FOTBAL  »  Superliga  »  SPECIAL GSP

Ca la noi la nimeni! Și pandemia o combatem tot românește

În Liga 1, patronii și șefii cluburilor încalcă recomandările de a purta mască în timpul meciurilor, chiar dacă stau în tribune, în vreme ce în marile campionate, conducerile grupărilor importante, gen Bayern, Liverpool, Juventus, se protejează tot timpul +10   FOTO
În Liga 1, patronii și șefii cluburilor încalcă recomandările de a purta mască în timpul meciurilor, chiar dacă stau în tribune, în vreme ce în marile campionate, conducerile grupărilor importante, gen Bayern, Liverpool, Juventus, se protejează tot timpul

Articol de , - Publicat luni, 06 iulie 2020 01:50 / Actualizat luni, 06 iulie 2020 09:15

În Liga 1, patronii și șefii cluburilor încalcă recomandările de a purta mască în timpul meciurilor, chiar dacă stau în tribune, în vreme ce în marile campionate, conducerile grupărilor importante, gen Bayern, Liverpool, Juventus, se protejează tot timpul.

Fotbalul românesc s-a angajat să respecte toate regulile impuse de Ministerul Sănătății, pentru a relua cu orice preț campionatul. Fiind în joc banii din drepturile TV, cluburile s-au supus tuturor protocoalelor medicale, inclusiv pentru implementarea unor regulamente de ordine interioară prin intermediul cărora jucătorii să se supună anumitor restricții, toate cu scopul de a diminua până aproape de zero riscul infectării cu coronavirus, astfel încât sezonul să se poată termina la timp. Și, implicit, să fie accesată întreaga sumă aferentă din drepturile TV.

Leo Grozavu: „Legile sunt doar pentru fraieri”

Totuși, în timpul meciurilor, care s-au reluat de o lună, imaginile prezentate cu cei care stau în tribună demonstrează că antrenorul lui Sepsi, Leo Grozavu, avea dreptate când spunea, referitor la restricții, că "legile sunt doar pentru fraieri". Aproape la fiecare joc de Liga 1, persoanele cele mai importante din structura cluburilor nu poartă mască. În protocolul FRF nu există această obligativitate, e doar pentru jucătorii de rezervă și pentru observator, așa cum e și în străinătate, dar se recomandă tuturor celorlalți să aibă mască, tocmai pentru a evita o eventuală expunere, mai ales dacă cel puțin două persoane stau prea aproape.

Gigi, Rotaru, Niculae refuză masca

Ultimul exemplu a fost la meciul disputat sâmbătă pe Arena Națională, între FCSB și FC Botoșani. Gigi Becali a luat loc în tribună, iar pe scaunul de lângă el a stat ginerele său. Niciunul dintre ei nu purta mască, ba chiar nici măcar nu aveau una la ei. În apropierea lor, alte 3 persoane: Mihai Stoica, Luțu și Argăseală. Dintre aceștia, doar cel din urmă avea mască și o purta corect. Spre deosebire de fostul fotbalist și de MM, care o aveau lăsată pe bărbie.

Ei nu sunt exemple singulare. La meciul de vineri, de la Mediaș, patronul Universității Craiova, Mihai Rotaru, a stat în tribuna oficială fără mască. Iar la fiecare gol al echipei sale, dar și la alte faze importante, gesticula și striga, chiar dacă în jurul său erau și alte persoane. La fel a procedat și boss-ul Astrei, Ioan Niculae, care la victoria cu FCSB, scor 3-2, n-a purtat în niciun moment mască!

Ioan Niculae
Alții în tribună poartă mască, patronul Craiovei nu o face FOTO Captură TV
Pavel Nedved și Andrea Agnelli (Juventus)
Joachim Low poartă masca inclusiv la interviurile de după meciuri FOTO Reuters
Kenny Dalglish (Liverpool)
+6 FOTO

Beckenbauer, Dalglish, Nedved și Agneli poartă mască

Imaginile din Liga 1 contrastează puternic cu ceea ce se petrece în cele mai mari campionate care au fost reluate după pandemie: Germania, Italia, Anglia. La meciurile lui Bayern Munchen, n-a existat niciun cadru din tribună în care măcar o persoană din conducerea campioanei Bundesligii să fie surprinsă fără mască purtată corect. De la Beckenbauer la Rummeningge și de la Oliver Kahn la Salihamidzici. Mai mult, la câteva jocuri, Franz Beckenbauer, în vârstă de 74 de ani, purta nu doar mască, ci și vizieră, la care apelează, de obicei, personalul medical, atunci când consultă un pacient. La fel au stat lucrurile și cu alt veteran cu nume uriaș din curtea lui Liverpool, Kenny Dalglish, dar și cu cuplul care conduce marele Juventus: Pavel Nedvev - Andrea Agnelli. 

Tu crezi că mie mi-a fost frică de coronavirus sau că voi purta eu mască vreodată? Poate să mă atingă vreun virus pe mine? Nu îmi e frică de corona
Gigi Becali

Low interzis la început, apoi doar cu mască...

În Germania, restricțiile la meciurile de fotbal au fost atât de bine respectate, mai ales în primele etape de după reluarea campionatului, încât s-a produs un incident incredibil. În care a fost implicat, ca victimă, chiar selecționerul Joachim Low. În prima rundă s-a jucat Dortmund - Schalke 4-0, pe 16 mai, meci la care își anunțase prezența și antrenorul Germaniei. Acestuia nu i s-a permis accesul, pe motiv că trebuie respectat protocolul medical, iar în primele jocuri acesta a permis un număr extrem de restrâns de persoane care să poată fi pe stadion, tocmai pentru a elimina riscul unei posibile infectări. Low s-a supus și a văzut meciul la televizor. Capacitatea arenei pe care s-a jucat acel meci e de peste 80.000 de spectatori.

Ca la noi la nimeni! Și pandemia o combatem tot românește

... Rădoi, de la început pe stadioane, dar fără mască

În schimb, la noi, a existat o flexibilitate totală. Lui Mirel Rădoi i s-a permis să meargă pe stadion, dar nu numai lui, ci au existat jocuri la care au fost prezenți și secundul Nicolae Dică, selecționerul de la tineret, Adrian Mutu, dar și șeful Comisiei Tehnice, Mihai Stoichiță. La aproape toate jocurile, Rădoi și Dică fie n-au purtat deloc mască, fie o aveau lăsată sub nas sau chiar doar pe bărbie.

REGULI DE ACCES: Altă bătaie de joc: intră cine vrea, nu cine are voie!

În protocolul impus de FRF, cel pentru desfășurarea meciurilor, e prevăzut în mod clar ce persoane și ce funcție trebuie să aibă pentru a avea acces în incinta stadionului. A fost un punct încălcat frecvent de cluburile gazdă. Câteva exemple: la Voluntari - Clinceni a participat și Anghel Iordănescu, care nu are nicio funcție în cadrul clubului gazdă, însă a fost trecut ca delegat al acestei echipe. La Gaz Metan - Craiova, Cristi Pustai, fost antrenor și director tehnic al medieșenilor, a luat loc la tribuna oficială, deși, conform protocolului, nu trebuia să i se permită să intre. La FCSB - Botoșani, Gigi Becali și-a adus la meci ginerele! 

Citește mai multe știri din Liga 1:

„Valize” la Giurgiu? Declarații surprinzătoare: „Am avut prime cu FCSB și CFR. Nu știu cine aduce banii”

CALCULE PENTRU TITLU. Craiova vs. CFR » Oltenii sunt lideri pentru prima dată de la promovare! 4 etape decisive: programul complet + cine arbitrează lupta

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
danielp0tc0varu
danielp0tc0varu  •  06 Iulie 2020, 16:36

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gago747
gago747  •  06 Iulie 2020, 14:07

Pandemie?!? deja e clar că chestia asta nu e nici măcar epidemie, darămite pandemie! doar în mintea tefeliștilor rezistenți poate fi pandemie.

1373765025983354
Dumitru Gabriel-Sorin  •  06 Iulie 2020, 12:22

Terminați cu manipularea ***.Destul ne-ați mințit trei luni cu epidemia de gripă!GATA!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează