FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

Nicușor Bancu înapoi pe teren! „Testele făcute la Roma au ieșit perfect!”

Articol de - Publicat marti, 21 februarie 2023 15:41 / Actualizat marti, 21 februarie 2023 16:08

Nicușor Bancu, căpitanul oltenilor, victima unei rupturi de ligamente încrucișate la 2-2 cu Rapid, în 12 noiembrie, a primit OK-ul doctorului Pier Paolo Mariani, cel care l-a operat, pentru a se antrena pe teren

Nicușor Bancu nu se lasă prea mult așteptat. O veritabilă minune a naturii, căpitanul Universității e gata să se întoarcă pe teren la 3 luni și jumătate de la ruptura de ligamente încrucișate suferită la genunchiul stâng pe 12 noiembrie 2022, în meciul disputat de juveți în Giulești, contra Rapidului. O accidentare gravă, care de regulă necesită în jurul a 6 luni pentru o recuperare completă.

Mihai Rotaru îl atacă pe Mihai Stoica: „Federația trebuie să intervină!”
FCSB - CSU CRAIOVA 1-1
Mihai Rotaru îl atacă pe Mihai Stoica: „Federația trebuie să intervină!”

Sub îndrumarea fizioterapeutului echipei naționale, Alin Burileanu, "Bancone", cum îl alintă suporterii, a reușit să se pună pe picioare în trei luni și jumătate. Marți s-a întors de la Roma, unde chirurgul care l-a operat, Pier Paolo Mariani, i-a dat vestea cea mai bună. 

"Am fost la Roma alături de Alin Burileanu, pentru controlul medical de la Villa Stuart. Sunt extrem de bucuros fiindcă toate testele au ieșit așa cum ne așteptam cu toții: perfecte. Domnul Pier Paolo Mariani mi-a dat acceptul să încep antrenamentele pe teren și sunt extrem de nerăbdător. Voi reveni și mai puternic, sunt convins de asta!", a declarat Bancu, la sosire, în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor.

Semne bune pentru Nicușor Bancu erau încă din ianuarie

"Suntem acum în a șasea săptămână de recuperare, dar, comparativ cu alți pacienți cu care am lucrat, pot spune că Bancu arată ca un sportiv care este la 12 săptămâni de recuperare. Aici mă refer strict la ceea ce înseamnă tonusul muscular, pentru că ligamentul în sine are un timp de reinserție sau de lipire la os care durează până la 16-20 de săptămâni. Acesta este și motivul pentru care mulți sportivi nu intră la joc nu din punct de vedere muscular, ci din cauza articulației. 

4 ore și jumătate, zilnic,a lucrat Nicușor Bancu la clinica lui Alin Burileanu, pentru recuperare, după ruptura de ligamente încrucișate suferită în noiembrie

Exercițiile pe care le facem acum sunt dintre acelea care feresc articulația de anumite suprasolicitări sau presiuni inutile. Urmărim îmbunătățirea sănătății articulației și refacerea forței musculare", comenta, la vremea respectivă, Burileanu, exclusiv pentru GSP.RO.

VIDEO Gigi Becali, abordat de Mihai Rotaru: „A vrut să mi-l dea și mie pe Nistor”

Citește și alte articole:

N-a greșit, dar e scos din echipă! Gigi Becali sacrifică un titular ca să-i facă loc unuia dintre preferații lui!
FCSB
N-a greșit, dar e scos din echipă! Gigi Becali sacrifică un titular ca să-i facă loc unuia dintre preferații lui!
Un fotbalist cu peste 250 de meciuri în Liga 1 povestește două episoade uluitoare : „Aveam o piatră la rinichi de 1,6 cm, dar doctorii spuneau că mă doare spatele de la bătrânețe”
GSP LIVE
Un fotbalist cu peste 250 de meciuri în Liga 1 povestește două episoade uluitoare : „Aveam o piatră la rinichi de 1,6 cm, dar doctorii spuneau că mă doare spatele de la bătrânețe”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  21 Februarie 2023, 17:38

IH sta de un an si o luna ...nici acum nu l baga ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează