FOTBAL  »  Superliga  »  PROPUNERE

EXCLUSIV // VIDEO Propunere bizară pentru Liga 1 » O echipă din play-off ar putea retrograda: „Mult mai spectaculos!”

Academica Clinceni a pierdut cu FCSB, scor 0-2
Academica Clinceni a pierdut cu FCSB, scor 0-2

Articol de GSP - Publicat joi, 29 aprilie 2021 10:59 / Actualizat joi, 29 aprilie 2021 14:03

Mircea Bornescu (40 de ani), team manager la FC U Craiova, a venit cu o propunere bizară pentru formatul Ligii 1.

Concret, oficialul de la echipa din Craiova susține că un baraj între ultima echipă din play-off și o echipă din Liga 2, pentru menținerea / promovarea în Liga 1, ar oferi o motivație în plus echipelor care s-au calificat în play-off. Astfel, situațiile în care anumite echipe din play-off ar juca fără obiectiv, ar fi evitate.

Mircea Bornescu: „Liga 1 ar fi mai spectaculoasă așa”

„Va trebui să se găsească o formulă, poate că ultima clasată din play-off să joace un meci de baraj cu o echipă din Liga 2. Poate cu locul 5 din Liga 2, e un exemplu. Cred că ar fi mai spectaculos așa și cred că nu ar mai exista echipe care să nu aibă motivația de a juca”, a declarat Bornescu la GSP Live.

Clinceni joacă fără miză în play-off

În acest sezon, de exemplu, Academica Clinceni joacă fără obiectiv în play-off. Motivul? Echipa din Ilfov nu are dreptul de a participa în Cupele Europene, după ce n-a depus dosarul pentru licență dintr-o gafă administrativă. Academica a externalizat serviciul de contabilitate și nimeni din club n-a informat respectiva firmă să se ocupe de acest aspect.

Fără drept de participare în Cupele Europene, Academica are un început de play-off de coșmar. Trupa lui Ilie Poenaru a pierdut toate cele 4 meciuri jucate și a reușit să înscrie un singur gol.

Sistemul actual al Ligii 1

  • 16 echipe care se înfruntă în sistem tur-retur în sezonul regulat. Primele 6 merg în play-off-ul pentru titlu, celelalte 10 în play-out;
  • În play-off, punctele se înjumătățesc și se joacă tur-retur (10 etape);
  • În play-out, punctele se înjumătățesc și se joacă doar turul (9 etape). Locurile 9-10 retrogradează direct, locurile 7-8 merg la baraj pentru menținere/promovare cu locurile 3-4 din Liga 2;
  • Campioana merge în turul I preliminar al Ligii Campionilor;
  • Câștigătoarea Cupei și locul 2 merg în turul II preliminar al Europa Conference League;
  • Ultimul loc din turul II preliminar al ECL va fi câștigat după un baraj în două runde. Locul 3 din play-off urmând să înfrunte învingătoarea meciului dintre primele două clasate din play-out.

Mircea Bornescu: „Ar trebui limitat numărul străinilor din campionat”

Bornescu a venit și cu propunerea de a limita numărul fotbaliștilor străini care evoluează în Liga 1. O idee a fostului portar este ca doar jucătorii de valoare din străinătate, cu un anumit număr de selecții la echipele naționale, să poată fi aduși în România. 

„Cred că ar trebui limitat numărul străinilor din campionat sau de la fiecare echipă. Cred că se pot găsi soluții prin care jucătorii străini să poată fi transferați în România doar dacă un anumit număr de selecții la echipele naționale. Atunci cred că și nivelul campionatului s-ar ridica foarte mult”, a spus Bornescu în studioul Gazetei Sporturilor. 

Mai multe știri din Liga 1:

Atacantul refuzat de Dinamo le bate obrazul „câinilor”: „Eram bun și nu cheltuiau cu mine”

FRF pregătește o nouă lege » 3 cluburi din Liga 1, afectate serios! UEFA s-ar putea opune

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (69)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  01 Mai 2021, 17:08
Postat de Giuliano Junc pe 29 Aprilie 2021, 14:56

Conform propunerii domnului Bornescu, un internațional maltez, faroez sau kenyan ar putea juca liniștit în campionatul României în schimb un jucător decent spre bun din Germania, Italia, Spania, Anglia, Franța, Brazilia sau Argentina, dar care nu are cum să prindă echipa națională deoarece are concurență top class, ar fi interzis. Nu ar rezolva problema ci dimpotrivă. Referitor la un baraj între o echipă din play off și una din Liga 2, propunerea pare absurdă dar ar putea fi interesantă dacă s-ar aplica doar acelor echipe calificate în playoff dar care nu își depun dosarul sau nu obțin licența pentru cupele europene. În felul acesta ar fi o sancțiune pentru neprofesionalismul lor.

ar putea sa ii ia pe cei care nu au mai jucat de 2-3 ani gen batista ala, la 45 de ani! indeplinesc conditiile, doar ca nu prea mai pot alerga, ca sunt la varsta in care au alte preocupari gen lombosciatica si prostata marita, specifice varstei! adica ce,ronaldo nu poarte juca in mamaliga? are 44 de ani si 130 de kile, dar are la convocari in nationala.....

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  01 Mai 2021, 17:01
Postat de Alexandru Chis pe 29 Aprilie 2021, 15:19

Nu ati sesizat substratul oltenesc al acestei propuneri? Ei bine, Bornescu si cei din staff-ul oltenesc au constatat ca in play-off Craiova nu are niciun aliat astfel ca s-au gandit cum sa motiveze echipele "satelit" - gen Clinceni, Botosani, Sepsi - ca acestea sa fie direct interesate de pozitia postplay-off si sa nu mai dea puncte celor cu care, teoretic, sunt afliliate.

bre nene, Bornescu asta e la craiova lui mititerlu, nu la csu craiolga! e in liga a doua! pe de alta parte, Bornescu...iata un om care efectiv musca din adversari! la propriu! legenda spune ca lui Bornescu au inceput sa ii vina idei de genul de cand a muscat un maidanez care il deranja, latrand,la drum de seara! cum se spune, are creierul mai mare decat capul!

alex.aelev
alex.aelev  •  01 Mai 2021, 02:38

Dom' Bornescu cred ca s-a vaccinat cu doza dubla de Astra Zeneca sau a tras ceva prafuri datatoare de senzatzii.

Vezi toate comentariile (69)
Comentează