FOTBAL  »  Superliga  »  LUPTA LA RETROGRADARE

Apar din nou suspiciunile » Absențe importante în ultima etapă din play-out

Articol de - Publicat joi, 01 iunie 2017 11:12

Duminică, 4 iunie, se dispută ultima etapă din play-out. Urmează 3 meciuri încinse, dar toate ridică suspiciuni. 

CONTEXT: Nu mai puțin de trei echipe încearcă să evite locul 7, care retrogradează direct în liga secundă. Toate meciurile se joacă duminică, 4 iunie, de la ora 21:00. 

FC Voluntari - Concordia Chiajna (se joacă la Pitești)
Gaz Metan Mediaș - Poli Timișoara
FC Botoșani - Pandurii Târgu Jiu

Clasamentul înaintea ultimei etape din play-off:
clasament playoff

Locul 5 se salvează, locul 6 merge la baraj, în timp ce locul 7 retrogradează direct, alături de ASA Târgu Mureș. 

Suspiciunile au început deja să planeze asupra partidelor, iar cluburile s-au acuzat în repetate rânduri unele pe celalalte: Marin Condescu, o voce influentă de la Pandurii, i-a acuzat pe cei de la Concordia Chiajna că ar avea asigurată victoria în ultimul meci al sezonului. 

Nici FC Botoșani, care are trei înfrângeri consecutive în Liga 1, nu a scăpat de acuze, echipa moldoveană fiind acuzată că a pierdut deliberat ultima partidă, pe terenul Concordiei, 1-2.

"I-am zis antrenorului: dacă-mi spune cineva după meciul cu Pandurii că ne-am dat la o parte, vă omor. Este extraordinar de important ca FC Botoșani să nu intre în așa ceva", a fost replica președintelui clubului botoșănean Valeriu Iftime pentru antrenorul Leo Grozavu.

Leo Grozavu a recunoscut după înfrângerea de la Chiajna că îi e foarte greu să-și mai mobilizeze jucătorii: "Ne așteptăm la orice în ultima etapă, îmi pare rău că băieții sunt deja în vacantă, această atitudine păguboasă a lor ne costă acum", a declarat antrenorul moldovenilor după înfrângerea de la Chiajna. 

Absențe pe bandă rulantă 

Mai mulți jucători de la adversarele echipelor aflate în luptă pentru evitarea retrogradării nu vor juca în ultima etapă, fapt ce va naște, mai mult sa mai puțin justificat, suspiciunile contracandidatelor.

FC Voluntari, proaspăta câștigătoare a Cupei României și o echipă fără obiectiv, nu se va putea baza în ultima etapă, în partida cu Concordia pe Chiajna, pe trei jucători de bază.

Mijlocașul Daniel Novac și fundașul Hrvoje Spahija nu vor putea fi utilizați, ambii fiind suspendați după ce au încasat "galbene" în meciul de miercuri seara cu CSM Poli Iași, încheiat 1-1. 

Nici Florin Cernat nu va putea juca: cel mai important jucător al echipei lui Claudiu Niculescu s-a accidentat, ratând, printre altele, și finala Cupei. 

De asemenea, Vasile Maftei, "stâlpul" apărării ilfovenilor, a ieșit la pauza meciului cu CSM Poli Iași, existând posibilitatea să nu joace nici cu Concordia Chiajna.

Un alt meci important va fi cel dintre Gaz Metan și ACS Poli Timișoara. Ardelenii nu îl vor avea la dispoziție pe fundașul Radu Zaharia, și el suspendat. 

Totuși, Gaz Metan îl va avea din nou pe teren pe Eric, care va reveni după cartonașul roșu încasat în urmă cu două etape.

De asemenea, medieșenii îl vor avea pe teren pe Alin Buzean, aflat la ultimul meci din carieră. 

 

Citește și: LPF a anunțat programul ultimei etape: 3 partide la aceeași oră. Cum arată situația acum la retrogradare

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
blatistu49
blatistu49  •  01 Iunie 2017, 15:58

nu stiu cum sta CHIAJNA cu RECASUL in meciurile directe in PLAY OUT???

mokinio
mokinio  •  01 Iunie 2017, 15:46

Poate, da' Gazu' are de platit o polita Chiajnei!

nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  01 Iunie 2017, 15:10

circumstante ca sa se joace corect pare sa aiba doar meciul de la Medias, daca intre timp nu suna un telefon de la Bucuresti. in celelalte doua partide jocurile sunt facute. Timisoara, slabe sperante de salvare...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează