FOTBAL  »  Superliga  »  MEDIA

Liga 1 n-are rival: Botoșani - Sepsi a bătut clar City - Liverpool!

Articol de , , - Publicat luni, 11 aprilie 2022 17:01 / Actualizat luni, 11 aprilie 2022 17:01

Cel mai tare meci al anului în campionatele din Europa, derby-ul din Premier League de duminică, a avut o audiență de două ori și jumătate mai mică decât partida din Moldova, din play-out, a cărei repriză secundă s-a și suprapus peste primele 45 de minute de la Manchester

Fotbalul românesc n-are un nivel al competiției deosebit, însă continuă să atragă foarte mulți telespectatori. Mai mult, deși nu poate exista comparație între calitatea jocului prestat în Liga 1 versus marile campionate din Occident, care sunt transmise de televiziunile de sport de la noi, cu toate acestea, chiar și confruntările din play-out fac o audiență peste cea produsă de marile derby-uri de afară. Iar exemplul care susține cel mai clar această situație e ceea ce s-a petrecut duminică.

În Liga 1, s-a jucat, de la 17:30, meciul dintre Botoșani și Sepsi, 0-1, în play-out. Întâlnirea a fost transmisă de cele 3 posturi care dețin drepturile TV: Digi, Look și Orange, iar audiența cumulată a acestora a fost de 2,1 puncte de rating, ceea ce înseamnă o medie de privitori de peste 360.000 de telespectatori pe publicul național. 

Cam în același interval orar a avut loc și derby-ul din Premier League, Manchester City - Liverpool, 2-2, un meci cu un ritm și de o calitate excepționale. Acesta a fost televizat de Eurosport și a început la 18:30. Practic, primele 45 de minute din duelul Guardiola - Klopp s-au suprapus cu repriza secundă a duelului Croitoru - Bergodi. Iar la City - Liverpool s-au uitat în medie 145.000 de persoane, ceea ce se traduce printr-un rating de 1,1%.

Diferența de privitori dintre cele două jocuri e una incredibil de mare, chiar și în ciuda faptului că postul care a difuzat City - Liverpool nu e disponibil în rețeaua de cablu Orange, care înseamnă undeva în jur de 18-20% din piața de abonați TV din România.

Tot duminică, dar de la 20:30, în Liga 1 s-a jucat derby-ul etapei a 4-a din play-off, CSU Craiova - CFR Cluj, 3-2. Partida, una extrem de spectaculoasă și care a fost decisă la ultima fază, a produs o audiență foarte bună. Posturile Digi, Look și Orange au strâns împreună, în medie, în jur de 930.000 de telespectatori, un rating de 5,3%. De peste 6 ori mai mult decât City - Liverpool.

Avantaj City! Trupa lui Guardiola rămâne la mâna ei în lupta la titlu și după derby-ul spectaculos cu Liverpool
CITY - LIVERPOOL
Avantaj City! Trupa lui Guardiola rămâne la mâna ei în lupta la titlu și după derby-ul spectaculos cu Liverpool

Eurosport pierde Premier League

Începând din vară, campionatul Angliei nu va mai fi transmis în România de Eurosport. Drepturile TV pentru perioada 2022-2025 au fost achiziționate de DigiSport și Look Sport. Cea din urmă televiziune își va schimba denumirea în Prima Sport, începând de luni, 18 aprilie, și a anunțat recent că l-a cooptat în echipa de comentatori pe Costi Mocanu, cel care a lucrat multă vreme la ProTV, unde a fost și comentator, dar și șeful redacției Sport.

4a fost locul ocupat de DigiSport duminică seara, în intervalul cuprins între orele 20:00 și 23:00, când s-a jucat CSU Craiova - CFR, fiind depășit doar de ProTV, Antena 1 și Kanal D

CITEȘTE ȘI:

Experimentul Bucșaru e încheiat » Urziceni - Roșiori, meci de Liga 4 cu țuică, suporteri toropiți de soare și bilete de pariuri
LIGA 4 » FC URZICENI
Experimentul Bucșaru e încheiat » Urziceni - Roșiori, meci de Liga 4 cu țuică, suporteri toropiți de soare și bilete de pariuri
Veste URIAȘĂ pentru Rapid: aproape de a recupera baza ProRapid!
RAPID
Veste URIAȘĂ pentru Rapid: aproape de a recupera baza ProRapid!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (38)
192486884818821
Mihnea Ilie  •  12 Aprilie 2022, 03:36

Nu este nici o surpriza. Pentru un popor care se uita constant și în număr mare la,, Puterea Dragostei,, sau la alte emisiuni din acestea pentru retardați... este chiar normal. Atât putem, atât ne duce capul, asta vizionam. Este dureros, dar real. Suntem la limita inferioara a inculturii și prostiei umane, ca națiune.!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

996024500438138
Iulian Dumitrescu  •  11 Aprilie 2022, 22:53

Hai ca asta e buna de 1 aprilie. Auzi tu sa prefer sa vad botosani-ungurii in detrimentul unui meci atat de mare. Ce pretentii sa ai de la un public care il idolatrizeaza pe cioban si pe antena 3?

remarque
remarque  •  11 Aprilie 2022, 22:16

Si vorbim de doua echipe de la noi fara cine stie cati suporteri. Daca liga I ar fi repopulata cu echipe de traditie si s-ar arbitra corect, ar fi audienta in masura sa aduca sponsori in fenomen. Si bani ar fi destui pentru un nivel decent. Cu inca o conditie, una mica, un amanunt nesemnificativ aproape, prin care ”managementul” cluburilor sa nu faca ”inginerii financiare” cu bugetele cluburilor. In alte tari se poate, la noi insa hotia e omniprezenta. Reteta e deci simpla. Echipe cu suporteri, arbitraje corecte si fara invarteli. Se poate? La noi, nu!

Vezi toate comentariile (38)
Comentează