FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

Astra, devorată din play-off » Unde merg vedetele giurgiuvenilor, după retrogradare

CS Universitatea Craiova i-a învins pe giurgiuveni în finala Cupei, l-a achiziționat de acolo pe portarul David Lazar și negociază intens pentru mijlocașul ofensiv Vali Gheorghe.
CS Universitatea Craiova i-a învins pe giurgiuveni în finala Cupei, l-a achiziționat de acolo pe portarul David Lazar și negociază intens pentru mijlocașul ofensiv Vali Gheorghe.

Articol de , , - Publicat vineri, 28 mai 2021 09:19 / Actualizat vineri, 28 mai 2021 09:33

CS Universitatea Craiova i-a învins pe giurgiuveni în finala Cupei, l-a achiziționat de acolo pe portarul David Lazar și negociază intens pentru mijlocașul ofensiv Vali Gheorghe. La fotbaliștii fostei campioane se gândesc toate cluburile din campionat, după retrogradarea echipei lui Niculae. 

Astra a retrogradat deși avea un lot prea bun ca să pice și deznodământul dezastruos al sezonului a atras alte cluburi care roiesc la Giurgiu pentru a "pescui" jucătorii cei mai buni pe care îi are fosta campioană a României.

Craiova aduce doi fotbaliști de la Astra

Cea mai interesată este CSU Craiova. Rotaru a plătit rar sume mari pentru achiziții și el vede în situația aceasta o oportunitate pentru a mai cumpăra câțiva fotbaliști buni și ieftini. Craiova a oferit 250.000 de euro în schimbul mijlocașului ofensiv Valentin Gheorghe, unul dintre jucătorii cei mai buni și cei mai tineri de la Giurgiu.

Cu aceeași sumă l-a achiziționat Craiova și pe David Lazar de la Astra, goalkeeper de echipa națională. Pentru Gheorghe, giurgiuvenii nu au deocamdată vreo altă propunere mai bună. De ce nu e aglomerație la masa tratativelor? Pentru că au existat discuții despre posibilul faliment al clubului din Giurgiu și alte formații speră să-i obțină gratuit pe fotbaliștii de acolo.

Se păcălește cine-i vrea gratuit

Doar că jucătorii sunt legați în continuare prin contracte, retrogradarea nu i-a eliberat. Iar soarta Astrei nu e clară încă. Oamenii din club speră ca Ioan Niculae să fie liberat în curând din închisoare și să asigure el bugetul pentru un sezon în "B", în care "sitarii" și-ar propune să promoveze imediat.

Chiar dacă alb-negrii vor continua activitatea în liga a doua, le va fi imposibil să-i păstreze pe fotbaliștii pe care i-au utilizat în sezonul acesta, din cauza salariilor foarte mari, de nesuportat în "B", unde drepturile TV mai înseamnă doar vreo 20.000 de euro anual. 

900.000 de euroe cota de pe transfermarkt a lui Gheorghe

105 meciuriși 20 de goluri a adunat Vali Gheorghe la Astra în prima ligă. Mijlocaș stânga, el are 24 de ani și a evoluat la nivelul seniorilor numai pentru formația din Giurgiu

CFR îl vrea pe Graovac

Alt jucător al Astrei ofertat este Daniel Graovac, fundaș central pe care îl vrea CFR. Campioana a mai fost interesată de bosniac și în iarnă, iar acum a redeschis tratativele. Graovac are 27 de ani și a petrecut două sezoane la Astra, care l-a adus de la Vojvodina Novi Sad, din Serbia. 

Prețul lui Daniel va fi mai mic decât al lui Gheorghe, cam la jumătate. Agresiv, puternic, deși nu e foarte înalt, bosniacul a fost în permanență om de bază la Giurgiu, ca stoper sau ca fundaș dreapta. CFR are nevoie să-și completeze apărarea, pentru că Vinicius și Ben Youssef au devenit liberi de contracte și nu vor mai continua în Gruia. 

Vișiniii au achiziționat deocamdată un apărător, pe Bouhenna, fostul căpitan al lui Sepsi. El a venit liber, la finalul acordului cu trupa din Sfântu Gheorghe. 

Mai sunt și alți jucători ai Astrei interesanți pentru formații din România. Găman, Boe-Kane, Canadjija, Wutrich sunt fotbaliști de care se interesează echipe din Liga 1. 

Pigliacelli pleacă din cauza lui Lazar

Mirko Pigliacelli (27 de ani), portarul lui CSU Craiova, a lăsat de înțeles că ar părăsi trupa din Bănie odată cu transferul lui David Lazar (29 de ani). Italianul a comentat: "Eu am contract aici, dar am înţeles că a semnat deja un alt portar. Asta e, n-am ce să fac, nu e decizia mea. Nu mi-am dorit să plec niciodată, dar dacă vine un alt portar... Dacă e luat, poate cineva nu mai are încredere în mine, deși eu am mare încredere în Craiova, nu mi-am dorit niciodată să plec".

VIDEO Astra se dezintegrează! Antrenorul și conducerea și-au anunțat plecarea: „A fost ultimul meci”

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1: 

EXCLUSIV Dezvăluiri din vestiarul lui Dinamo! Cum a reușit Uhrin să transforme echipa: „E clar că putem mai mult”

FCSB și CFR, la ani-lumină de lumea bună » Discrepanță incredibilă față de miliardarii din Vest

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
demolarii
demolarii  •  28 Mai 2021, 17:05

Pare o reclama de la rubrica vânzări a oricărui ziar local. Poate asa speră D Coman sa-si ia salarul.....

george.br
george.br  •  28 Mai 2021, 14:54
Postat de potec pe 28 Mai 2021, 12:01

Postacule esti prezent peste tot nu iti scapa nimic nici-un comentariu nimic. Unde va gaseste mititelu asa batuti in cap? Cum se face ca primarii din iasi , din pitesti , sa numai zic de clinceni sau voluntari iau decizii , schimba antrenori fara sa se ascunda nunai la craiova e nevoie de conspiratii, de unirea tuturor fortelor secrete cu psd , cu pnl , cu judecatori cu tribunale, ba sigur sunteti bine? Primaria alte treburi numai are? Toata ziua numai cu gindul la fotbal si la mititelu stau aia acolo, dar na daca ai ordin trebuie sa zici, trebuie sa maninci si tu ceva . Hai ca acum incepe mititelu cu transferurile alea cu buget nelimitat fi pe faza si nu uita sa citesti toate comentariile sa le raspunzi la toti altfel te penalizeaza mititelu

Uhhhhhh.... te-ai oprit ba, Poteca? Vad ca ai devenit umbra mea... Sa stii ca daca astepti ceva de la mine, pierzi timpul degeaba! In alta parte tre' sa stai in asteptare!

firaldo
firaldo  •  28 Mai 2021, 13:36
Postat de gepeto pe 28 Mai 2021, 09:55

Daca apara Lazar in cupa acum astra o avea. Dar au aplicat bine tactica becaliana. Au invatat dupa interactiunile cu fcsb (mai pe campenesc asa). Acum au o datorie de meci la el( pe modelul viitorul)

Pretenas.. Lazăr nu mai apara la Astra de 5 meciuri...de la meciul cu UTA cand a ieșit accidentat...ba voi nu va documentati înainte sa vb.Habar nu aveți.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează