FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Blay ros-albastru

Articol de GSP - Publicat marti, 09 octombrie 2007 00:00

Steaua s-a inteles cu Dinamo in privinta transferului fundasului dreapta ghanez, cu care urma sa se discute aseara detaliile contractuale. Dupa ce in ultimele 6 luni Dinamo a reusit sa transfere din Ghencea doi jucatori, Oprita si Bostina, de ieri Steaua a redus din "scor". Trupa ros-albastra a punctat si ea la acest capitol si a obtinut acordul in ceea ce priveste transferul lui George Blay.

Interesul Stelei pentru fundasul dreapta de culoare al lui Dinamo a fost stirnit mai ales dupa ce Gigi Becali i-a pus violent la zid pe ambii aparatori laterali din lot, Golanski si Petre Marin. Primul a fost acuzat la finalul partidei cu Rapid (0-0), iar celalalt dupa infringerea cu Arsenal (0-1). In plus, a fost dorinta expresa a lui Becali de a-l aduce pe Blay tocmai pentru a le intoarce "serviciul" celor din stefan cel Mare, care i-au luat pe Oprita si pe Bostina.

Zilele trecute, patronul Stelei a discutat cu Cristi Borcea si a batut palma cu oficialul din stefan cel Mare, care nu s-a opus trecerii ghanezului in Ghencea. Dinamo ar fi solicitat chiar in jur de 100.000 de euro, adica aceeasi suma pe care a platit-o pentru Bostina.

Blay inca n-a semnat intelegerea cu Steaua, dar urma ca aseara sa se vada cu sefii ros-albastrilor pentru a discuta detaliile contractuale. "George nu va accepta orice conditii, trebuie sa discutam", a spus aseara impresarul lui Blay, Cornel Teodorescu, cel care a fost sunat duminica de Gigi Becali, care i-a transmis ca vrea sa-l ia pe "Georgica".

Ar putea intra pe fir si Rapid

Chiar daca transferul se va parafa acum, Blay va juca in Ghencea incepind din iarna. Totusi, ultimele evenimente din curtea Rapidului si mai ales faptul ca principalul favorit pentru banca tehnica a giulestenilor este Rednic ar putea schimba radical situatia lui Blay. Cum el este favoritul lui Rednic, cel care l-a si adus in Romania, ar putea prelungi negocierile cu Steaua sperind ca fostul tehnician cu care a lucrat in stefan cel Mare il va dori si in Giulesti.

Salariu mai mare cu 40%
Trecerea ghanezului in Ghencea ii va spori cistigurile africanului. Daca el avea in stefan cel Marea un salariu anual de 72.000 de dolari, la Steaua va ajunge sa primeasca 100.000 de dolari pe an. La acesti bani se vor adauga primele de obiectiv, numai pentru cistigarea titlului stelistilor fiindu-le promisi cite 200.000 de dolari.

CV - George Blay
- 27 de ani
- 1,74 metri si 70 de kilograme
- a debutat in Liga I pe 30 iulie 2006: National - Dinamo 1-2
- pina in 1997 a jucat in Ghana, la Hasaacas
- in perioada 1997-2006 a evoluat la Standard Liege, Mecheles si La Louviere, toate din Belgia

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează