FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB își caută „casă” » Clubul lui Becali, alungat de un joc pe calculator!

FCSB va fi alungată de pe Arena Națională // foto: Imago
FCSB va fi alungată de pe Arena Națională // foto: Imago

Articol de , - Publicat marti, 20 iulie 2021 08:40 / Actualizat marti, 20 iulie 2021 08:48

FCSB caută un loc în care să joace meciurile de acasă, alungată de pe Arena Națională de Dota, un joc pe calculator care generează premii de 40 de milioane de dolari.

Mihai Stoica a susținut recent într-o conferință de presă că FCSB are de suferit în campionat din cauza călătoriilor în plus pe care echipa lui le face pentru meciurile considerate pe teren propriu.

Arena Națională o să fie ocupată în octombrie, între 7 și 17, date la care va avea loc un turneu de Dota, un joc de strategie cu atât de mulți fani încât plătește 500.000 de euro pentru închirierea stadionului!

Dota alungă FCSB și Rapid de pe Arena Națională 

Din bugetul competiției, 16 la sută din sumă ar merge către bugetul statului ca impozite, un motiv pentru care FCSB a dispărut de pe stadion imediat cum jocurile electronice au scos-o de acolo. Bugetul total al turneului e de 40 de milioane de dolari. 

FCSB și Rapid vor pierde mai ales din punct de vedere sportiv, din moment ce închirierea stadionului era oricum scumpă.

Mai mult contribuie Dota

MM a protestat, însă FCSB și Rapid, cluburi care evoluează în mod obișnuit pe Arena Națională, vor fi nevoite să-și găsească alte locuri. Echipa lui Becali ar putea să se mute la Giurgiu, cea a lui Angelescu poate să joace la Mioveni.

Ambele au cerut să închirieze stadionul "Arcul de Triumf", numai că un răspuns de acolo nu a venit încă.

Mihai Stoica a insistat recent: „Nu ne mai goniți din București!”. Echipa lui Becali va mai juca joi cu Karagandî, pe 25 iulie va avea meciul cu CSU Craiova. Apoi o să își caute altă arenă.

FCSB și Rapid plătesc mult mai puțin

Mihai Stoica a reacționat când Primăria i-a dat stadionul jocului de Dota, dar diferența economică e clară: fotbalul plătește 13.000 de euro pentru fiecare meci, Dota a achitat 500.000 de euro pentru evenimentul care va avea loc între 7 și 17 octombrie! 

În Champions League, chiria valorează 28.000 de euro, iar în Europa League, 23.000 de euro. Evenimentele culturale sunt taxate cu 18.000 de euro.

Nicușor Dan, primar București: „Trebuie să folosim avantajele”

Primarul Nicușor Dan a hotărât că e mai important pentru Primărie să recupereze niște bani decât să păstreze stadionul pentru meciuri: „Trebuie să folosim avantajele pe care le avem! Sunt fericit să vă anunț că am încheiat un parteneriat cu firma americană Valve pentru organizarea celui mai mare turneu de sporturi electronice. 

Este o competiție care va fi vizionată de 80 de milioane de oameni din întrega lume, cu premii de 40 de milioane de dolari. Pentru comparație, premiile de la Wimbledon din anul acesta sunt de 48 de milioane de dolari. Este evenimentul de sporturi electronice cel mai mare din istorie”. 

O să joc în Ghencea doar dacă o să mă roage Talpan, altfel nu merg acolo. Să insiste ei, de la armată, că vor să închiriez eu stadionul!
- Gigi Becali, patronul FCSB

Mihai Stoica: „Este jenant și strigător la cer!”

MM a explicat de ce i se pare că e normal ca fotbalul să aibă prioritate: „Am făcut cerere să jucăm pe Arcul de Triumf și așteptăm răspuns. Nu am făcut pentru Ghencea, dar probabil că vom face. Nu are niciun sens să ne certăm cu cineva. 

Dacă oamenii vor să facă bani cu stadionul, nu doar să fie gaură în buget ca echipa de fotbal... Echipa la care am activat a făcut performanță acolo. Noi am numit stadionul din Ghencea «Templul fotbalului românesc». 

Dacă cineva își permite să facă un stadion din banii noștri, iar stadionul să intre în paragină pentru că refuză pe cineva care să plătească o sumă consistentă pentru a-l folosi, atunci acea persoană trebuie să răspundă în fața celor abilitați să pună întrebări. 

Vrem să jucăm în București. Aici avem sediul, nu cum zicea nea Talpan, că suntem din Berceni. Există cartierul Berceni în București. Personal, eu îmi doresc să jucăm la Arcul de Triumf. Dacă vin 2.000 de fani pe 55.000 de locuri se vede urât. Dacă vin pe 8.000 de locuri, parcă e altceva”. 

Citește mai multe știri despre FCSB:

House of cards, varianta FCSB » Laurențiu Reghecampf vrea înapoi la clubul lui Becali, Anamaria Prodan îi pune piedici

Criticat de Becali, Ondrasek este apărat de fostul atacant al Stelei: „În locul lui, mi-aș suna impresarul să rezilieze contractul!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (55)
romeverest
romeverest  •  20 Iulie 2021, 16:59

Ar fi cel mai simplu ca echipa ciobanului sa joace pe terenul din spatele casei, unde ciobanul isi tine oile !! Desfiinteaza tarcurile si pune doua porti, rezolvand astfel problema majora a Fcsb-ului !!

florar
florar  •  20 Iulie 2021, 14:11

Ce ma si tu platesti impozite pe bugetul de cheltuieli 16 la suta ????Esti bun la GSP....

vasileroaita
vasileroaita  •  20 Iulie 2021, 14:08

Ar fi păcat că atmosfera frumoasa de la rugby sa fie distrusa de ultrasii necivilizați de la fotbal. Nici CFR Cluj nu este acceptata pe Cluj Arena, care este oferit celor de la U Cluj. Dar CFR și-a făcut stadion! Felicitări celor de la Craiova pentru că permit acum ambelor... Universități sa joace pe acel stadion!!

Vezi toate comentariile (55)
Comentează
Close