FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

”Buffon al Portugaliei” NU renunță » Teixeira, mesaj pentru Gigi Becali: ”Nici vorbă să mă retrag! Vorbim după ce luăm titlul”

Articol de GSP - Publicat marti, 20 februarie 2018 16:17

Filipe Teixeira se apropie de 40 de ani, însă nu ia în calcul ideea unei retrageri. La 37 de ani, portughezul lui FCSB se gândește doar la trofee și modul prin care își poate continua cariera la nivel înalt.

Întrebat la finalul derby-ului cu Dinamo, 2-2, după ce a marcat golul egalizator în prelungiri, dacă se simte obosit înaintea duelului decisiv cu Lazio, ”lusitanul” a zâmbit: ”Să-mi spuneți voi. Eu mă simt minunat!”. Nu e o declarație arogantă, ci realitatea. Teixeira pare mai proaspăt meci de meci decât colegii săi mai tineri cu aproape 20 de ani! 

Într-un dialog cu jurnaliștii portughezi de la Mais Futebol, Filipe se amuză din nou pe seama întrebărilor despre longevitatea carierei sale: ”Sunt un tip serios și profesionist. Am avut grijă de mine încă din primii ani și poate asta m-a ajutat să joc până acum”.

”Aștept să văd dacă vom câștiga titlul”

Râde din nou când este întrebat de retragere. E normal, vorbim de jucătorul care a ratat la mustață trofeul acordat de Gazeta Sporturilor pentru Fotbalistul străin al anului în 2017, depășit doar de colegul Harlem Gnohere. ”Nici vorbă să mă retrag. La cum mă simt acum, nu am niciun dubiu”.

FCSB s-ar putea să regrete însă că i-a oferit un contract doar pe un an. Teixeira vrea să joace în continuare, însă viitorul său la actuala echipă e sub semnul întrebării: ”Aștept întâi să văd dacă vom deveni campioni și apoi voi analiza oportunitățile care se vor ivi. Trebuie să fie însă din România sau Portugalia

E un semn că FCSB trebuie să pregătească din timp o ofertă pentru mijlocașul de 37 de ani. În ciuda vârstei, Teixeira a ajutat echipa în momente dificile, marcând două goluri uriașe în ”dubla” cu Viktoria Plzen, reușite care au contribuit decisiv la calificarea în grupele Europa League.

”Voiam să joc la Porto, Sporting sau Benfica”

Teixeira a venit în România în 2010, după o aventură ratată în Ucraina. A trecut pe la FC Brașov, Rapid, Petrolul și Astra înainte de a semna cu FCSB. Cariera lui putea lua un cu totul alt drum, dacă nu se accidenta în primul an la West Bromwich Albion. Marcase de 5 ori în Championship, iar echipa sa a promovat de pe primul loc în Premier League. A apucat să joace însă numai 10 meciuri în prima ligă engleză, iar evoluțiile sale nu s-au mai ridicat la nivelul sezonului precedent. 

Înainte să plece în Anglia, Filipe se întorsese în Portugalia după experiența la PSG. A fost aproape să semneze cu unul dintre cele trei mari cluburi din Portugalia, Porto, Sporting și Benfica: ”Am negociat, dar nu am reușit să ajungem la un acord. Îmi doream să joc la una dintre echipele de top. Nivelul carierei mele putea fi altul. Acum e mult mai ușor să ajungi acolo, pentru că au realizat că trebuie să mizeze mai mult pe jucătorii portughezi care au calitate”.

...despre lupta la titlu: ”Vreau să fiu campion cu Steaua și să câștig și Cupa României. Suntem determinați și avem valoarea să ne îndeplinim aceste obiective. Nu va fi însă ușor”

...despre situația financiară din România: ”Sunt probleme financiare, dar ele apar în orice țară, nu doar în România. Aici nu e ca în Portugalia, echipele au un patron. Dacă el rămâne fără bani, atunci nu mai există cale de salvare”

...despre perioada petrecută la PSG: ”Făceam parte dintr-un grup cu mulți internaționali, Heinze, Pochettino, Ronaldinho, Pauleta și mulți alții. Eram tânăr și am învățat foarte multe. Din păcate n-am mai păstrat legătura cu ei”

...despre echipa actuală a lui PSG: ”Echipa s-a schimbat mult de când am plecat. E foarte puternică și are un investitor care nu ezită să dea 222 de milioane de euro pe Neymar. E în primele 3-4 cluburi din Europa”

4 goluriși două pase decisive a reușit Teixeira în cele 25 de meciuri disputate în tricoul ”roș-albaștrilor”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
1654392864790165
Mayra Moldoveanu  •  21 Februarie 2018, 10:52

Un baiat cu mult bun simt cred ca ar trebui sa i-a exemplu de la el multi dintre tinerii fotbalisti ,modest ,profesionist tot ce vrei.

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  20 Februarie 2018, 18:12
Postat de nebraska pe 20 Februarie 2018, 17:51

Fara titlu, fara cupa, de restul se ocupa Lazio! Mult succes in dragoste!

De FCD1948 SA era vorba, nu? Mult succes in play-out!

nebraska
nebraska  •  20 Februarie 2018, 17:51

Fara titlu, fara cupa, de restul se ocupa Lazio! Mult succes in dragoste!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează