FOTBAL  »  Superliga  »  RECURS

Incredibil! Cum încearcă avocații să îl scape pe Mario Iorgulescu, condamnat DEFINITIV la 13 ani și 8 luni de închisoare: „E un dispozitiv performant”

Mario Iorgulescu
Mario Iorgulescu

Articol de - Publicat joi, 28 martie 2024 21:03 / Actualizat joi, 28 martie 2024 21:45

Mario Iorgulescu (28 de ani) a fost condamnat în octombrie 2023 la 13 ani și 8 luni de închisoare cu executare, ca urmare a accidentului mortal provocat în 2019. Decizia a fost definitivă și executorie, dar fiul șefului LPF nu a putut fi adus din Italia. Astăzi, avocații au apelat la o cale extraordinară de atac.

Avocații lui Mario Iorgulescu au introdus un recurs în casație la Înalta Curte de Casație și Justiție. Aceștia susțin că bărbatul condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare ar avea leziuni cerebrale din copilărie.

Jocurile Olimpice se văd pe un nou post TV în România! Anunțul oficial
LANSARE
Jocurile Olimpice se văd pe un nou post TV în România! Anunțul oficial

Problemele ar fi fost descoperite în urma unui control efectuat în Italia cu un aparat de ultimă generație, informează Agerpres. Decizia a fost amânată de instanța supremă până pe 11 aprilie.

Cum încearcă avocații să îl scape pe Mario Iorgulescu de închisoare

„Este un aspect învederat inclusiv în faţa instanţei de apel. Este un dispozitiv medical performant, care a relevat, din păcate, aceste afecţiuni ireversibile de care suferă şi au avut un rol. Se află în imposibilitatea de a participa efectiv la un proces penal, că nu înţelege ce se întâmplă”, a spus avocatul Virgil Boglea la ieşirea din sala de judecată.

Avocații lui Iorgulescu au cerut și schimbarea încadrării juridice. Susțin că nu ar fi trebuit judecat pentru infracțiunea de omor, ci pentru ucidere din culpă.

Datele cheie din dosarul lui Mario Iorgulescu, fugit în Italia + Mai are o condamnare cu executare

  • La două săptămâni de la accidentul din 2019 în care a provocat decesul unui bărbat, Mario Iorgulescu a fost transferat de familie în Italia, de unde nu s-a mai întors.
  • Expertiza tehnică a relevat faptul că în momentul impactului Mario Iorgulescu conducea cu o viteză aproximativă de 240 km/h.
  • Mario Iorgulescu a consumat cocaină în ziua accidentului, conform expertizei medicale, probe recoltate la spitalul Elias. În momentul impactului cu autoturismul marca Audi condus de decedat, Iorgulescu jr. avea o concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză și de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare.
  • Sub influența alcoolului și a halucinogenelor, Mario Iorgulescu a pierdut controlul automobilului Aston Martin pe care îl conducea. Bărbatul decedat avea doi copii, un băiat de 4 luni și o fată de 6 ani.
  • Pe numele lui Mario Iorgulescu există un mandat de arestare și pentru alt caz. În octombrie 2023, fiul președintelui LPF a fost condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate, loviri și alte violențe.

Cum a fugit Mario Iorgulescu din România

Libertatea dezvăluia în prima parte a acestui an cum fiul lui Gino Iorgulescu, președintele LPF, a părăsit spitalul Elias. Externat la cererea tatălui său, Mario Iorgulescu a fost transportat cu o ambulanță plătită de stat, care l-a dus la aeroportul Băneasa, de unde a luat o aeronavă privată spre Italia.

Potrivit datelor din dosarul penal, Mario Iorgulescu a fost externat de două ori din spital, de fiecare dată la cererea lui Gino. Întregul film al poveștii este AICI!

Citește și alte știri de actualitate:

Regula din tenis despre care puțini știau că există » Ce a pățit Mike Tyson în tribune la Miami Open
MIAMI OPEN
Regula din tenis despre care puțini știau că există » Ce a pățit Mike Tyson în tribune la Miami Open
Verdict dur! » Englezii nu ne văd bine nici măcar în „cea mai accesibilă grupă de la Euro”: „Mult sub Ucraina”
EURO 2024
Verdict dur! » Englezii nu ne văd bine nici măcar în „cea mai accesibilă grupă de la Euro”: „Mult sub Ucraina”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (43)
imgb
imgb  •  30 Martie 2024, 04:11

O idee !...Vorbiti cu baietii de la mossad si vi-l ''extradeaza'' pe derbedeu imediat ! In citeva ore e deja la Rahova...

hofer
hofer  •  29 Martie 2024, 17:42

Daca este așa , atunci nu are voie să aibă permis de conducerea. Băiatul acesta este un pericol pentru societate.

Florin100
Florin100  •  29 Martie 2024, 17:17

Tatăl meu cu AVC, în comă, nu a vrut salvarea să-l ducă la București și pe ăsta l-a dus la Aeroportul Băneasa să i-a avionul? Bă, data viitoare cănd mai plecați în străinătățuri, nu mai apelați mă la uber, taxi, etc. Apelați mă la salvare. Ce să zic, să ne bucurăm că salvarea nu l-a dus până în Italia. Eu zic că ta-su ar putea suna la salvarea din România când vrea băiatul să iasă în plimbare din clinica privată la agățat prin Italia. Italienii doar îl jupoaie de banii lu ta-su făcuți în România pe spinarea celor mulți și ....

Vezi toate comentariile (43)
Comentează