FOTBAL  »  Superliga  »  COMITETUL EXECUTIV UEFA

Atac la rasism! Ţinta: scandări, bannere, coregrafii rasiste

Articol de - Publicat joi, 14 mai 2009 00:00

UEFA va cere arbitrilor să suspende şi chiar să abandoneze partidele în care apar manifestări împotriva demnităţii jucătorilor

"Am hotărît să recomandăm arbitrilor să oprească, să suspende sau chiar să abandoneze orice meci în timpul căruia publicul nu respectă demnitatea jucătorilor". Declaraţia îi aparţine preşedintelui UEFA, Michel Platini, care, în conferinţa de presă organizată după Comitetul Executiv de la Bucureşti, a anunţat că forul continental doreşte să acţioneze cu fermitate împotriva rasismului.

Meci pierdut cu 3-0!

Procedura concretă de punere în practică a acestei decizii urmează să se stabilească în iulie, la următoarea întîlnire a boardului UEFA, dar propunerile sînt deja conturate. Întîi o atenţionare din partea arbitrului, apoi, dacă atacurile suporterilor continuă, întreruperea partidei pentru 10 minute şi, ca măsură extremă, a treia treaptă, încheierea întîlnirii şi meci pierdut cu 3-0 de echipa ai cărei fani sînt în culpă!

Ţinta: scandări, bannere, coregrafii rasiste

Prin această măsură, UEFA nu vizează doar scandările adresate unui jucător anume. La fel de aspru vor fi sancţionate şi sloganurile îndreptate către o întreagă echipă sau bannerele şi coregrafiile cu mesaje rasiste. Exemplu: dacă la adresa românilor ar exista pe stadion apelative de genul "ţiganii, ţiganii", arbitrul va putea aplica procedura cerută de UEFA.

Surkis: "Succesul îl recomandă pe Lucescu"

Aflat la Bucureşti spre a susţine dosarele oraşelor ucrainene la Euro 2012, preşedintele federaţiei de la Kiev, Grigori Surkis, a vorbit şi despre Mircea Lucescu, antrenorul lui Şahtior: "Succesul său de la Doneţk îl recomandă ca un bun antrenor. Ar trebui să-l întrebăm pe Ahmetov dacă îl poate elibera pe tehnician pentru «naţionala» Ucrainei, dar reprezentativa are acum un antrenor în persoana lui Mihailicenko".

Oraşele pentru Euro 2012

Comitetul Executiv al UEFA a stabilit ieri, la Bucureşti, oraşele în care se vor disputa partidele turneului final al lui Euro 2012. Din Polonia au fost alese Varşovia, Gdansk, Poznan şi Wroclaw, iar meciurile din Ucraina ar urma să se joace la Kiev, Doneţk, Lvov şi Harkov. Locaţiile din Ucraina vor fi însă confirmate definitiv abia la sfîrşitul lunii noiembrie, pînă cînd gazdele vor trebui să prezinte garanţii ferme de îndeplinire totală a criteriilor UEFA legate de stadion, infrastructură, capacităţi hoteliere şi de transport.

"Tăcerea ar fi sinonimă cu complicitatea. Nu putem tolera la infinit proliferarea manifestărilor rasiste pe stadioanele de fotbal"
Michel Platini, preşedinte UEFA

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
 •  14 Mai 2009, 08:25

ok perfect de acord cu tine! dar asta se aplica unui singur individ. cum poti demonstra tu ca toti tigani sunt hoti?sunt romani europa care cersesc dupa logica ta toti romani sunt cersetori. sunt romani care fura prin europa->toti romani sunt hoti!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close