FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

Astra, două amenințări în 7 zile! Clubul din Giurgiu riscă să dispară

Astra Giurgiu e în pericol să dispară. Patronul Ioan Niculae va primi azi verdictul într-un dosar în care procurorii cer să fie condamnat la 15 ani de închisoare.
Astra Giurgiu e în pericol să dispară. Patronul Ioan Niculae va primi azi verdictul într-un dosar în care procurorii cer să fie condamnat la 15 ani de închisoare.

Articol de , , - Publicat joi, 11 februarie 2021 13:56 / Actualizat joi, 11 februarie 2021 23:13

Astra Giurgiu e în pericol să dispară. Patronul Ioan Niculae așteaptă verdictul într-un dosar în care procurorii cer să fie condamnat la 15 ani de închisoare. După o săptămână, ANAD va pronunța sentințele în cele trei cazuri de doping de la Astra, iar suspendarea jucătorilor ar conduce la eliminarea din campionat a echipei.

Astra luptă pentru salvarea de la retrogradare, conform situației în care se găsește în clasament, dar ierarhia sportivă constituie grija cea mai mică a giurgiuvenilor. E posibilă dispariția clubului în curând, indiferent de locul pe care l-ar ocupa în Liga 1! Societatea e amenințată pe două fronturi extrem de periculoase.

15 ani de închisoare pentru patronul Ioan Niculae?

Mai întâi, Ioan Niculae așteaptă verdictul într-un proces în care procurorii cer să fie condamnat la 15 ani de închisoare! În prima instanță a fost primit 3 ani și 6 luni. 

Instigare la evaziune fiscală, la spălarea banilor și cumpărare de influență sunt acuzațiile. Potrivit ziare.com, procurorul DNA a cerut la termenul de pe 27 ianuarie majorarea pedepsei pentru Ioan Niculae, față de sentința din prima instanță, până la nivelul maxim prevăzut de lege. Maximum ar însemna 15 ani de închisoare!

În același dosar mai este judecat Said Baaklini, un afacerist libanez care a încheiat un acord cu procurorii. În schimbul unei pedepse de 4 ani și 6 luni, Baaklini a mărturisit despre ilegalitățile în care îi fusese complice Niculae.

Condamnarea patronului ar constitui încă o lovitură grea pentru Astra, în condițiile în care clubul o duce oricum rău din punct de vedere economic, apăsat de datorii către salariați și către alte societăți. Niculae e părintele Astrei, o formație pe care a inventat-o la Ploiești în anii '90, pe urmă a refondat-o și a mutat-o la Giurgiu.

Astra, șanse mici să scape de excludere

A doua problemă este o amenințare și mai concretă: excluderea din campionat. Pe 18 februarie se va pronunța ANAD în cazurile de doping ale celor trei fotbaliști giurgiuveni: Alex Ioniță, Takayuki și Fatai.

Ioniță a fost audiat recent și a mărturisit despre toată procedura pe care au urmat-o el și colegii lui într-o clinică privată, unde le-au fost administrate intravenos vitamine și minerale într-o cantitate dublă față de cantitatea admisă de regulamentul antidoping. Limita maximă era de 100 de mililitri, lor le-au fost administrate câte două doze, 200 de mililitri în total.

Pentru că a colaborat și a facilitat ancheta, Ioniță va fi suspendat, probabil, doar un an și un pic, adică 14 sau 15 luni. Fatai și Takayuki, care nu au recunoscut greșeala, riscă să fie suspendați până la 4 ani și să-și încheie, astfel, carierele.

Și mai gravă ar fi consecința care s-ar abate asupra clubului: legea antidoping prevede eliminarea din competiție a "clubului sportiv cu mai mult de doi jucători suspendați pentru doping". Persoane care cunosc bine cazul și specialiști în drept nu văd niciun scenariu în care Astra ar scăpa fără să fie eliminată din campionat. Excluderea ar conduce, automat, la faliment, întrucât societatea ar rămâne fără venituri, doar cu datorii. 

6 lunia stat Niculae în pușcărie ca urmare a condamnării dintr-un dosar cunoscut drept "Mită pentru PSD", în care afaceristul solicita ca în Ministerul Economiei și în două societăți naționale, Transgaz și Romgaz, să fie numite persoane favorabile lui. A fost eliberat în octombrie 2015. Patronul Astrei are 66 de ani

13e locul pe care-l ocupă Astra în clasament, din 16 echipe. Dacă ar încheia sezonul pe poziția aceasta, echipa ar avea de disputat un baraj pentru salvarea de la retrogradare, împotriva locului al 4-lea din "B"

2.400.000 de euroîncasează Astra din drepturile TV pentru sezonul acesta. Societatea a primit jumătate din sumă. Ca să încaseze și restul ar trebui să încheie stagiunea, altfel ar pierde banii, din moment ce nu ar mai disputa partidele pentru care ar trebui să fie plătită

Budescu a fost doar costisitor pentru Astra

Astra l-a pierdut pe Budescu gratis, atacantul a semnat cu Damac, din Arabia Saudită. Fotbalistul era neplătit, a notificat clubul și ar fi fost blocat dacă angajatorul i-ar fi achitat măcar salariul pentru o lună. Astra nu i-a plătit nimic, așa că Budi s-a putut transfera liber. 

Atacantul așteaptă și salariile pe care le mai are de încasat de la Giurgiu și lasă clubul cu o problemă mare: când a revenit la alb-negri, el a denunțat contractul pe care-l avea la Al Shabab. Saudiții l-au dat în judecată, au demonstrat că jucătorul nu avea dreptul să rupă acordul și au câștigat procesul. Ei trebuie să primească o compensație de 720.000 de dolari, o sumă pe care Budescu și Astra o au de achitat în solidar. 

VIDEO. Alexandru Ioniță, despre lipsurile de la Astra: „Nu avem nici fizioterapeut!”

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1: 

VIDEO EXCLUSIV Dezvăluiri din interiorul clubului » Cum l-a pierdut CS Universitatea Craiova pe Octavian Popescu: „L-au pedepsit pentru că nu a vrut să accepte semnarea contractului”

FRF doarme, iar Sepsi Sf. Gheorghe profită de strategia Ungariei anti-România

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
je__
je__  •  11 Februarie 2021, 16:04

In sfarsit unii care stau mai prost ca noi... :)))

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  11 Februarie 2021, 15:30
Postat de Toros Aurelianus pe 11 Februarie 2021, 14:30

Pussscaria dupa sos.Balanoaiei din Giurgiu te asteapta Niculae. Te primeste cu bratele deschise ***.

Daca nu era Ion Nicolae cu Astra lui mai iesea Giurgiu campioana si castigatoare de cupa in secolul viitor.

nae_pezmet
nae_pezmet  •  11 Februarie 2021, 14:36

Astra e ca si exclusa! CFR e pe primul loc cu 49 pct.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close