FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Armata atacă decisiv de 7 mai: "Steaua sîntem noi! Marca, palmaresul, tradiția, istoria și culorile nu au fost niciodată ale FCSB"

Articol de GSP - Publicat joi, 07 mai 2015 13:12

Clubul Sportiv al Armatei a emis un comunicat de presă în care o atacă pe Steaua și lămurește problema palmaresului despre care spune că n-a fost niciodată al echipei conduse de Gigi Becali.

Citește comunicatul emis de C.S.A:

"În urma comunicatului de presă publicat miercuri, 6 mai 2015, pe pagina oficială web a FCSB, pentru corecta informare a opiniei publice, Clubul Sportiv al Armatei " Steaua București" face următoarele precizări:

1. C.S.A. "Steaua București" nu a înstrăinat niciodată marca, palmaresul, tradiția, istoria sau culorile către S.C. Fotbal Club Steaua București S.A. sau către orice altă entitate comercială sau sportivă.

2. A.F.C. Steaua București, care a continuat în 1998 tradiția echipei noastre de fotbal, a avut dreptul de a folosi gratuit marca Steaua București, precum și stadionul de fotbal din complexul Ghencea, posibilitate pe care legea o prevede chiar și în prezent pentru asociațiile sportive non-profit (fără scop patrimonial), cum era cazul A.F.C.

3. În anul 2004, nou înființata societate comercială FCSB a solicitat în scris acordul proprietarului mărcii – C.S.A. "Steaua București" – pentru înregistrarea mărcii la OSIM. Deși nu a primit acest acord, FCSB a înregistrat totuși marca de care s-a folosit continuu din 2004 până în 2014, însușindu-și astfel în mod ilegal un bun din patrimoniul statului de importanță națională. Aceasta nu este interpretarea noastră, ci concluzia celei mai înalte instanțe judecătorești din România, exprimată în clar prin Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 3425 din 3 decembrie 2014.

Decizia ÎCCJ arată fără echivoc faptul că cesionarea mărcii între A.F.C. și FCSB, pe baza căreia s-a făcut înregistrarea la OSIM, a fost ilegală, întrucât A.F.C. nu putea vinde, cesiona sau transmite un bun pe care nu-l avea în proprietate, ci avea doar dreptul de a-l folosi.

4. Prin urmare, afirmațiile din comunicatul FCSB nu au nicio legătură cu realitatea și reprezintă o dezinformare evidentă a suporterilor steliști și a întregii opinii publice. Marca, palmaresul, tradiția, istoria și culorile nu au fost niciodată transmise/vândute/cesionate de C.S.A. "Steaua București", deci nu au aparținut niciodată societății comerciale FCSB.

5. Ca și club care am creat, construit și oferit României și românilor cea mai titrată echipă de fotbal, dorim să-i asigurăm pe toți suporterii steliști și pe toți iubitorii sportului din România că C.S.A. "Steaua București" nu se va apleca niciunei presiuni, manipulări sau dezinformări și că nu se va abate de la calea corectă și legală de protejare a unui bun de importanță națională.

6. C.S.A. "Steaua București" nu dorește altceva decât să asigure continuitatea fenomenului fotbalistic pe care l-a creat, în condiții de transparență și deplină legalitate.

7. Clubul nostru va fi pregătit pentru orice variantă posibilă la momentul licitării dreptului de utilizare a mărcii și va aplica, după caz, măsurile corespunzătoare.

8. Nu în ultimul rând, cu ocazia împlinirii, astăzi, a 29 de ani de la cucerirea Cupei Campionilor Europeni de către echipa noastră de fotbal, dorim să transmitem mulțumiri și întreaga noastră recunoștință sportivilor, antrenorilor, tehnicienilor, tuturor celor care au contribuit la înscrierea în istoria sportului românesc și în conștiința noastră a memorabilei seri de la Sevilla din 7 mai 1986", se arată în comunicatul emis de C.S.A.

Clubul condus de Gigi Becali a susținut oficial în nenumărate rînduri că "SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA a preluat de la AFC Steaua Bucuresti, respectiv CSA Steaua Bucuresti, prin hotărîre judecătorească (statut), palmaresul, tradiția, istoria și culorile echipei de fotbal, fiind continuatoarea echipei de fotbal care a cîștigat Cupa Campionilor Europeni in 1986.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (444)
alex_1973
alex_1973  •  08 Mai 2015, 19:09
Postat de Alin Costea pe 08 Mai 2015, 10:12

Armata nu este in stare sa tina o echipa de fotbal la nivelul Stelei, nu inteleg de ce atata inversunare, uitati-va la celelalte sporturi de echipa ale armatei la ce nivel sunt . In fotbal trebuie multi bani , de ce nu ati mentinut echipa de la inceput, dar ati stiut ca nu se poate, acum faceti pe nebunii cand aceasta echipa este la un nivel bunicel , participa in competitiile europene.. cu ce a contribuit armata in toti acesti ani la bunul mers al echipei de fotbal?? Nu sunteti in stare nici sa mentineti terenul de fotbal intr-o stare acceptabila , dar sa bagati milioane de euro intr-o echipa de fotbal..

Nici nu se doreste preluarea echipei de catre armata si nici nu este in interesul nimanui,dar trebuia stopat ciobanul cumva in bataia lui de joc asupra tuturor

alex_1973
alex_1973  •  08 Mai 2015, 19:05
Postat de stelistu.batran pe 08 Mai 2015, 09:25

Buun, ok, sunt de acord cu Armata, DAR: 1- de ce nu se cer compensatii *** pentru cei 10 ani cat ILEGAL a folosit brandul, INDUCANDU-NE PE NOI SUPORTERII IN EROARE? 2- de ce Armata nu a facut publica in mod constant informatia pentru ca noi suporterii sa luam atitudine fata de *** si sa nu mai sustinem "facatura" ? 3- Cand vom avea din nou o echipa o Steaua Bucuresti adevarata care sa ne reprezinte? ce face Armata ca sa recladeasca rapid simbolul national? E vinovat si l-as baga iar pe 20 de ani pe becali la puscarie dar DE CE ARMATA SE MISCA IN HALUL ASTA DE INCET IN ACEASTA CHESTIUNE? NU CUMVA A EXISTAT O COMPLICITATE FINANCIARA OBSCURA intre *** si anumiti capi ai Armatei timp de 12 ani ??!! TOLONTANEEE? AUZI? O investigatie ceva? sa spargem naibii buboiul de puroi sa-i pedepsim si pe unii si pe altii si sa avem un moment zero.

Compensatiile sunt cele stabile de instanta si sunt nesemnificative la cat castiga ciobanul de pe urma STELEI si sunt strict numai din vanzarea brandului nu din vanzari de jucatori,bilete ,cupe europene sau altele.Sa ajuns la acest proces in urma scandaluirilor in care este implicat puscariasul,a repetatelor injurii asupra celor din MAPN ca ni i sa dat stadionul si baza din GHENCEA moca cum este obisnuit sa ia.Nu armata stabileste pretul chiriei in GHENCEA sau cat valoreaza un brand national cum este STEAUA.Toata lumea stie ca acestia nu pot tine o echipa si nici nu este in avantajul nostru deoarece nu poate juca in cupele europene,iar singura varianta este preluarea ei de catre cineva cu minte in care sa aiba o relatie civilizata cu toaata lumea de la MAPN si pana la suporterii asa cum se intampla in orice tara civilizata si nu cu mentalitate de eu sunt stapan si restlul sclavi

639196182878317
Alin Costea  •  08 Mai 2015, 10:12

Armata nu este in stare sa tina o echipa de fotbal la nivelul Stelei, nu inteleg de ce atata inversunare, uitati-va la celelalte sporturi de echipa ale armatei la ce nivel sunt . In fotbal trebuie multi bani , de ce nu ati mentinut echipa de la inceput, dar ati stiut ca nu se poate, acum faceti pe nebunii cand aceasta echipa este la un nivel bunicel , participa in competitiile europene.. cu ce a contribuit armata in toti acesti ani la bunul mers al echipei de fotbal?? Nu sunteti in stare nici sa mentineti terenul de fotbal intr-o stare acceptabila , dar sa bagati milioane de euro intr-o echipa de fotbal..

Vezi toate comentariile (444)
Comentează