FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

Ars cu 40.000 de euro » Șefii Astrei îl acuză oficial pe Șumi că a scandat contra Stelei!

Şumudică e antrenor la Astra din aprilie 2015
Şumudică e antrenor la Astra din aprilie 2015

Articol de - Publicat marti, 20 decembrie 2016 00:00

Conducerea Astrei e în război cu Şumudică, antrenor căruia i-a făcut un referat intern cu o sancţiune de 25% din salariul anual, printre reproşuri fiind că a instigat echipa împotriva unei rivale din campionat.

Situaţie şocantă la campioana en-titre. Deşi echipa s-a calificat în primăvara europeană, lucru realizat în premieră în istoria clubului, şefii echipei şi antrenorul principal se află într-un război total!

De fapt, conducerea clubului a semnat un document intern, conform căruia propune sancţionarea lui Şumudică, din punct de vedere financiar, cu o sumă record: 40.000 de euro. Adică 25% din salariul său anual!

Ce invocă şefii? Într-un referat semnat de Consiliul Director, lui Şumudică i se reproşează mai multe lucruri, printre care şi faptul că după meciul cu Roma, în urma căruia Astra s-a calificat în "16"-imile Europa League, a scandat trivialităţi la adresa Stelei, chiar în vestiar, şi a instigat în acest fel şi jucătorii pentru a face ca el, iar acest lucru e văzut ca o defăimare a imaginii clubului din Giurgiu.

"Meritul e al cehilor, nu al lui Şumudică"

Mai mult, pentru a-şi susţine demersul de a-l penaliza cu 40.000 de euro, Buduru şi ceilalţi subalterni ai lui Ioan Niculae i-au mai imputat lui Şumudică inclusiv declaraţiile făcute după acea remiză cu AS Roma.

Atunci, antrenorul a avut câteva aluzii la adresa patronului, de genul "e prea mare el pentru a putea să discut cu el". Mai mult, tehnicianului i se reproşează faptul că a minimalizat efortul jucătorilor şi al clubului în obţinerea banilor care au fost încasaţi în 2016, Şumudică declarând că "am adus Astrei 15 milioane de euro".

Conform apropiaţilor celor din conducere, o frază din referatul semnat de şefii Astrei sună în felul următor: "De fapt, meritul pentru calificarea în primăvara europeană nu e al lui Şumudică, ci al echipei din Cehia, cea care a reuşit să o încurce pe Austria Viena, în ultimul meci". Sancţiunea de 25% din contract va fi înaintată zilele următoare, pentru a fi ratificată, către Comisia de Disciplină a FRF.

Performanţele lui Şumudică în acest an, pe banca Astrei:

  • a câştigat titlul, primul din istoria clubului
  • a câştigat Supercupa României
  • a calificat echipa în grupele Europa League, după ce a eliminat-o pe West Ham, 1-1 şi 1-0
  • a făcut 8 puncte în grupă, s-a calificat în primăvară de pe locul 2
  • echipa a vândut pe parcursul anului jucători în valoare de aproape 5 milioane de euro: Enache, Boldrin, Amorim şi Alibec (toţi la Steaua), Budescu (China)
  • bonusurile pentru parcursul din Europa: 4,5 milioane de euro, la care se va adăuga cota de Market Pool, de minimum 2 milioane de euro
  • de pe urma jucătorilor pe care Astra i-a dat României la Euro 2016, clubul din Giurgiu a încasat 420.000 de euro: Lung jr., Găman şi Alibec

Bani la jucători, nu şi la antrenori

Faptul că şefii Astrei au pornit un adevărat război împotriva lui Şumudică e confirmat şi de ceea ce s-a întâmplat zilele trecute. Buduru şi ceilalţi din conducere le-au semnat tuturor jucătorilor documente prin care aceştia să deţină creanţe din banii care urmează să intre în conturile clubului în luna ianuarie.

E vorba despre primele pentru calificarea în grupele Europa League, pentru cele 8 puncte câştigate, dar şi pentru accesul în primăvară. Actele au fost oferite doar fotbaliştilor, nu şi antrenorilor. Şumudică şi toţi colaboratorii săi n-au primit nimic şi nu-şi vor putea încasa bonusurile promise.

Îl apără avocatul familiei Reghecampf

În disputa cu propriul club, Şumudică va avea parte de un apărător surpriză. E vorba despre Dan Idita, avocatul familiei Reghecampf şi cel care e consultant pentru Anamaria Prodan la toate contractele de reprezentare pe care soţia lui Reghe le face cu fotbaliştii. Idita îl va apăra pe Şumudică atât în şedinţa Consiliului Director al Astrei, cât şi în faţa membrilor Comisiei de Disciplină, atunci când cazul va fi judecat acolo.

Jambiere transformate în mănuşi şi căciulă

Jucătorii Astrei au intrat de azi în vacanţă, însă ultimele zile, de când temperaturile în România au coborât chiar şi sub zero grade, au fost un adevărat calvar. Unii dintre fotbalişti au povestit că nu le-au fost oferite nici măcar căciuli şi mănuşi, iar la antrenament au fost nevoiţi să improvizeze şi să-şi "confecţioneze" aceste accesorii din jambiere.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (43)
1632261187061002
Ery Maximilian  •  20 Decembrie 2016, 20:22

E noaptea mintii!!! E devastator de absurd. E de evul mediu al gandirii! E strigator la cer! Cum sa judeci un om care nu este acuzat de nimeni si care nu a facut decat sa isi sustina echipa!

dinamo_fan
dinamo_fan  •  20 Decembrie 2016, 18:27
Postat de valentinn10 pe 20 Decembrie 2016, 16:40

bai fatalaule , tu crezi ca la STEUA vin antrenori toti fatalaii ,toti *** si toti hidosii cu burtile pana-n pamant ? , saracule , la STEAUA au acces doar oamenii rafinati , nu ca tine , *** care esti.

rafinatule tu, nu mai folosi pe net apelative pe care le folositi voi acolo in familie, la ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10204916860560719
Utu Chety  •  20 Decembrie 2016, 16:52

Mda , dupa tot ce a facut la astra asta este rasplata clubului pentru cel care a fost desemnat antrenorul anului 2016 in Romania. Bravo....si nu am cuvinte... pacat .

Vezi toate comentariile (43)
Comentează