FOTBAL  »  Superliga  »  FC VASLUI - STEAUA, DUMINICĂ, 21:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Brigada decisă de CCA pentru FC Vaslui - Steaua încinge derby-ul rundei » Un fluier FIFA şi două fanioane cu semnul întrebării

Articol de - Publicat sambata, 15 octombrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 15 octombrie 2011 15:39

"Central" a fost ales arbitrul numărul 1 al ţării, Cristi Balaj, însă la linii au fost delegaţi doi asistenţi submediocri, fără ecuson FIFA, cu care moldovenii au cîştigat de fiecare dată


Actuala conducere a Comisie Centrale îşi va încheia mandatul după această etapă, care a început deja de aseară. Inclusiv la FC Vaslui - Steaua, delegarea arbitrilor a fost realizată de colaboratorii lui Vasile Avram. Alegerea brigăzii de la Vaslui ridică semne de întrebare. Dacă în privinţa "centralului" a fost ales numărul 1 la această oră, Cristi Balaj, surprinzătoare sînt alegerile celor doi asistenţi. Ambii nu numai că nu sînt pe lista FIFA, recomandabili să oficieze la derby-uri, dar în dreptul lor sînt şi multe informaţii contradictorii.

Ciprian Danşa
1. Incompetent ca "central", bun de derby ca asistent
Danşa a declanşat un imens scandal în urmă cu doi ani, cînd a fost retrogradat după ce la meciul Dinamo - Gloria Bistriţa n-a acordat două penalty-uri gazdelor. El s-a reprofilat şi a trecut ca asistent, fiind reprimit tot de către comisia lui Avram în Liga 1. Deşi n-are experienţă aproape deloc ca asistent, a fost delegat la confruntarea din Moldova.

2. Fratele unui arbitru aflat pe lista DNA
Ciprian Danşa e fratele lui Laurenţiu Danşa, cel care s-a aflat pe lista procurorilor DNA în cadrul anchetei din primăvara-vara lui 2009. Din cauza faptului că apărea pe stenograme şi a fost citat să dea declaraţii, Laurenţiu Danşa a fost scos din lotul de arbitri.

100% e procentajul de victorii reuşit de FC Vaslui cu Danşa arbitru: 4-2 cu Sportul şi 2-1 cu Gaz Metan

0 meciuri a jucat Steaua cu Ciprian Danşa arbitru de centru sau arbitru asistent

Florin Păunescu
1. Nici un mare meci la activ
Tuşierul din Rîmnicu Vîlcea e mediocru. A debutat pe prima scenă în august 2008, de atunci oficiind la 45 de partide, însă nici o întîlnire cum va fi cea de duminică seara. Are 33 de ani, nu şi ecuson internaţional şi e funcţionar al statului. Lucrează ca inspector la Biroul de Evidenţă a Populaţiei, serviciu care se află în subordinea Primăriei.

100% e procentajul de victorii reuşit de FC Vaslui cu Păunescu arbitru: 4-2 cu Sportul şi 2-1 la Braşov

75%
e procentajul de victorii reuşit de Steaua cu Păunescu arbitru: 1-0 cu Pandurii, 2-0 cu Astra, 1-0 la Iaşi


Un fost angajat al lui Porumboiu a făcut delegările
Cel care a decis brigada de la FC Vaslui - Steaua a fost Constantin Gheorghe, preşedintele interimar al CCA şi cel care era prim-vicepreşedinte în mandatul lui Vasile Avram. "Suceavă" a fost în urmă cu aproape 10 ani angajatul lui Adrian Porumboiu la una dintre firmele sale de panificaţie din Moldova, SC Mopan. Interesant e că el era subalternul lui Ion Crăciunescu.

10 asistenţi FIFA are România în momentul de faţă, unul singur fiind indisponibil pentru jocul de la Vaslui, chiar fiul lui Constantin Gheorghe "Suceavă", Sebastian. Acesta a fost şi el angajat la firmele lui Porumboiu şi nu a oficiat niciodată la un joc al vasluienilor

6 meciuri ca asistent are Ciprian Danşa în întreaga lui carieră, el debutînd la linie abia în urmă cu 7 luni, pe 1 aprilie 2011


"Ce suspiciuni să existe în privinţa Vasluiului, cînd noi sezonul trecut am fost tocaţi de arbitri şi am pierdut titlul exclusiv din cauza faptului că am reprezentat material didactic pentru brigăzile care ne-au arbitrat?!"
Adrian Porumboiu, patron FC Vaslui

Ce a fost în primele 9 etape
Echipa Greşeli pro Greşeli contra
FC Vaslui 4 6
Steaua 2 4

Ce a fost sezonul trecut
Echipa Greşeli pro Greşeli contra
FC Vaslui 7 9
Steaua 11 9

Speră să recupereze doi
Ilie Stan încă depinde de medic. Antrenorul trage nădejde ca Emeghara şi Cristi Tănase să fie apţi duminică seara, chiar dacă ei nu s-au antrenat la intensitate maximă pînă acum. Mihai Costea e alt fotbalist pe care Steaua crede că l-ar putea avea în lot, în ciuda problemelor medicale pe care le-a avut.

Cer banii înapoi pe Costea II
Printr-o adresă oficială trimisă Universităţii Craiova, Steaua solicită să-i fie returnaţi cei 1,3 milioane de euro pe care i-a achitat în contul transferului lui Mihai Costea. "Cum Steaua l-a legitimat din postura de jucător liber şi nu ca urmare a dobîndirii drepturilor federative prin acordul de transfer, suma achitată apare ca nefiind datorată şi vă rugăm să ne-o returnaţi" e mesajul din adresa trimită de Steaua.

Ironizează Steaua
Antrenorul lui FC Vaslui, Viorel Hizo, a trimis ieri săgeţi către adversarul de duminică. "Steluţele galbene de deasupra siglei Stelei, care corespund fiecare cîtor 10 titluri, nu au fost puse acolo de actualii jucători, ci de un Duckadam, Lăcătuş, Piţurcă, Ienei, Iordănescu. Actualii stelişti asta nu înţeleg, că nu e meritul lor", a spus Hizo. Acesta i-a răspuns şi lui Ilie Stan, care rîsese de metodele de antrenament ale "Dulăului": "E greu să mă ironizeze cineva pe mine. Toată lumea vede cum joacă Steaua şi cum joacă Vaslui".

"Vamă" rîde de Gigi
După ce patronul Stelei a spus că "îmi tai capul dacă Surdu ne va da gol în meciul direct", Dinu Gheorghe a reacţionat ieri: "Declaraţia lui e la fel cu cea făcută de un amator. Nu se face aşa ceva, nu te apuci să zici de un fost jucător de-al tău că n-are valoare. Ce ar fi să zic şi eu acelaşi lucru despre basculanta de jucători pe care i-a luat el de la Urziceni? A spus că îşi taie capul?! Mai bine să mai taie o oaie!".

Antrenează ca Pep şi Jose
Ilie Stan a anunţat ieri că va merge în iarna asta la Barcelona şi la Real Madrid, ca să înveţe metodele de pregătire pe care le folosesc Guardiola şi Mourinho. "Sper să-mi fac timp, pentru că ar putea fi experienţe utile", a explicat antrenorul. Înaintea lui, Ilie Dumitrescu a vrut s-o facă pe Steaua să joace tiki-taka, iar Lăcătuş se inspira din modul în care Mourinho discută cu proprii jucători.

Gladstone, după mai bine de un an!
Brazilianul Gladstone Pereira este refăcut după accidentarea suferită în urmă cu 14 luni, în urma căreia a suferit o operaţie la ligamente. Fotbalistul a revenit în vară la antrenamente, dar a plecat din nou la Bologna după ce problemele la genunchi i-au recidivat. Sud-americanul s-a pregătit în această săptămînă sub comanda lui Hizo, iar tehnicianul va decide dacă îl va trimite din primul minut la meciul cu Steaua sau va intra pe parcursul partidei. (Cristi Lapa)

Cu casa închisă
Moldovenii au vîndut aproximativ 3.500 din cele 9.500 de bilete disponibile pentru meciul cu Steaua. "Cu siguranţă vom disputa meciul cu casa închisă. Fanii vor veni să-i susţină pe băieţi pentru rezultatele şi calitatea jocului echipei", a spus preşedintele Constantin Zotta. Pentru acest meci 400 de stelişti fac deplasarea la Vaslui.

Plouă, dar gazonul e OK
De ieri a început să plouă la Vaslui, dar terenul se prezintă foarte bine. Deşi meteorologii anunţă precipitaţii în acest weekend, administratorii bazei dau asigurări că suprafaţa de joc nu va avea de suferit. În această vară, moldovenii au efectuat lucrări la sistemul de drenaj.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
steaua.libera
steaua.libera  •  16 Octombrie 2011, 00:20

BECALI, NE PATEZI ISTORIA!

haxor
haxor  •  15 Octombrie 2011, 13:41

Ce ziare mizerabile sunt in Romania, e scandalos si ma intreb ce studii au astia care vin cu tampeniile astea de articole , pornografia si pervertirea imaginii sportului romanesc!? Sunteti un focar de pr0stie...!!! M-am scarbit sa intru pe aici...! :-|

luciansj
luciansj  •  15 Octombrie 2011, 13:12
Postat de grd_veche_stiinta pe 15 Octombrie 2011, 08:55

puneti pae pe foc cu astfel de titlu??

Pai nu asta fac tot timpul ziarele ? :) Eu sa fiu din Buc. cum as vedea un ziarist pe strada cum pleosc doua peste ceafa :>

Vezi toate comentariile (23)
Comentează