FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Gigi Becali dă afară unul dintre cei mai buni jucători, ca să îl aducă pe De Nooijer!

FOTO: Raed Krishan // Bradley De Nooijer - Viitorul
FOTO: Raed Krishan // Bradley De Nooijer - Viitorul

Articol de GSP - Publicat joi, 30 mai 2019 13:35

Gigi Becali insistă pentru fundașul stânga olandez de la Viitorul și, ca să-i facă loc, îl trimite înapoi la Astra pe brazilianul care a fost printre cei mai buni steliști în 2019.

Lista de cumpărături a lui Becali face o victimă surprinzătoare: Junior Morais. Brazilianul își pregătește bagajul și plecarea de la FCSB tocmai acum, după ce a bifat momentele cele mai bune ale sale în roșu și albastru.

A fost unul dintre cei mai buni jucători ai vicecampioanei în partidele din anul acesta, dar e înlocuit cu un fotbalist mai tânăr, pliat pe criteriile după care Gigi construiește echipa.

Becali îl dorește pe Bradley de Nooijer, de la Viitorul, și îi face loc olandezului, excluzându-l pe Morais. Junior are deja și o soluție concretă pentru un transfer: Astra Giurgiu. Clubul lui Ioan Niculae e interesat să-l readucă pe brazilianul care a mai petrecut șase sezoane la Giurgiu, înainte să fie luat gratis de FCSB.

Nu mai contează randamentul bun al lui Morais și rolul „extra” pe care-l mai are el în lot, acela de „clown player”, adică un jucător amuzant, pe care-l plac toți și întreține atmosfera bună. De Nooijer are 21 de ani, e mai tânăr cu 11 ani față de sud-american, deci poate constitui o afacere importantă în viitor, acesta e motivul pentru care-l vrea Becali.

Gigi l-a remarcat pe Bradley și pentru stilul lui ofensiv, spectaculos, potrivit cu rețeta pe care o visează șeful FCSB la echipa lui. Contribuția din atac a lui De Nooijer constituie calitatea principală și, în același timp, defectul ascuns al acestui fotbalist.

Ilie Dumitrescu a remarcat mai degrabă defectul: „Eu mă mir că joacă la Viitorul, fiindcă face multe greșeli! Prea multe greșeli, pentru un jucător dintr-un club în care se lucrează enorm la organizare!”. Pentru Becali mai mult contează estetica decât analiza atentă a evoluției olandezului.

„Am vorbit cu Gică și m-am înțeles cu el pentru De Nooijer. Mi-a zis să vorbesc cu jucătorul și dacă e de acord atunci se face transferul. O să vedem ce o să se întâmple în perioada următoare” Gigi Becali, patron FCSB

Îl costă un milion

Becali a povestit că l-a întrebat pe Hagi despre De Nooijer: „Gică mi-a zis că ne vom înțelege, nu o să fie o problemă să facem transferul”. Disponibilitatea lui Hagi nu înseamnă că jucătorul se va putea muta gratis, afacerea se va apropia de un milion de euro! Gigi a mai dat 5,5 milioane de euro pe trei fotbaliști cumpărați în urmă cu doi ani de la Viitorul: Florinel Coman, Dragoș Nedelcu și Romario Benzar. Coman și Benzar au confirmat așteptările, sunt importanți și la FCSB, doar Nedelcu dezamăgește.

53 de meciuri a adunat De Nooijer la Viitorul în campionat. El a fost fundașul stânga titular al lui Hagi în acest sezon, după o stagiune în care bifase numai 18 jocuri ca titular

„Îl vreau pe Pușcaș, dar e imposibil!”

FCSB își stabilește și ținte reale, și unele la care Becali știe că nu are cum să ajungă.

„Sunt interesat de Andrei Ivan și de George Pușcaș. Dar pot eu să-l iau pe Pușcaș? Cum să pot?!”, a comentat patronul FCSB la DigiSport. Pentru Ivan a trimis la Krasnodar o ofertă de 750.000 de euro, rușii au răspuns că vor două milioane. „Exclus să plătesc atât de mult!” e decizia lui Gigi. Pușcaș a jucat la Palermo, cu care a terminat pe locul al treilea în Serie B, dar a retrogradat în „C”, în loc să participe într-un play-off de promovare, din cauza unor nereguli din contabilitatea clubului sicilian. Pușcaș, 23 de ani, e titular în naționala de tineret care va evolua în iunie la Euro și a fost achiziționat de Palermo de la Inter, cu 3 milioane de euro.

VEZI ȘI:

Dinamo ia o decizie surprinzătoare: motivul pentru care „câinii” se despart de Damien Dussaut

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (48)
sasha8777
sasha8777  •  31 Mai 2019, 10:06

Jijica iar faci transferuri si iar o sa ramai ca natafletul fara titlu in urmatorul sezon. Dai vina pe antrenor(indiferent care) si te bagi *** sa faci tu echipa de priceput care esti tu pticeputule lu' peste prajit ce esti. Din dos titlu cand ai abonament la locul 2 pe viata *** care esti un fariseu praduitor ce te pretezi a fi evlavios.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

minell73
minell73  •  31 Mai 2019, 01:06
Postat de alexandru.popescu pe 30 Mai 2019, 14:44

Vine 2020-ul bai minelle si se fac 13 ani fara titlu pentru Mimao, plus al treilea an consecutiv in playout. Frumoasa aniversare.

Nâț.... Nu m-ai innemerit neam. Nu am nicio treaba cu dinamo.

spinoza
spinoza  •  30 Mai 2019, 23:22

Junior va rămâne la echipă, iar olandezul va juca la mijloc înaintea brazilianului!

Vezi toate comentariile (48)
Comentează