FOTBAL  »  Superliga  »  ASEMĂNARE

Ce-i unește pe Enes Sali și Emma Răducanu, senzațiile momentului în fotbalul românesc și tenis

Enes Sali, în meciul cu Academica Clinceni // foto: Facebook @ farulconstanta
Enes Sali, în meciul cu Academica Clinceni // foto: Facebook @ farulconstanta

Articol de GSP - Publicat marti, 14 septembrie 2021 10:58 / Actualizat marti, 14 septembrie 2021 11:17

Enes Sali (15 ani), fotbalistul Farului care a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1 cu un gol superb aseară în Farul - Clinceni 5-0, și Emma Răducanu, jucătoarea care a intrat în cărțile de istorie ale tenisului după ce a câștigat US Open la 18 ani, s-au născut în același oraș.

Cu golul reușit luni în meciul Farul - Academica Clinceni 5-0, puștiul Enes Sali a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1, la doar 15 ani, 6 luni și 21 de zile. Sali e pariul lui Gică Hagi, „Regele” promovându-l la prima echipă în acest sezon.

Cu doar două zile înainte, sâmbătă, Emma Răducanu scria istorie în tenis, devenind prima jucătoare care câștigă un turneu de Grand Slam venind din calificări.

Asemănarea între Enes Sali și Emma Răducanu 

Care este asemănarea între cei doi sportivi? Ambii sunt născuți în orașul canadian Toronto, capitala provinciei Ontario. Enes pe 23 februarie 2006, Emma pe 13 noiembrie 2002.

Spre deosebire de Emma, britanică a cărei legătură cu țara noastră este tatăl, român, Enes Sali este cetățean român de etnie turcă. El are deja 3 prezențe și un gol pentru „naționala” U16 a României, plus un gol la reprezentativa U17, în meciul amical cu Republica Cehă de pe 5 septembrie, scor 3-1. 

E o onoare să intru pe teren pentru Mister (n.r - Hagi). Îmi place să driblez, de mic iubesc să fac asta. Țelul meu e să câștigăm cât mai multe meciuri. Se poate orice, trebuie să avem încredere în noi!

- Enes Sali, după Farul - Clinceni 5-0 

Emma Răducanu, apariție spectaculoasă pe covorul roșu, la „Gala ținutelor ieșite din comun” + Cum au venit Serena și Hamilton
MET GALA
Emma Răducanu, apariție spectaculoasă pe covorul roșu, la „Gala ținutelor ieșite din comun” + Cum au venit Serena și Hamilton

Enes Sali, trecut prin La Masia

Născut în „Țara frunzei de arțar”, Enes Sali e mijlocaș ofensiv și a fost remarcat de Barcelona la 11 ani, într-un turneu internațional. La acea vreme, Sali evolua pentru Woodbridge Strikers, un club canadian semi-profesionist.

După doar un an petrecut la academia de pe Camp Nou, Enes Sali nu a mai putut continua la Barcelona din cauza unor probleme întâmpinate la FIFA. Hagi a intrat astfel pe fir și s-a înțeles cu tatăl său pentru a-l aduce în România, la academia lui.

Enes Sali a bătut recordurile lui Geolgău și Dobrin

Luni, 13 septembrie, Enes Sali a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1, punctând pentru 5-0 în meciul dintre Farul și Academica Clinceni. Golul său a fost unul superb. Enes a „șerpuit” printre fundașii oaspeților și a finalizat cu sânge rece.

Precedentul record îi aparținea lui Ion Geolgău, cel care, la 16 ani și 24 de zile, marca pentru Știința într-un meci cu Progresul din 16 martie 1977 (5-0).

Și Nicolae Dobrin, unul dintre cei mai mari fotbaliști români ai tuturor timpurilor, se poate lăuda cu o performanță similară. Pe 10 noiembrie 1963, la 16 ani, două luni și 16 zile, „Gâscanul” înscria într-un Dinamo Pitești - UTA 3-0.

Așa v-am obișnuit și nu vom renunța la această filosofie a noastră. Academia câștigă titluri, iar jucătorii ne forțează să le dăm spațiu. Trebuie să avem grijă de Enes Sali, e doar un copil.

- Gică Hagi, antrenor Farul, după meciul cu Academica Clinceni 

Citește mai multe știri despre Farul: 

Cine este Jefte Betancor, golgeterul campionatului » Portretul revelației Ligii 1

Adrian Petre, euforic după succesul cu Academica Clinceni: „Arătăm foarte bine, nu bine! Putem câștiga titlul”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
patratel2019
patratel2019  •  14 Septembrie 2021, 12:42

Ce comparație aiuritoare! Scuzati, dar nu mai aveti subiecte?

persanu
persanu  •  14 Septembrie 2021, 12:05

Daca asta maine se lasa de fotbal peste 10 ani nu-si va mai aduce aminte de el nimeni , in schimb daca Emma se lasa de tenis maine de ea se va vorbi si peste 100 de ani. Dar ce pretentii sa am de la jurnalisti de impachetat ziarul.

fzoltan
fzoltan  •  14 Septembrie 2021, 11:51

Faceti ORICE pentru click-uri....sa pui in orice articol ca si comparatie ce au realizat cei doi (cu tot respectul pentru pustiul lui Hagi) este ridicol si deranjant!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează