FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - CLINCENI

Farul - Academica Clinceni 5-0 » Cronică: BetanSCORE și „bijuteria” Sali

Jefte Betancor, la balon în Farul - Academica Clinceni // foto: Facebook @ farulconstanta
Jefte Betancor, la balon în Farul - Academica Clinceni // foto: Facebook @ farulconstanta

Articol de - Publicat luni, 13 septembrie 2021 17:44 / Actualizat luni, 13 septembrie 2021 19:58

Cu Jefte Betancor într-o formă de zile mari, hattrick în nicio oră, golgeter în L1 cu 7 reușite, Farul a demolat-o pe Clinceni, 5-0. Echipa lui Hagi bifează al 6-lea meci din 8 fără gol primit, iar Enes Sali, ultimul marcator, e cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1.

Rezultatele și programul etapei cu numărul 8

Datele sunt următoarele: Farul, fără gol primit în 5 din 7 meciuri. În schimb, defensiva din Clinceni a cedat în fiecare joc. Constănțenii n-au primit gol acasă, ilfovenii au un singur succes în ultimele 13 deplasări. Rezumatul e simplu. Pentru Farul, în mod obișnuit, ar trebui să fie un suflu adânc, de 3 puncte. 

Cât să sară peste FCSB în clasament și să le „sufoce” puțin pe Rapid și Botoșani, ambele în completarea podiumului. Nu trecuseră nici 3 minute când Pitu putea deschide scorul. Cap din 6 metri, pe lângă poartă. Achiziția-top a lui Hagi, Jefte Betancor, n-a mai ratat ținta în minutul 6. Plasat, cu capul, la colțul scurt. Diferență mare între cele două, parțial ciudat. Anul trecut Clinceni a fost surpriza L1, a prins play-off-ul. Anul ăsta pare că se scufundă, nu doar la malul mării, ci de tot.

Academicienii în clasele primare

Îmbrăcați full-black, fotbaliștii Clinceniului au fost ca niște umbre în prima parte a jocului. O singură rază de dorință, pălită la intervenția fără greșeală a lui Aioani, șut De Amorim. Toată gașca ex-stelistă de sezonul trecut, cu Rusescu, Tănase, Gardoș și Popa, plus „partida” Cordea, au fost înlocuiți defectuos. O schimbare de linii ce transformă Clinceni din echipă de play-off într-o posibilă retrogradată. Direct! 

Jefte a mai înscris o dată, ofsaid corect ridicat de la margine, apoi Ganea a tras la scurt, emoții din nou pentru ezitantul Păun. Tot „decarul” lui Hagi, cel care n-a vrut sub nicio formă să le dea timp liber fundașilor oaspeți, a înscris până la urmă. Centrare Boboc, Jefte „l-a scos la dans” pe Jutric, șut deviat, cu noroc mingea ajunge în plasă. Umilit în derby, Sorescu a fost depășit și la capitolul goluri. Vârful lui Hagi a ajuns la 6 reușite și e poate, achiziția nr. 1 a verii. Cel puțin ca randament.

Festival, ca pe litoral 

2-0 din pauză și o prestație falsă a Clinceniului i-au fost suficiente ca argumente lui Hagi să se convingă că-i timpul să-i ofere lui Sali, puști de doar 15 ani, o repriză întreagă. Și parcă mutările făcute de Poenaru în primul 11 au mai dat vlagă Clinceniului. Insuficient și pentru a nota ceva pe tabelă, insuficient pentru a-l opri pe Jefte. 

Apărarea de „județ” a Clinceniului a dormit din nou. Artean l-a servit pe Betancor, gol și din 3 metri. Al 3-lea pentru el. Știe să înscrie și de lângă linia porții, și de la 60 de metri, demonstrație live cu Dinamo. Pe final a înscris și Petre, scărță elegantă, pasă acelși Dussaut, a făcut-o puștiul Sali, după o „avalanșă” de driblinguri (5-0). Ce moment! 

Farul arată bine, cu pretenții evidente de play-off. Clinceniul arată rău, mai rău de la o etapă la alta, cu „aspirații” de retrogradare, apoi probabil desființare.

Farul - Academica Clinceni 5-0

Farul - Academica Clinceni, echipe de start: 

FARUL (4-3-3): Aioani - Dussaut, Larie, Ghiță, De Nooijer - Purece, Artean, Boboc - Ganea, Betancor, Pitu
REZERVE: Brănescu, Mladen, Petre, Dobrosavlevici, Grameni, Ely Fernandes, Sali, Pires, Popescu
ABSENȚI: Dănuleasa (accidentat)
ANTRENOR: Gheorghe Hagi

CLINCENI (4-4-2): Păun - Achim, Jutric, Bilali, Pîrvulescu - Moulin, Ventura - Cioiu, Omoh, William - Gavra
REZERVE: Ureche, Chandarov, Dumitrache, L. Filip, Goma, Kazlauskas, Patriche, Vellios
ABSENȚI: -
ANTRENOR: Ilie Poenaru

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Basarab Panduru, reacție amuzantă după declarațiile lui Claudiu Keșeru: „Mamăăăă. S-a terminat?”

Cornel Dinu, despre eșecul istoric suferit de Dinamo: „În minutul 15, am înțeles strategia lui Bonetti. A fost premeditată”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (3)
johnvvick
johnvvick  •  13 Septembrie 2021, 18:12

Ciobanu accidentat alt absent.

10210620254077487
Sorin Arotăriţei  •  13 Septembrie 2021, 09:41

La voi Árpád Tordai este rezervă, doar că... a plecat în NB1 la Mezőkövesdi SE Dar cui pasă?

10210620254077487
Sorin Arotăriţei  •  13 Septembrie 2021, 09:25

Juan Bautista Cascini este suspendat. Dar cui pasă?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează