FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - FCSB 3-2

Astra - FCSB 3-2. Cei mai buni din curtea școlii! Denis Alibec, „dublă” de senzație contra fostei echipe » Revenire de la 0-2 + FCSB e pe 4!

Astra și FCSB închid etapa cu numărul 5 din play-off-ul Ligii 1 +16   FOTO
Astra și FCSB închid etapa cu numărul 5 din play-off-ul Ligii 1

Articol de , - Publicat luni, 29 iunie 2020 20:00 / Actualizat luni, 29 iunie 2020 22:12

Astra Giurgiu și FCSB au oferit unul dintre cele mai spectaculoase meciuri din acest sezon. Giurgiuvenii au revenit de la 0-2, câștigând cu 3-2 (Alibec '36, '80, Seto '52 / Ov. Popescu '18, Man '29).

FCSB trebuie să ia toate punctele ca să mai spere "matematic" că ar putea câștiga titlul. Bogdan Vintilă folosește matematica pentru a susține că obiectivul pentru care a fost angajat ar mai fi tangibil, într-un moment în care echipa lui e depășită de două adversare care mai au și un avans confortabil.

Oaspeții măcar calculează, țin să învingă. Astra e în concediul de vară și s-a rupt în două categorii de jucători: muncitori aproape inconștienți și "talentați" care simulează în prima ligă un comportament din fotbalul jucat doar din plăcere în curtea școlii.

Ce meci ușor!

Alibec e la granița dintre categoriile acestea, el amestecă talent, ambiție, egoism, nervi exagerați. Budescu merge pe teren, contează doar când are mingea la picior și atunci are un meci propriu, în care nu există tactică, adversari, coechipieri. Răduț acoperă zona în care ar trebui să se afle Budescu și din cauza asta nu există un mijlocaș dreapta, trebuie să se descurce singur pe toată banda fundașul Bruno.

Graovac, Dima, Crepulja, Radunovici aleargă ca să acopere găurile pe care le lasă cuplul Alibec-Budescu.

FCSB profită de dezechilibrul pe care-l provoacă echipa Woody Harrelson-Wesley Snipes, jucată de Alibec și de Budescu într-o parodie după "White men can't jump". Ovidiu Popescu, fundașul stânga improvizat, înscrie cu o execuție excelentă, de atacant, îl pulverizează pe Lazar cu un șut sub bară, pe colțul scurt. Man, cel mai bun de la FCSB, pasase la golul lui Popescu și marchează și el, cu un "interior" de Del Piero stângaci, o atingere fină care a potrivit balonul în vinclu.

L-au trezit pe Alibec

Trupa de curtea școlii nu se poate apăra când doi jucători există doar dacă au mingea și merg pe teren în restul timpului. Să atace știe. Insistența lui Radunovici o trezește pe Astra, muntenegreanul centrează perfect și Alibec doar pune capul pentru primul gol al gazdelor. Denis îi pasează pe urmă lui Takayuki la golul egalizator, o fază pe care a pornit-o tot Radunovici.

Și apoi mai dă Alibec un gol, cu o finalizare care-l face pe Vlad să plece pe un colț la întâmplare, ca la un penalty. S-a păcălit portarul FCSB-ului, a plonjat în stânga și încasat golul în colțul opus. S-a păcălit toată echipa lui Becali, hipnotizată de o echipă fără prea mult chef, condimentată cu talent leneș.

Clasament play-off Liga 1

+12 FOTO

Astra - FCSB 3-2

FINAL DE MECI: ASTRA GIURGIU - FCSB 3-2!
min.90+4: Paradă senzațională a lui Lazar, unul dintre cei mai buni oameni ai Astrei din meci. A respins în corner lovitura liberă executată aproape perfect de Tănase.
min:90: Dandea îl atinge pe Olaru, arbitrul fluieră mult prea ușor, iar FCSB beneficiază de o lovitură liberă periculoasă. Dennis Man șutează mult peste poartă
min.80: GOOOOOOOOOOLL Denis Alibec! Răzbunarea e completă pentru Denis Alibec! Vârful primește o pasă excelentă și îl învinge cu sânge rece pe Andrei Vlad. Giurgiuvenii revin de la 0-2!
min.75: Mihai Răduț, la un pas să-și îngenuncheze fosta echipă! Lansat excepțional de Alibec, Răduț nu reușește să găsească cea mai inspirată finalizare, trimițând peste poartă dintr-o poziție mai mult decât favorabilă. 
min.68: Ocazie bună pentru Cristian Dumitru. Șut în forță de la marginea careului, Lazar respinge încă o dată.
min.61: Din nou Man! Dennis „Pericol Public” apare la finalizare, șutează în forță de la marginea careului, dar Lazar reține în doi timpi. 
min.59: Ocazie uriașă a lui Dennis Man! Marcatorul golului secund al roș-albaștrilor trimite modest, din doar câțiva metri, ratând o ocazie imensă de a-și readuce echipa în avantaj. 
min.58: Budescu îl încearcă pe Andrei Vlad cu un șut de la 17 metri, goalkeeper-ul roș-albaștrilor e atent și reține balonul. 
min.52: GOOOOOOOOOL Astra! Miron respinge defectuos, mingea ajunge la Alibec, care îl lansează perfect pe Seto. Japonezul nu ratează ținta și egalează la doi!
min.51: Denis Alibec avansează în lateral, dar tratează individualist o fază. În loc să paseze, vârful Astrei a încercat să-l surprindă pe Andrei Vlad cu o execuție la colțul scurt. 
min.50: Ieșirea hazardată a lui Andrei Vlad e la un pas să fie penalizată de Talayuky Seto. 
min.48: Moruțan șutează înșelător de la 22 de metri, Lazar reține fără probleme. 

min.46: A început repriza secundă! Bogdan Vintilă îl scoate pe Adrian Petre și îl aruncă în luptă pe puștiul Cristian Dumitru, puștiul care a înscris contra lui Dinamo în meciul din semifinalele Cupei României.
Pauză la Giurgiu! FCSB este în avantaj, scor 2-1, după 45 de minute extrem de spectaculoase
min.40: Man încearcă să copieze execuția prin care a înscris, mingea se duce peste poartă de această dată. 
min.38: Budescu, la un pas de un gol senzațional! Acesta a executat aproape perfect o lovitură liberă de la 26-28 de metri distanță, dar Andrei Vlad s-a întins și a salvat in-extremis o minge pe care scria gol. FCSB continuă să fie în avantaj, dar presiunea exercitată de Astra crește pe minue ce trece!
min.36: GOOOOOOOOL Astra! Denis Alibec înscrie din nou împotriva fostei echipe! Este cea de-a patra reușită a lui Alibec din acest sezon în meciurile contra FCSB-ului. Denis Alibec a scăpat de marcajul lui Miron, s-a ridicat peste apărarea roș-albastră și a finalizat perfect, cu capul, centrarea de manual a lui Radunovic. E primul gol reușit de Denis Alibec cu capul în Liga 1!
min. 29: GOOOOOOOL FCSB! Dennis Man majorează avantajul roș-albaștrilor, printr-un șut fără preluare din interiorul careului, care s-a dus glonț în vinclul porții lui Lazar!
min: 25: Astra are o șansă bună pe contraatac, dar Budescu irosește o pasă simplă la o fază ce se anunța promițătoare pentru „astrali”.
min.18: GOOOOOL FCSB! Ovidiu Popescu înscrie după o fază superbă a roș-albaștrilor. Acesta a primit o pasă în careu și a finalizat în forță, cu piciorul stâng, fără șanse pentru Lazar!
min.12: Schimbare la Astra după doar 12 minute. Puștiul Șerban e scos de Bogdan Andone, fiind înlocuit cu Valentin Gheorghe
min.10: Adrian Petre, aproape de gol! Șutul elegant al atacantului se duce puțin pe lângă poarta lui Lazar
min.8: Astra contracarează prin Șerban, al cărui șut e respins cu greu în corner
min.7: Forcing al roș-albaștrilor, care domină autoritar partida. Lovitura de cap a lui Adrian Petre se duce peste poartă.
min.6: Încă o ocazie pentru trupa lui Vintilă în același minut. E rândul lui Man să fie blocat de Lazar. 
min.6: Ocazie mare pentru FCSB! Moruțan prinde un șut superb de la aproape 30 de metri, Lazar respinge în corner 
min. 4: Adi Petre solicită penalty la o acțiune a roș-albaștrilor, dar simulează și primește cartonaș galben. 
min: 1: A început disputa de la Giurgiu. Meciul se joacă pe o căldură sufocantă. 31 de grade sunt acum la Giurgiu

Astra - FCSB, echipele de start

Astra: Lazar - Bruno, Graovac, Dima, Radunovic - Șerban, Crepulja, Seto, Răduț - Alibec, Budescu
Rezerve: Bolboașă, Graur, Dandea, V. Gheorghe, Balaure, Stahl, Ioniță, Fatai, D. Gheorghe
Antrenor: Bogdan Andone
Absenți: Tamaș (contract reziliat) 

FCSB: Vlad - Crețu, Cristea, Miron, Popescu - Olaru, Vînă, Moruțan - Man, Petre, Tănase
Rezerve: Udrea, Dumitru, Perianu, Pantea, Pandele, Tand, Popa, Niță 
Absenți: Planic (contract reziliat), Fl. Coman, Panțâru, Momcilovici, Soiledis, Oaidă, Al. Stan, Nedelcu, L. Filip (accidentați)
Antrenor: Bogdan Argeș Vintilă

Stadion: „Marin Anastasovici”
Arbitru: Cătălin Popa

Citește și alte știri din play-off-ul Ligii 1: 

CALCULE PENTRU TITLU. De ce victoria din Gruia e URIAȘĂ pentru olteni » Două mari avantaje în lupta cu CFR

Dan Petrescu, dezvăluiri din vestiar: „Sunt probleme interne la club! Craiova e acum favorită la titlu”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (305)
1663755793951448
Costi Costinel  •  29 Iunie 2020, 23:22
Postat de catalynn pe 29 Iunie 2020, 22:45

Acum ca ne-am bucurat (ne)masurat, :-)))))sa uram mult succes celor de la Botosani si Sepsi! :-)))))

...saracu de tine , daca atata bucurie ai si tu in viata...vai mama ta ,de ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

lake1001
lake1001  •  29 Iunie 2020, 23:04

Gata, se închide ferma.

nojoke
nojoke  •  29 Iunie 2020, 22:53

MM INTRA PE BANCA :))))))) ZICE JIJILICA

Vezi toate comentariile (305)
Comentează