FOTBAL  »  Superliga  »  FC VASLUI - STEAUA, DUMINICĂ, 21:30, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Bourceanu e cel mai forjat » "Gattuso" a ratat un singur meci de cînd a ajuns la Steaua

Articol de GSP - Publicat vineri, 14 octombrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 13 octombrie 2011 21:38

Chiar dacă a ajuns printre ultimii la echipă, căpitanul stelist a devenit cel mai folosit jucător din Liga întîi în toate competiţiile


Steaua are în lot cel mai folosit jucător în acest debut de sezon. Este vorba de Alexandru Bourceanu, mijlocaşul ajuns la echipă abia la începutul lunii iulie pentru 700.000 de euro.

Mijlocaşul defensiv de 26 de ani a pierdut aproape întreaga perioadă de pregătire din vară, atunci cînd Poli şi Steaua negociau transferul său. El nu a fost folosit nici în meciurile amicale la fosta sa echipă, însă asta nu l-a împiedicat să intre direct titular la Steaua, încă din primul meci, cu Mioveniul, de pe 31 iulie.

Căpitan după zece meciuri
Bourceanu a lăsat o impresie pozitivă printre cei din staff-ul tehnic, dar şi printre fanii stelişti. După numai zece partide în tricoul Stelei, "Gattuso" a primit banderola de căpitan, fiind desemnat liderul echipei de către patronul Gigi Becali.

A lipsit doar cu Sportul
Bourceanu a adunat pînă acum 1.289 de minute pentru Steaua şi echipa naţională în acest sezon, fiind lider din acest punct de vedere printre toţi jucătorii din Liga 1. E urmat în acest clasament de vasluianul Sînmărtean cu 1.217 minute. Mijlocaşul stelist a lipsit un singur meci, cu Sportul în campionat, atunci cînd a fost suspendat pentru cumul de cartonaşe. Un alt meci pe care Bourceanu nu l-a prins ca titular a fost în Cupă, cu Sănătatea Cluj, atunci cînd a intrat abia pe final de meci.


6,18 este media notelor lui Bourceanu la Steaua în toate competiţiile

Olympiakos a pus ochii pe el
Evoluţiile lui Bourceanu din acest sezon au atras deja atenţia mai multor cluburi. Cei mai interesaţi de un posibil transfer sînt grecii de la Olympiakos care au venit în România pentru a-l vedea în meciul "naţionalei" cu Belarus, 2-2. Pe lista grecilor se mai află un alt stelist, Cristi Tănase, dar şi doi portari: Pantilimon şi titularul de la tineret, Dinu Moldovan. (Andrei Crăiţoiu)


Meciurile lui Bourceanu în acest sezon:
Meci Competiţie Minute jucate
Steaua - Mioveni campionat 90
Steaua - U Cluj campionat 90
Steaua - ŢSKA Europa League 90
Astra - Steaua campionat 90 
ŢSKA - Steaua Europa League 90
Steaua - FCM Tîrgu-Mureş campionat 90
România - Franţa preliminariile CE 2012 90
Gaz Metan - Steaua campionat 90
Steaua - Schalke Europa League 90
Steaua - Pandurii campionat 90
Steaua - Sănătatea Cluj Cupa României 29
AEK Larnaca - Steaua Europa League 90
Steaua - Oţelul campionat 90
România - Belarus preliminariile CE 2012 90
Albania - România preliminariile CE 2012 90

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
akcent83
akcent83  •  14 Octombrie 2011, 20:54

Gatusso :))) marsh ma cu ciuveiurile voastre de fotbalisti...iti dai seama pe cine compara pe cap de gutuie ala...Bourceanu = Gatusso...si eu sunt comparat cu Ronaldo...pacat k nu joc la Steaua sa scrie GSP despre mine :)))

fann_liverpool
fann_liverpool  •  14 Octombrie 2011, 10:04

pai asa trebuie sa fie o echipa mare, sa aiba 5-6 titulari de baza nu sa ii schimbi de la meci la meci...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează