INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CITY - LIVERPOOL

VIDEO + FOTO Avantaj City! Trupa lui Guardiola rămâne la mâna ei în lupta la titlu și după derby-ul spectaculos cu Liverpool

Manchester City - Liverpool, în etapa #32 din Premier League. Foto: Imago +10   FOTO
Manchester City - Liverpool, în etapa #32 din Premier League. Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 10 aprilie 2022 20:22 / Actualizat duminica, 10 aprilie 2022 21:43

Manchester City și Liverpool au remizat, scor 2-2, în derby-ul etapei cu numărul 32 din Premier League. „Cetățenii” rămân la mâna lor în lupta pentru titlu.

City, locul 1, avea un singur punct în fața lui Liverpool, după ce se distanțase în acest sezon la 14 puncte de „cormorani”. Situația s-a schimbat însă dramatic la cele două echipe în 2022.

Barcelona și Real Madrid l-au refuzat pe Mircea Lucescu: „Noi am făcut demersuri”
Dinamo Kiev
Barcelona și Real Madrid l-au refuzat pe Mircea Lucescu: „Noi am făcut demersuri”

Elanul era de partea lui Liverpool

Echipa lui Guardiola, care încheiase 2021 cu 10 victorii la rând în Premier (golaveraj 31-6), a căzut în primele trei luni ale acestui an: două egaluri și o înfrângere tot în zece partide. Șapte puncte pierdute și golaveraj doar 19-6! Acest meci putea decide titlul, cu șapte runde înainte de final!

În același timp, The Reds și-au revenit. 2021 nu s-a terminat prea bine pentru băieții lui Klopp, cu două remize și două eșecuri în 10 etape. Dar 2022 a demarat aproape perfect. După 2-2 la Londra cu Chelsea, zece succese consecutive (golaveraj 25-2).

+6 FOTO

City - Liverpool, derby încântător în Premier League

„Guardiola e cel mai bun antrenor al lumii", l-a flatat Klopp la conferința de sâmbătă. "Nu, nu sunt eu cel mai bun", i-a răspuns Pep. 

În iarbă, "cetățenii" au lovit primii, surprinzându-și adversarii încă din start, cu presing și agresivitate. După doar cinci minute, De Bruyne l-a fentat pe Fabinho și a șutat cu stângul. Mingea a deviat din piciorul lui Matip, l-a depășit pe Alisson, bară-gol. În precedentele cinci partide PL, LFC nu primise gol (13-0). Azi, a cedat prea repede.

Acest gol marcat atât de iute a aprins meciul. S-a jucat în ritm maxim, sută la sută, încă din start. Și LFC a replicat precum culoarea sa. Roșu. Pasiune, dinamism. Egalând când nu trecuse niciun sfert de oră: 1-1 (13), Diogo Jota, assist nelipsitul Alexander-Arnold.

Jesus, elegant

Albaștrii nu voiau 1-1, deși egalul i-ar fi avantajat. O ocazie mare, De Bruyne, din întoarcere, chiar lângă bară (29), și alt șut, João Cancelo (35), exact în același loc în care trăsese și KDB. Alarmă de care oaspeții n-au ținut cont. La o diagonală a lui Cancelo, Gabriel Jesus (vârful folosit ca aripă dreapta) a sprintat din spatele lui Arnold și a finalizat elegant, peste Alisson. 2-1 (37).

A fost 2-1 la pauză, după o repriză ușor dominată de City: 54% posesie, 7-2 la șuturi, 4-2 pe poartă.

Ce replică, Mané!

În acele clipe, Guardiola avea patru puncte avans. Numai că, la jumătatea meciului, nu poți spune niciodată că s-a terminat contra lui Klopp. Cum a pornit repriza secundă, cum a punctat Liverpool. În primul minut. Centrare Salah, finalizare Mané. 2-2 (46). Și, imediat, Ederson l-a blocat pe Jota, aproape de un 2-3 formidabil.

Roșii păreau mai proaspeți fizic, dar, pe acest fond, Jesus a fentat doi rivali în careu și a tras spre gol, numai Van Dijk respingând ca un stâlp, când era Alisson era învins. A fost 3-2 numai pentru câteva zeci de secunde, pentru că VAR a anulat reușita lui Sterling. Ofsaid!

VIDEO Rezumatul meciului Manchester City - Liverpool 

Fabinho putea fi eliminat

Liverpool a reluat controlul jocului. Apăsa tot mai puternic. Gazdele s-au retras, așteptând un contraatac decisiv. Fabinho a primit numai cartonaș galben, la tacklingul pe glezna lui Bernardo Silva. Putea fi roșu! Anthony Taylor, care nu l-a eliminat pe Pau Torres nici când i-a spart arcada lui Goretzka, la Villarreal - Bayern 1-0, în Ligă, nu l-a trimis la vestiare pe Fabinho.

Așa s-a încheiat. Egal, deloc amical. O remiză de mare luptă. City păstrează un punct în față. Un avans mic, foarte mic, dar acest avans există. 

Cum arată lupta la titlu după Manchester City - Liverpool 2-2

Rezultatul pare să o avantajeze pe Manchester City. Trupa antrenată de Pep Guardiola are un punct avans față de Liverpool, cu 7 etape rămase de disputat. Programul „cetățenilor” este mai ușor, fără niciun derby. În schimb, „cormoranii” vor trebui să le înfrunte pe Manchester United, Everton sau Tottenham.

Manchester City - Liverpool 2-2

Manchester City - Liverpool, echipe de start:

Manchester City: Ederson - Walker, Stones, Laporte, Cancelo - B. Silva, Rodri, De Bruyne - Foden, G. Jesus, Sterling 
Antrenor: Pep Guardiola 

+6 FOTO

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Thiago - Salah, Jota, Mane 
Antrenor: Jurgen Klopp

Stadion: Etihad Stadium (Manchester)
Arbitru: Anthony Taylor

Citește și alte știri despre fotbalul internațional: 

Starul lui Bayern îl face praf pe Maguire: „Ronaldo trebuie să îl strige «Căpitane!». Vă puteți imagina?”

Real Madrid vrea să-l transfere pe starul de la Villarreal » E considerat înlocuitorul perfect al lui Eden Hazard

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (14)
107889588095945
George George  •  11 Aprilie 2022, 15:31

Pana la golul lui de Bruyne, Sterling a ratat o ocazie monumentala, dintr-o pozitie din care Mane a marcat fara probleme! Acest Sterling este cel mai mare ratangiu din PL, dupa cum a dovedit-o in nenumarate ocazii!

ripensistu
ripensistu  •  10 Aprilie 2022, 20:55

Camilele vs insurgentul Salah.

elgabri
elgabri  •  10 Aprilie 2022, 20:15

Camera aia suspendata de la mijlocul terenului e belea, face toti banii !!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează