FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV VIDEO Bănel Nicoliță a descoperit cea mai mare problemă a celor de la FCSB: „Echipa asta nu-i unită! Crezi că el e un lider?!”

Darius Olaru este căpitanul obișnuit al FCSB-ului
Darius Olaru este căpitanul obișnuit al FCSB-ului

Articol de , - Publicat sambata, 02 septembrie 2023 17:06 / Actualizat sambata, 02 septembrie 2023 18:34

Bănel Nicoliță, fost jucător la FCSB, trage speranțe că acesta poate fi anul în care FCSB să spargă gheața și să câștige din nou titlul în Superligă. 

Bănel Nicoliță crede că factorul decisiv pentru un sezon bun al celor de la FCSB este că nu s-au mai schimbat mulți jucători titulari. 

Albion Rrahmani, noua senzație din Giulești, a fost și pe lista altei forțe din Superligă! „Am zis că va da minim 20 de goluri”
RAPID
Albion Rrahmani, noua senzație din Giulești, a fost și pe lista altei forțe din Superligă! „Am zis că va da minim 20 de goluri”

- Bănel, cum o vezi pe FCSB anul acesta?
- Mă bucur foarte mult că nu și-au mai vândut din jucători și se vede că și-au creat niște automatisme și un grup. E o echipă mai închegată. Într-o perioadă, nea Gigi obișnuia să schimbe echipa. Azi lua doi, mâine lua patru! Dădea patru afară și apoi lua iar șase. Acum au ceva mai multă stabilitate și asta se vede și în rezultate, exceptând accidentul de la Arad. 

- Ar fi o greșeală cedarea lui Compagno? 
- Compagno este unul dintre cei mai buni atacanți pe care îi are FCSB. A demonstrat că poate să ajute echipa în orice moment, cum a făcut-o și cu CFR. Când echipa nu mai avea nicio viziune, atunci s-a văzut valoarea lui. Chiar dacă, n-are o viteză foarte mare, știe să protejeze, știe să aștepte echipa să vină din linia a doua. Își crează spații foarte bine și dă la poartă. 

- Chiar și așa a marcat destul de mult.
- Tocmai! Dar FCSB vine foarte rar cu centrări laterale, cum i-ar conveni lui. 

- Seamănă Compagno cu ceea ce era la voi Victoraș Iacob? 
- Da! Dar noi aveam un joc stabilit, aveam niște automatisme. Știam fiecare ce avem de făcut. Adică dacă mingea ajungea la Dică, el o va pasa lui Iacob. Iacob va redubla și trebuia să plec în spatele lui. Dacă vedeam mingea la Ghionea sau la Petre Marin, știam că mingea vine la Iacob, și eu plecam în spatele lui. 

- Păi asta nu e treaba de antrenor? Aici... 
- Echipa, antrenorul și timpul. Ai nevoie de timp pentru că nu este ușor după 3 luni, 6 luni, să spui că ți-ai creat niște automatisme. Și la noi s-a văzut atunci când am avut acea echipă bună, nu s-au schimbat foarte mulți jucători. Nu cred că s-au schimbat doi pentru că în rest am avut același nucleu de jucători. Au fost Ogăraru, Ghionea, Goian, Neșu sau Petre Marin. La centru a fost Rădoi, Paraschiv, Bănel și Boștină. În atac Dică - Iacob, Dică - Neaga sau Dică- Badea. Era aceeași echipă! Și cu ochii închiși știa fiecare ce are de făcut! 

- A avut totuși o serie de 5 victorii la rând. Pare că a învățat ceva din greșeli.
- Acum și-a creat și experiență. Au jucători cum e Chiricheș, care ar trebui să fie mai implicat, mai deschis și ar trebui să ia banderola. Să fie un căpitan adevărat și să coordoneze echipa! Asta pentru că a jucat la un nivel foarte mare și poate să fie un lider cu atitudine și un lider adevărat care poate să ajute această echipă. Echipa asta nu este unită! 

- Crezi asta?
- La momentul acesta nu este unită și n-are un lider! Olaru crezi că e lider?! Aleargă și este un om bun pentru echipă, dar lider era unul ca Rădoi! El era lider! Uitați-vă la Ghionea, Petre Marin, Dică! Ei erau lideri, tată! Cu atitudine în teren și când știi că pierzi 10 mingi să strigi: „Stop!”. Sau când este echipa condusă să știi să o trezești la realitate! 

- Pe cine vezi în lupta la titlu cu FCSB? 
- Sincer văd mai multe echipe. O văd pe Farul foarte puternică din toate punctele de vedere. Îl cunosc pe domnul Hagi foarte bine. E un om ambițios! Prin toate declarațiile pe care le face nea Gigi este clar că și pe domnul Hagi îl ambiționează mai mult! Văd Craiova lui Reghe, care arată incredibil! Și-a schimbat și jocul și strategiile. Joacă direct pe poartă și nu mai e echipa care să paseze în spate. Jucătorii au prins încredere mult mai mare. Și Ivan, și Mitriță care face diferența în față mult mai ușor. CFR Cluj și Rapidul vin ușor, ușor din urmă. Când se schimbă tot lotul e greu. Și la noi era la fel, așa că trebuie să se cunoască. Poate unui jucător îi place să-i dai mingea pe viteză, unul poate la picior, altul e mai tehnic, unul poate aleargă mai mult.

CITEȘTE MAI MULTE DESPRE  FCSB:

Departe de sold-out » Situația în Ghencea înainte de FCSB - Universitatea Craiova
FCSB - CSU CRAIOVA
Departe de sold-out » Situația în Ghencea înainte de FCSB - Universitatea Craiova
Mihai Stoica, impresionat de un jucător cedat de FCSB în Superligă: „Se anunţă o soluţie bună”
FCSB
Mihai Stoica, impresionat de un jucător cedat de FCSB în Superligă: „Se anunţă o soluţie bună”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  02 Septembrie 2023, 20:25

Banel Nicolita ...un mare taietor de frunze la caini ...

snacks07
snacks07  •  02 Septembrie 2023, 19:07

Bun, am înţeles, fcsb doreşte să câştige titlul. Şi ce să facă cu el, că n-au fost în stare să performeze în cea mai slabă competiţie, Conference League, dar în compania campioanelor din Europa. Aa, să-l pună (trofeul) în vitrina clubului. Care club, care vitrină ?!

danutcornel
danutcornel  •  02 Septembrie 2023, 18:49

florinel coman increzutul e cel mai mare dezastru al fcsb si dupa el memeul

Vezi toate comentariile (4)
Comentează