FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO Bătaia de la CFR e joacă de copii. Doi patroni din Liga 1 s-au bătut sălbatic în sediul Ligii: „Curgea sângele din el ca dintr-un porc tăiat!”

Articol de - Publicat luni, 30 august 2021 11:12 / Actualizat joi, 16 februarie 2023 12:15

 Conflictul dintre oamenii de la CFR Cluj, petrecut imediat după meciul pierdut cu Steaua Roșie Belgrad și filmat de un oficial sârb, l-a făcut pe fostul președinte al LPF, Dumitru Dragomir, să-și amintească de o altă bătaie de pomină din istoria fotbalului românesc. 

Se întâmpla în iulie 2002, în timpul negocierilor dintre Gigi Nețoiu și Dinel Staicu pentru cumpărarea Universității Craiova. Contestat de fani, Nețoiu voia să plece, Staicu dorea să preia un club de tradiție din fotbal. Cei doi s-au întâlnit pentru a semna actele la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal. Întâlnirea de afaceri s-a terminat într-o baie de sânge, la propriu.

Dumitru Dragomir: „Nețoiu se poate bate cu 10 inși, a fost securist”

 În direct la GSP Live, Dumitru Dragomir și-a amintit episodul violent: „Mă invită duminica la ora 1 să vin la Ligă să facem actele de vânzare-cumpărare. Am zis: „Bă, sunteți nebuni?! Ce bancă funcționează duminica?”. Zice Dinel: „Banca mea”. A zis că trimite prin fax ordinul de plată. Am convocat toată liga acolo, în sediul vechi. Aveam o masă mare. Dinel Staicu stătea într-o parte, eu, cu Vali Alexandru (n.r. - fostul secretar general al Ligii) și cu Nețoiu stăteam pe partea cealaltă. 

Începe discuția. Ba că e scump, ba că e ieftin, bă că ești un golan…Dinel îi zice la un moment dat lui Nețoiu: “Auzi, bă, dacă mai vorbești mă duc în mașină și iau o grenadă. Ți-o bag în gură de-ți sar toți dinții”. Eu am rămas tâmpit. Îl văd pe Nețoiu că sare peste masă, avea un metru jumate lățime, și îl ia la niște șuturi în gură și la pumni. Unul era securist și altul fusese milițian de economic. Nețoiu era pregătit să se bată cu zece, era smardoi mare de tot. 

I-a dat o bătaie lui Dinel de curgea sângele din el ca dintr-un porc tăiat. N-am văzut în viața mea așa ceva. L-a luat Valentin și l-a dus în baie. Îl spăla cu dușul pentru că era plin de sânge de jos până sus. 

Bătaia de la CFR e joacă de copii. Doi patroni din Liga 1 s-au bătut sălbatic în sediul Ligii: „Curgea sângele din el ca dintr-un porc tăiat!”
Dinel Staicu, victima lui Nețoiu din biroul de la LPF

După aia i-am adus iar în birou. „V-ați liniștit? Faceți afacerea sau nu?”. La care Nețoiu zice: „Gata, ne-am răcorit, facem afacerea”. Am rămas tâmpit. Îl întreb pe Dinel: „Măi, Dinele, poți la ora asta, duminică, să dai banii în cont?”. A zis că în cinci minute dă banii. Atunci mi-am dat seama ce valoare are Dinel. În cinci minute a venit pe faxul Ligii ordinul de plată”. 

Dinel Staicu a virat 100.000 de dolari în contul lui Nețoiu, urmând să mai achite 300.000 de dolari în interval de un an. După expirarea termenului, Nețoiu l-a acuzat pe Staicu de escrocherie, reclamând că victima sa din biroul de la LPF nu a efectuat plata și că a prezentat dovezi de plată false. În 2005, cei doi s-au înțeles să facă tranzacția în sens invers contra sumei de 1,6 milioane de dolari. Noaptea, Dinel Staicu s-a răzgândit și peste două luni i-a vândut clubul lui Adrian Mititelu.

 Ulterior, toți cei trei finanțatori ai Craiovei au ajuns în închisoare pentru diferite infracțiuni.

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DIN FOTBAL: 

EXCLUSIV Dezvăluire la GSP Live » De ce au fost refuzați doi fotbaliști români de AS Roma: „Am fost trei acolo: eu, Filip și Boldor. D-asta l-au ales pe el”

EXCLUSIV Mihai Rotaru, decis să taie în carne vie: „Cine nu respectă asta pleacă! Nu contează numele lui”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (40)
10212060604965616
Serban Viorel  •  02 Septembrie 2021, 17:38

Acum cand acest militian explica ce si cum se fac manariile in fotbal cine are curiozitatea de a lua la cunostinta disputele. Da! se stia si se stie in continuare cine sunt acei indivizi . Vreti fotbal in aceasta tara ? niciodata!. Chiar presa distruge scotand in prim planuri ,infractori ca dragomir , clanul becali si toate nocivitatile ce apar on tolk show-uri fotbalistice.

tororosso
tororosso  •  01 Septembrie 2021, 17:01

Doi parveniți ... Unul fost securist și altul fusese milițian iar povestitorul tot milițian devenit oracolul fotbalului din România . De apt un securist și doi milițieni . FRF & LPF erau și sunt conduse de aceleași elemente triste ca de fel și fotbalul .După lăsarea chipiului și a bocancilor au fost înlocuite de pălării , sandale și trabuc în colțul guri . Aceeași Mărie cu altă pălărie !

george.br
george.br  •  31 August 2021, 11:29
Postat de ucv1948 pe 30 August 2021, 16:29

Pai si unde vroiai sa primeasca locul Craiova , daca echipa lui mititelu picase in liga a doua ? Am primit loc in liga a doua, normal

Da, Clonache... Stiinta, adica echipa care era in mainile lui Mititelu, fusese reprimita in Liga 2, ca urmare a unei decizii a Curtii de Apel de la acea vreme. Acum vine, logic, intrebarea urmatoare: Daca voi ati primit loc direct in Liga 2, pentru ca, asa cum graiesti, acolo "picase" echipa lui Mititelu... CINE ERATI VOI??

Vezi toate comentariile (40)
Comentează