FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - DINAMO 2-3

Marius Croitoru, inflamat: „Suntem singura țară din lume care face așa ceva! Nu e normal”

Marius Croitoru / Sursă foto: GSP +45   FOTO
Marius Croitoru / Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 mai 2022 23:06 / Actualizat sambata, 07 mai 2022 00:38

FC BOTOȘANI - DINAMO 2-3. Marius Croitoru, antrenorul moldovenilor, a analizat înfrângerea suferită de echipa sa în fața „câinilor”, într-un meci în care oaspeții au evoluat în inferioritate numerică timp de o repriză.

Croitoru a încercat să ofere explicații pentru repriza secundă dezastruoasă a botoșănenilor, afirmând că Dinamo e o echipă mult mai valoroasă decât locul ocupat în clasament. Ulterior, tehnicianul a avut câteva obiecții de făcut vizavi de sistemul competițional din prima ligă.

Marius Croitoru, după FC Botoșani - Dinamo 2-3: „Nu e un dezastru dacă nu ne îndeplinim obiectivul”

„N-am dominat acolo unde trebuie. Din păcate, după golul de 2-3, meciul a început să fie haotic. Am dominat, dar fără o idee clară de joc. A intervenit crisparea după ce am luat gol în inferioritate.

Ne dorim foarte mult să ne clasăm pe locul doi în play-out. Totuși, n-ar fi niciun dezastru dacă nu vom reuși să ne îndeplinim obiectivul. E un an de tranziție pentru noi. Am pierdut play-off-ul, lucrul acesta ne-a dezechilibrat, dar nu consider că e un dezastru. Singura noastră problemă e că ne-am fi dorit să terminăm pe acele locuri. Dar nicidecum nu e un dezastru dacă n-o s-o facem. 

Dinamo nu-și merită locul din clasament, cei de acolo au un lot bun. Uitați-vă ce jucători au! Când sunt pregătiți și arată precum o echipă solidă, pot bate formații mult mai bune”, a afirmat Croitoru, la 30 de minute după finalul confruntării de la Botoșani. 

MM Stoica, semnal de alarmă: „Fără el, Dinamo are o mare problemă la baraj!” + despre ce dinamovist spune: „Nu poate să joace foarte bine niciodată”
FC Botoșani - Dinamo 2-3
MM Stoica, semnal de alarmă: „Fără el, Dinamo are o mare problemă la baraj!” + despre ce dinamovist spune: „Nu poate să joace foarte bine niciodată”

Marius Croitoru: „Suntem singura țară din lume care trimite locul 7 sau locul 8 în cupele europene”

În încheierea interviului, Croitoru s-a plâns de actualul sistem competițional din Liga 1. Deși echipa sa ar putea termina pe locul secund în play-out, poziție ce i-ar oferi o șansă de a juca în cupele europene, antrenorul moldovenilor consideră că formațiile din play-out n-ar trebui să primească dreptul de a concura pentru un loc în Europa. 

„Nu mi se pare drept să se joace aceste meciuri de baraj (n.r. - între echipele din play-off și cele din play-out). Nu mi se pare normal! Suntem singura țară din lume care poate merge cu locul 7 sau 8 în cupele europene. Meritul sportiv ar trebui să primeze.

Nu e fair-play pentru echipele care investesc. Nu e normal ca munca echipei de pe locul 3, spre exemplu, să se rezume la un singur meci. Și-au câștigat dreptul pe durata unui an întreg, așa că automat ar trebui să primeze locul din clasament”, a declarat Marius Croitoru, la microfonul Orange Sport. 

Totuși, România nu este singura țară care aplică acest sistem. Printre țările care joacă baraj pentru cupele europene între echipe din play-off și play-out se mai numără Austria, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Irlanda și Slovacia, plus Olanda, unde se joacă sub formă de semifinale și finală între locurile 5-8.

FOTO Imagini spectaculoase surprinse în confruntarea FC Botoșani - Dinamo

+41 FOTO

VIDEO Ionuț Rada, despre situația de la Dinamo: „Se chinuie tare, îi chinuie și pe suporteri”

Citește și alte știri de actualitate: 

FOTO Dinamo, în „10” o repriză » Confuzie totală la Botoșani: de ce a fost eliminat Balthazar Pierret

FOTO Dinamo a cerut penalty la Botoșani » Ce arată reluările TV: „E indiscutabil!”

VIDEO + FOTO Potecă spre baraj! În inferioritate numerică, Dinamo câștigă thrillerul cu 5 goluri de la Botoșani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (29)
bianconerri
bianconerri  •  07 Mai 2022, 18:38
Postat de tororosso pe 07 Mai 2022, 13:37

Oare cât a costat victoria câinilor cu Botoșani ? sau pe teren au jucat 11 câini și doar Eftimie ?

Ce tont ești...tare, tare tont.

tororosso
tororosso  •  07 Mai 2022, 13:37

Oare cât a costat victoria câinilor cu Botoșani ? sau pe teren au jucat 11 câini și doar Eftimie ?

balotelli
balotelli  •  07 Mai 2022, 08:46
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Față de alea - 37 (minus 37) ale lui Gaz Metan?

Vezi toate comentariile (29)
Comentează