FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Becali n-a pierdut nimic » Analiză complexă: FCSB vinde mai bine decât Steaua! Diferențe uluitoare în doar câțiva ani

FOTO: GAZETA SPORTURILOR
FOTO: GAZETA SPORTURILOR

Articol de - Publicat vineri, 09 martie 2018 09:00

Gigi Becali a insistat că marca Steaua nu-i aducea bani, deci nu ar avea de ce să achite despăgubiri pentru utilizarea ei. E real, de când nu mai poartă numele tradițional, clubul încasează mai mulți bani!

Becali e convins că va scăpa fără să achite despăgubirile pe care le solicită Armata, 37 de milioane de euro, el propune o taxă de doar 18.000 de euro și evoluția afacerii confirmă ideea lui Gigi, că nu a beneficiat de marca Steaua în măsura în care susține Ministerul Apărării.

Afaceri mai mari cu numele nou

De când nu mai e Steaua, clubul vinde mai bine, încasează mult mai mulți bani, un semn că în mercato nu brandul era cel care atrăgea cumpărătorii, ci valoarea și gradul în care erau expuși fotbaliștii în competiții importante.

Echipa s-a transformat în FCSB după 3 decembrie 2014, când instanța a stabilit că Gigi nu mai are dreptul să folosească numele vechi. Armata a obținut dreptul exclusiv de utilizare a denumirii și a înființat o formație pe care a înscris-o în Liga a 4-a.

Din acel moment, Becali a vândut jucători de 32,6 milioane de euro. În același interval de timp dinaintea sentinței care "a dezbrăcat" clubul de numele lui tradițional, fuseseră comercializați fotbaliști pe 22,5 milioane de euro. Rezultă o diferență de peste 10 milioane de euro în favoarea FCSB!

37 de milioane sau 18.000?

Activitate de marketing Gigi nu are și n-a prea avut nici înainte să piardă brandul, deci la acel capitol nu se poate face o comparație exactă. El susține că pierdea bani cu magazinul oficial, nu câștiga din materialele cu însemnele Steaua.

Suma de 18.000 de euro pe care a propus-o Becali e rezultatul unui calcul propriu, a rămas ca Tribunalul București să stabilească, în prima instanță, despăgubirile de plătit.

Armata cere 36 de milioane de euro, atât consideră că a valorat folosirea abuzivă a mărcii Steaua timp de un deceniu, de când Gigi a preluat pachetul majoritar de acțiuni și până a pierdut procesul pentru nume.

Bani de care ar beneficia CSA, clubul care conține și echipa aflată în Liga a 4-a, formația care speră că va umple la un moment dat golul pe care l-a lăsat în primul eșalon dispariția Stelei ca urmare a proceselor Becali-Talpan.


*Click pe imagine pentru zoom!

12 zile
zile au mai rămas până la verdictul în prima instanță în cazul despăgubirilor. Părțile vor avea posibilitatea să solicite recurs, indiferent care dintre ele va fi nemulțumită de deznodământ

5.000.000 €a anunțat Becali că ar fi dispus să plătească, suma maximă pe care ar accepta-o ca despăgubire pentru CSA. Dacă instanțele ar fixa un preț mai mare, se gândește la falimentul societății FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (86)
1924511460909731
Ioan Barna  •  10 Martie 2018, 00:14

Dar de cand are brandul din 2014,CSA Steaua cati bani a facut?Sa se plimbe coloneii si generalii prin Gencea sa vedem cati bani strang.Seicul Naser de la PSG Paris a dat 220mil euro pe Neymar iar Real Madrid vrea sa il cumpere cu 500mil.E clar ca datorita valorii jucatorului nu brandului PSG.La munca colonei si generali nu cu mana intinsa,Tov col Talpan daca considera ca Steaua a fost prejudiciata sa-l recupereze de la coloneii si generalii vinovati de vinderea clubuluiCumparatorul nu este niciodata vinovat,bere,bere ce se da nu se mai cere.

mosvasile
mosvasile  •  09 Martie 2018, 19:47

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

crimson.veritas
crimson.veritas  •  09 Martie 2018, 16:23

Daca nu Becali ... eventual cineva mai ancorat in realitate si in business ... va trebui sa vina la acest club ... si sa clarifice situatia juridica a clubului. MAPN ... comercializeaza la ora asta istoria clubului FCSB, ne sechestreaza si exploateaza din punct de vedere comercial ... trofee, cupe, imagini, tricouri ... are apartin Istoriei FCSB 1947-2013 ... fara sa aibe nici o hotarare judecatoresca care sa le permita sa faca acest lucru. Iar Becali fuge ca de dre' de procese ... avand in vedere si propria experienta ... dar si sistemul juridic ... penibil si stalinist ... care exista la ora asta in Romania ...:)) Dar lucrurile astea trebuie sa se schimbe. Palmaresul si asset-urile patrimoniale si neptarimoniale ... aferenete activitatii fotbalistice ... 1947-2013 ... nu sunt la CSA ... pana la o decizie judecatoresca ... care sa spuna asa ceva ... ele apartin continuatorului juridic si sportiv al aceste activitati, care activeaza neintrerupt in competitile interne si internationale din 1947 pana in prezent ... iar noi suntem privati de aceste drepturi pentru ca Becali refuza sa-si apaere si revendice drepturile ... in detrimentul 'linistii personale' si pentru a nu se lua la tranta cu Statul Paralel (Stalinist dupa cate stim), din nou! Iar pe mine nu ma multumeste situatia ... non combatul dintre Becali si Statul Paralel ... nu este corect ca sa se clarifice situatia? ...:))

Vezi toate comentariile (86)
Comentează