FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

Cine este Jefte Betancor, golgeterul campionatului » Portretul revelației Ligii 1

Jefte Betancor
Foto: GSP
Jefte Betancor Foto: GSP

Articol de - Publicat marti, 14 septembrie 2021 08:26 / Actualizat marti, 14 septembrie 2021 09:08

La 28 de ani, Jefte traversează un moment magic, are 7 goluri în primele 8 etape.

Totul despre Farul - Academica Clinceni, AICI!

Jefte Betancor a ajuns în România în sezonul trecut, fiind transferat de către FC Voluntari. N-a fost adus cu surle și trambițe și nu s-a adus în discuție faptul că are un CV fabulos, așa cum s-a întâmplat recent cu alți jucători străini care au sosit în campionatul românesc, însă a reușit rapid să se facă cunoscut, bifând evoluții excelente.

Jefte s-a născut într-un loc de vis, în Las Palmas, insulele Canare, și a început fotbalul de la un nivel de jos. 

Avea doar 17 ani când evolua la UD Vecindario, o formație locală ce la acea vreme se afla în Liga a 3-a spaniolă, când a fost convocat la echipa autonomă a Insulelor Canare, care urma să joace un amical cu tineretul lui Real Madrid

La finalul acelui sezon a fost remarcat de directorul sportiv al celor de la Hercules Alicante, fiind adus la formația de tineret a formației. Jefte i-a atras atenția antrenorului Juan Carlos Mandia, care l-a luat la prima echipă, pentru care a jucat în divizia a doua. 

Aventura sa aici a durat un an. Betancor a schimbat mai multe cluburi din diviziile inferioare ale Spaniei timp de 7 ani. La un moment dat, a ajuns să îmbrace tricoul grupării secunde a celor de la Las Palmas, orașul său natal, în 2015. 

Presa spaniolă îl descria pe Jefte ca fiind un jucător foarte muncitor și ambițios. Într-un articol apărut în presa locală, un jurnalist își începea materialul dedicat lui Jefte cu următoarea afirmație: 

„Cum să explic că un fotbalist a semnat un meci grozav, că echipa sa a câștigat și a plecat supărat acasă?”, făcând referire la ambiția atacantului de a înscrie în fiecare meci.

Periplu austriac

Acel an 2015 a fost unul de referință pentru jucătorul spaniol, fiind anul în care s-a născut fiul său, Thiago. Pasionat de tatuaje, Jefte i-a dedicat un tatuaj pe braț fiului său, pe care îl arăta de fiecare dată când reușea să înscrie. 

Într-un interviu acordat la acea vreme pentru presa spaniolă, acesta spunea: „Toate golurile mele vor fi dedicate lui Thiago. 

Vreau să înscriu cât mai mult pentru a-i atrage atenția lui Paco Herrera, antrenorul de la Las Palmas. Visez să ajung să joc la prima echipă și mă voi lupta pentru acest vis”

Betancor nu a ajuns să joace pentru Las Palmas, făcând pasul, în 2018, spre Austria. Acolo a evoluat pentru Mattersburg, alături de care a promovat în prima ligă, și la SV Reid.

Fan Ronaldinho

Este un fan declarat al lui Ronaldinho și al echipei Las Palmas. După promovarea obținută cu Mattersburg, Jefte s-a fotografiat alături de soția sa și steagul Insulelor Canare, regiunea autonomă din Spania în care s-a născut, demonstrând că este foarte strâns legat de locul să natal. 

Ajuns în România în sezonul trecut, a devenit unul dintre atacanții importanți din campionatul nostru, mai întâi la Voluntari, apoi la Farul, club la care traversează cel mai bun moment al carierei

Unui fotbalist spaniol i-aș spune că Farul e cel mai bun club din România. Este un club profesionist. Îmi place orașul, deoarece are plajă, iar pentru mine este un lucru important. Eu locuiesc în Gran Canaria, o insulă cu o plajă foarte mare. După antrenament, ies împreună cu familia și vizităm orașul

Prefer 3 puncte în locul unui hattrick. Astăzi le-am câștigat, ceea ce e bine. Sper să joc bine în continuare. Îmi place fotbalul, iar Farul e mediul cel mai bun
-Jefte Batancor, Farul Constanța

Când am luat hotărârea să-l aducem pe Jefte, am făcut anumite sacrificii financiare pe care până acum nu le-am făcut
-Gică Popescu, președinte Farul

Citește alte știri despre Farul:

„Așa v-am obișnuit, nu vom renunța!” » Discursul lui Gică Hagi după victoria devastatoare cu Academica Clinceni

Adrian Petre, euforic după succesul cu Academica Clinceni: „Arătăm foarte bine, nu bine! Putem câștiga titlul”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
171875491077582
Costel Chelaru  •  14 Septembrie 2021, 09:19

Vedeti si voi valoarea fotbalistului roman...ajung jucatori din liga 2,3 din Spania si Portugalia si ni se par wow. Sa nu ne miram ca am ajuns jos

ilie33
ilie33  •  14 Septembrie 2021, 09:04
Postat de bodystyle74 pe 14 Septembrie 2021, 08:58

Orice jucatator din liga2 spaniola defileaza la noi in campionat. Trebuie doar timp de adaptare.

Tot nu v-au saturat spaniolii? Mai vreți?

bodystyle74
bodystyle74  •  14 Septembrie 2021, 08:58

Orice jucatator din liga2 spaniola defileaza la noi in campionat. Trebuie doar timp de adaptare.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează