FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI

VIDEO EXCLUSIV Cum vrea Bogdan Andone s-o salveze pe FC Botoșani: „Din acest motiv nu am mers în Antalya” » Cum au decurs negocierile cu Iftime + „Nu vreau să transfer jucători care doar se gândesc să mai bifeze un club”

Articol de , - Publicat vineri, 12 ianuarie 2024 09:00 / Actualizat vineri, 12 ianuarie 2024 09:43

Bogdan Andone (49 de ani) a acceptat provocarea de a o salva pe FC Botoșani de la retrogradare. A fost prezentat la FC Botoșani chiar de ziua lui, pe 7 ianuarie, și a dat drumul la treabă.

În timp ce cele mai multe echipe din Superligă au preferat să meargă în Antalya, Andone și-a dus jucători la București. Într-un cantonament în care antrenorul nu lasă nimic la voia întâmplării. Se implică chiar și în așezarea jucătorilor la masă, una diferită de fiecare dată.

De ce a ales București și nu Antalya? Explică el: „Pierdeam două zile cu drumurile. Mai bine ne antrenăm decât să stăm pe drumuri”.

În ciuda faptului că FC Botoșani e ultima, Andone e încrezător că poate schimba fața echipei de pe ultimul loc din Superligă.

VIDEO Cum au decurs negocierile dintre FC Botoșani și Bogdan Andone

- Ați revenit în fotbalul românesc într-un moment greu al clubului, Cu ce planuri?
- Am revenit cu planuri îndrăznețe și cu încredere, chiar dacă echipa se află într-o situație încredere. Am încredere că împreună cu jucătorii, staff-ul conducerea și suporterii să avem un retur reușit, iar la final să ne bucurăm de încă un sezon în Liga 1. 

- A fost greu pentru domnul Iftime să vă convingă? Mi-a spus că a mai încercat o dată.
- Am mai avut discuții cu o lună înainte de a semna. Când a plecat Dan Alexa. Atunci mai aveam și alte discuții. Unele nu s-au concretizat, iar pe altele le-am refuzat din diferite motive. Până la urmă, așa s-au așezat lucrurile. În a doua zi de Crăciun am vorbit puțin cu Mihai Roman, apoi cu președintele. Și în final cu domnul Itfime. Lucrurile au fost foarte simple. Ce cred că trebuie făcut și cum văd eu lucrurile a coincis cu opina dânsului. A fost o decizie naturală.

-Ați acceptat o provocare pe mulți o văd imposibilă.
- Nu e o situație ușoară. E o situația delicată. Dar am mare încredere. Asta simt, asta am transmis patronului și echipei. Dacă vom munci, dacă vom face lucrurile cum trebuie, dacă vom aduce jucători pe pozițiile pe care avem nevoie, jucători de caracter, care să vină să muncească și să facă această minune, atunci vom avea șanse concrete să salvăm echipa. Cred cu tărie asta. Asta le transmit și jucătorilor. 

- Dacă salvați echipa ar fi un succes spectaculos. Vă temeți de ce ar fi dacă nu reușiți? Ar fi o pată neagră?
- Încerc să fiu cât mai echilibrat în munca mea. Dacă reușim să salvăm echipa va fi un lucru extrem de important pentru club și oraș. Dacă nu vom reuși, important este să ne batem și să avem șanse până ultimul meci. Să terminăm cu capul sus. Dar vreau să fim pozitiv. Trebuie să realizăm că avem mult de muncit.

Bogdan Andone: „O vom lua meci cu meci”

- Începeți tare cu campionatul. Cu CFR Cluj. Cât de greu să jucați primul meci cu o candidată la titlu?
- Nu e simplu. Dar nu e simplu pentru nicio echipă. A fost pauza destul de scurtă. E o readaptare la efort. Nu se poate numi pregătire de iarnă. Începem cu CFR Cluj, dar nu ne interesează adversarul. O vom lua meci cu meci. Indiferent de adversar, noi trebuie să pregătim meciurile la fel. Avem nevoie de puncte. Vrem să pregătim fiecare meci la victorie. Poate uneori ne vom mulțumi cu un punct, dar asta depinde de evoluția meciului.

- Aveți vreun target? Un număr de puncte pe care l-ați dori înainte de play-out?
- Meciurile vor fi tratate în parte. Trebuie să știm ce avem de făcut. Fiecare meci e important, fiecare adversar e important. Din fiecare trebuie să scoatem maximum. Chiar dacă înainte de play-out diferența va fi la fel, orice e posibil. Se vor înjumătăți punctele, iar meciurile directe vor fi mai importante. Trebuie să credem în șansă până la final.

Pentru EURO le doresc băieților și staff-ului să reușească meciuri foarte bune în grupă. Cred cu tărie că aveam valoarea pentru a ne dori să ieșim din grupă. Putem face asta. Iar în meciurile eliminatorii, șansele vor fi 50- 50. Avem o generație bună și un antrenor care a demonstrat că poate face rezultate. Am încredere că putem ajunge în optimi.

- Bogdan Andone

Bogdan Andone: „Vrem jucători cu experiență”

- Ați adus patru jucători, doi dintre ei cu experiență mare în campionat. Cât de importanți sunt astfel de jucători pentru situația clubului?
- Sunt jucători pe care i-am dorit. Am discutat cu cei din club pentru aducerea lor. Au înțeles că e nevoie de jucători cu experiență, români care știu campionatul nostru, care să cunoască adversarii și stadioanele. Mă bucur că am reușit să-i aducem, mă bucur că jucătorii din vechiul lot au rămas și se pregătesc bine. Așteptăm câteva transferuri. Încercăm să găsim acei doi, trei, patru jucători de care avem nevoie pentru a ne întări și pentru a avea dubluri. Mai e un campionat lung, 18 meciuri și poate două de baraj. Sunt meciuri multe de jucat.

- E greu să convingeți jucătorii să vină la FC Botoșani?
- Încă nu am primit niciun refuz categoric pentru că echipa e pe ultimul loc sau pentru că orașul e departe de București. Vrem să găsim jucătorii care cred că ne pot ajuta, jucători care au foame de rezultat și vor să facă ceva, nu doar să bifeze un club. Nu vreau jucători doar pentru 6 luni și pe care să nu-i intereseze dacă echipa retrogradează sau nu. Încercăm și analizăm foarte mulți jucători. Suntem în discuții. Sunt și români, și din străinătate. Vom lua o decizie în curând pentru că de luni vreau să am tot lotul.

De ce se antrenează FC Botoșani în România 

- Ați optat pentru o pregătire în țară. Poate fi un plus că jucătorii vor fi adaptați la temperatură?
- E greu de spus. Am considerat că, fiind timpul foarte scurt, nu putem pierde două zile pe drum, ca să mergem de la Botoșani în Antalya. Nu avem zbor direct așa că trebuia să mergem 7 ore la București cu autocarul. Și după aceea luam avionul, plus statul în aeroport... Făceam 15-16 ore pe drum la dus și la fel la întors. Nu ne permitem acest lux. Așa că în acele zile vom câștiga două sau trei antrenamente. Chiar dacă vor fi tactice sau în sală. Va fi un bonus pentru echipă. 

VIDEO Cum vede Bogdan Andone lupta la titlu: „FCSB are un plus față de celelalte echipe”

- Lupta la vârf cu se vede?
- Mi se pare interesantă. FCSB pare că are un plus, pare mai echilibrată. Are liniște. Și are jucători care fac diferența. Florinel Coman și Darius Olaru traversează o perioadă foarte bună. CFR Cluj e o echipă puternică fizic și mental. Universitatea are jucători foarte buni, pare că are lotul cel mai valoros. Rapid e foarte bine organizată la nivelul conducerii. Domnul Șucu dă stabilitate și asta se transmite echipei. Poate fi o surpriză în lupta la titlu.

Transferul lui Drăgușin e extrem de important. Avem nevoie de asta pentru imagine. Cred că se poate impune. Are o mentalitate corectă. Arată impecabil, din punct de vedere fizic. Și a demonstrat în Serie A, care e un campionat extrem de dificil, că e un jucător important. Cred că se poate impune la Tottenham și poate după câteva sezoane bune va ajunge la un nivel mai mare.

- Bogdan Andone

Citește și: 

Dan Șucu a mai „stins” o datorie din „era Copos”: 680.000 de euro lui Milos Pavlovic! Peste două milioane de euro plătiți pentru greșelile fostei conduceri

Optimism cu unul, resemnare cu celălalt: GSP a aflat ce

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close