalul ca privitor, dar acum automat îmi place mult mai mult de atât.

- Nici la meciurile de la echipa națională?
- Acolo mergeam cu copiii. Acum doar despre Rapid vorbim. Mi-e și mie mult mai ușor. E mult mai ușor să vorbesc cu ei despre liniile de afaceri pe care vrem să le creăm la Rapid. Uite astea pot să fie venituri. Tu cum crezi? Ce venituri am putea aduce? Unde vezi tu că am putea îmbunătăți? Mi-e mai ușor să vorbesc cu ei așa decât să le dau niște noțiuni abstracte despre diferite lucruri.

- Sunteți mulțumit cu tot ce faceți, asta e clar.
- Am posibilitatea de am clădi o relație cu copiii mult mai bună prin sport. Până la urmă, ai muncit o viață întreagă, ai strâns ceva. Când lași, ai vrea să lași cuiva responsabil. Care știe ce face cu bani și să nu ajungă într-o sală de jocuri.

- Sunt mulți oameni care au investit, dar n-au reușit.
- Eu toată viața asta am făcut. Eu altceva nu știu. Știu doar să construiesc. Uitați-vă la Astra, Urziceni, Oțelul. Echipe meteorice, chiar dacă au bătut echipe de prin Europa. Alea bătute sunt uriașe acum, și ale noastre? Au dispărut! De ce? Unde e fundația? Unde e construcția? Eu nu sunt pentru un rezultat de azi, de mâine, ci vreau o fundație pentru viitor.

- Obiectivul principal al Rapidului care este?
- Ce a făcut Salzburg?

- A fost campioană.
- Cam de zece ori la rând!

- Ăsta e modelul pentru Rapid?
- Da, modelul Salzburg.

- Când credeți că va ieși Rapid campioană?
- Depinde... Domnule Ioanițoaia, nu mai suntem puștani. Adică ar trebui curent, destul de repede. Timpul ne cam presează. Eu am spus doi ani! Nu anul ăsta, anul viitor. Nimic nu e imposibil nici anul ăsta, dar nu văd motivul pentru care anul ăsta... Nu arată lucrurile rău în acest sezon, dar mai trebuie un lucru care trebuie rezolvat.

Tiradă la adresa antrenorilor cu kilograme în plus din SuperLigă: „Nu poți să apari așa în fața telespectatorilor”
GSP LIVE
Tiradă la adresa antrenorilor cu kilograme în plus din SuperLigă: „Nu poți să apari așa în fața telespectatorilor”

- Care?
- Un lucru despre care nici eu nu știu cum trebuie rezolvat. Joci bine cu echipe puternice și joci slab cu echipe mai slab cotate. În afaceri nu poți să faci mereu același lucru și să te aștepți la rezultate diferite. Trebuie să schimbi ceva. Și-atunci, din punctul ăsta de vedere trebuie schimbat ceva. Cu echipele mai slabe ca tine ar trebui să defilezi.

- V-a necăjit rău înfrângerea cu Chindia?
- Maica ta, Hristoase! Dar m-a și nedumerit! Adică deja începusem să fim ușor nedumeriți. Cu o etapă înainte am avut un gol anulat pe care noi nu l-am văzut că ar fi trebuit anulat. Dar de data asta, cu Chindia, a fost un meci slab al băieților, urmat și de decizii aiuritoare ale arbitrului. Nu prea știi. Eu știu că am făcut un protest deja către Federație și așteptăm niște răspunsuri.

- O să așteptați mult și bine.
- OK! Eu am fost extrem de entuziasm când am auzit de existența VAR-ului, pentru că la orice sport de echipă arbitrajul poate să influențeze rezultatul. Am plecat de la premisa că VAR ar trebui să ajute mult. 70 la sută dintre probleme ar trebui cât de cât rezolvate prin intervenția VAR.

- Deci ați amânat câștigarea campionatului cu un an?
- Dacă nu e anul ăsta, e anul viitor. Dacă nu e anul viitor, e anul următor. Din punctul meu de vedere, Rapid trebuie să fie o echipă care să se bată totdeauna la titlu.

- Anul ăsta cine câștigă campionatul?
- Rapid, normal.

- Și pe locul 2?
- Farul.

Citește și:

Mutu a preluat discursul lui Dan Șucu și contestă dur arbitrajele: „E strigător la cer! Suntem dezavantajați și nu se ia nicio măsură”
RAPID
Mutu a preluat discursul lui Dan Șucu și contestă dur arbitrajele: „E strigător la cer! Suntem dezavantajați și nu se ia nicio măsură”
Achiziții dezastruoase la Rapid » Multe dezamăgiri, o singură excepție
RAPID
Achiziții dezastruoase la Rapid » Multe dezamăgiri, o singură excepție

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
paolo11
paolo11  •  13 Octombrie 2022, 05:08

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1ianuarie
1ianuarie  •  13 Octombrie 2022, 00:29
Postat de godot pe 12 Octombrie 2022, 21:01

E vizibil din avion că dl. Șucu are un scop personal, de imagine, cu Rapid, cu bătaie mai lungă și ascunsă. Altfel, s-ar fi mărginit să investească și sa conducă din confortul sanitar al spațiului privat. O să constate că în fotbalul românesc, socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg și cărțile de public relations traduse din literatura de specialitate nord-americană nu se potrivesc defel cu particularitățile maselor de votanți cu sămânță în gură și emblema la piept.

În universul cunoscut, asta cu "imagine" e chiar tare! Deci tu ai descoperit unicul om care își dorește imagine. Bravos domne, meriti un premiu, dar nu-ți spun la ce categorie.

hamroun1947
hamroun1947  •  12 Octombrie 2022, 21:10

Oare ce fumează omul asta? Părea relativ inteligent, cu ce sa se bată rapid la campionat? Cu scoruri de 1-0 la infinit? Nu merge, lotul e de locurile 3-6

Vezi toate comentariile (5)
Comentează