FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ VS FCSB

CALCULE, CFR CLUJ, FCSB // CFR Cluj, cu o mână pe trofeu: și în real, și în virtual, ardelenii sunt aproape campioni! Avantaje, dezavantaje, program

CFR Cluj
CFR Cluj

Articol de , , - Publicat marti, 16 aprilie 2019 13:01

Remiza din derby-ul de duminică, CFR Cluj - FCSB 0-0, păstrează deschisă lupta pentru titlu, dar Clujul are mai multe avantaje și mai puține dezavantaje, în ultimele 5 etape, față de rivala FCSB.

0-0 între CFR și FCSB a păstrat distanța dintre formații și, teoretic, menține și suspansul din bătălia pentru câștigarea campionatului. Practic însă, rezultatul de duminică apropie și mai mult gruparea din Gruia de al doilea titlu consecutiv. Din acest weekend se va intra în returul play-off-ului și fiecare dintre primele două clasate mai are de suținut doar două jocuri acasă și trei pe teren străin.

Clasamentul, programul, jocurile de culise, programările, criteriul de departajare și punctajul din sezonul regulat, toate acestea o plasează pe CFR ca mare favorită să-și apere trofeul câștigat și acum 1 an. 

CFR Cluj

AVANTAJE

1. Meciul cu Viitorul, din a doua zi de Paști, e programat la 4 zile după returul pe care Viitorul îl va disputa în semifinalele Cupei României, cu Craiova. Sigur, Hagi va apela la garnitura de rezerve în Gruia, ceea ce îi aduce CFR-ului o șansă în plus pentru a câștiga.

2. Revine Țucudean. Atacantul și-a rezolvat problemele medicale, a reînceput antrenamentele, dar n-a fost forțat de Petrescu în derby-ul de duminică. El va fi apt începând cu etapa viitoare și va fi un argument extrem de solid pe care CFR îl are în finalul sezonului. 

43%din punctele puse în joc au fost pierdute de CFR în cele 7 meciuri disputate în acest campionat fără Țucudean pe teren, palmares: 3 victorii, 3 remize, 1 eșec

3. CSU Craiova, posibil aliat! CFR ar putea beneficia de ajutor din partea unei formații care are de disputat partide, chiar în finalul campionatului, cu ambele contracandidate în lupta pentru titlu. Craiova joacă acasă cu FCSB în etapa a 8-a și la Cluj, în penultima rundă. Foarte probabil, dacă va avea asigurat locul 3 până la ora acelor meciuri sau înaintea etapei în care joacă în deplasare cu CFR, Craiova va face tot posibilul, cum s-a mai întâmplat și acum 2 ani, pentru a o împiedica pe FCSB să ia campionatul.

EXCLUSIV Detalii EXPLOZIVE din culisele Ligii 1! Răzvan Burleanu blochează reforma propusă de CFR + LPF

4. Punctajul par. Este, cel puțin, la cum arată acum clasamentul, unul dintre cele mai solide argumente pe care le are CFR. Dacă va termina la egalitate de puncte, CFR ar fi avantajată că a terminat sezonul regulat cu punctaj par și n-a beneficiat, așa cum s-a petrecut cu FCSB, de rotunjire. Practic, Clujul dacă va câștiga 4 din cele 5 meciuri rămase de disputat, oricare ar fi cele 4 victorii, va fi sută la sută campioană!

5. Are constanță. CFR a dovedit și pe parcursul sezonului regulat, dar și în play-off că e echipa cea mai pragmatică și cea care a acumulat cele mai multe puncte.

Clasament sezon regulat

1. CFR 54p
2. FCSB 49p
3. Craiova 45p

Clasament exclusiv meciurile din play-off

1.CFR 11p
2-3. FCSB 10p
Viitorul 10p
4. Craiova 7p

DEZAVANTAJE

1. Jocul. De când s-a întors Dan Petrescu, CFR n-a reușit niciun meci de calitate. Jocul a lăsat de dorit inclusiv în singura partidă câștigată cu Dan pe bancă, 1-0, la debut împotriva Astrei. 

Cele 4 meciuri ale CFR-ului cu Petrescu pe bancă

CFR - Astra: 1-0
CFR - Astra: 1-3
Craiova - CFR: 0-0
CFR - FCSB: 0-0

florin tanase emmanuel culio

FCSB

AVANTAJE

1. Meciul din etapa viitoare o va găsi pe Viitorul înaintea returului din semifinalele Cupei României. Aproape sigur, așa cum a procedat și înainte, și după turul din Bănie, Hagi va menaja întregul prim "11" și va apela din nou la o formulă din care vor face parte fotbaliști precum Kuipers, Artean, Boboc, Ciobanu, Casap, ceea ce va fi un mare avantaj pentru FCSB. În plus, dintre echipele din play-off, Viitorul e singura pe care FCSB a bătut-o în deplasare, pe parcursul sezonului regulat. 

2. Și meciul cu Astra, de acasă, programat în ziua de Paști, vine perfect pentru trupa lui Teja. Astra va avea și ea, la mijlocul săptămânii viitoare, returul din Cupă cu CFR, meci în care Enache va folosi formula standard. FCSB va fi odihnită la ora meciului direct, iar experiența de după turul Cupei arată că Astra nu e în stare să joace în decurs de 3-4 zile cu aceeași formulă. A pierdut fără drept de apel meciul cu Viitorul, 1-4, disputat după semifinala cu CFR.

Gigi Becali decide, MM Stoica și Mihai Teja plătesc! Ce se întâmplă cu varianta Marius Șumudică la FCSB

3. Meciul direct cu CFR e programat pe teren propriu. Ar putea fi un imens atu, mai ales că ar fi cu adevărat o confruntare cu titlul pe masă pentru că e programată în ultima etapă. Pentru ca respectivul joc să aibă miză trebuie ca FCSB să nu se afle la o distanță mai mare, în spatele, CFR-ului de două puncte. Acasă, FCSB e cea mai puternică din Liga 1!

 

Clasament meciuri pe teren propriu

teren propriu

DEZAVANTAJE

1. În următoarele 4 etape, joacă de 3 ori în deplasare. Iar rezultatele din sezonul regulat au fost slabe: 1-2 la Craiova, 2-4 la Sepsi, 4-1 la Viitorul

60%din cele 15 meciuri disputate de FCSB în deplasare în actualul campionat s-au terminat fără victorie pentru roș-albaștri

2. Meciurile cele mai grele, cu formațiile de pe locurile 3 și 4, care au arătat că pot pune probleme în acest play-off, Viitorul și Craiova, vor fi disputate în deplasare.

3. Nu stă doar la mâna ei. Remiza de duminică, din Gruia, i-a anulat FCSB-ului un atu mare: să depindă doar de ea. Teoretic, FCSB poate pierde titlul chiar și dacă va face punctaj maxim în ultimele 5 etape. 

PROGRAMUL PÂNĂ LA FINAL 

programu 

4 meciuri consecutive fără gol primit are CFR, ultima care i-a înscris a fost Sepsi, iar de atunci au trecut 402 minute

Al doilea cel mai ridicat nivel

Dintre cele 4 ediții de Liga 1 care s-au disputat în acest sistem, doar anul trecut campionatul a avut pe primul loc, la jumătatea play-off-ului, o echipă cu un punctaj mai mare decât acum. FCSB a avut acum 1 an cu 3 puncte peste ce are acum CFR, dar în cele din urmă gruparea din Gruia a devenit campioană. 

nivel

25 de ani au trecut de când o altă echipă, în afară de Steaua, a reușit să câștige două campionate la rând, Dinamo (1983, 1984)

8 din ultimele 11 campionate au fost câștigate de echipe din Provincie, celelalte 3 au fost cucerite de București prin FCSB (2013, 2014, 2015)

100% a fost procentajul titlurilor câștigate, în formula cu play-off, de echipele care au terminat pe primul loc sezonul regulat: Astra (2016), Viitorul (2017) și CFR (2018), iar acum, pe primul loc după 26 de etape a fost tot CFR

2 din cele 3 ediții cu play-off au fost decise în ultima etapă, însă doar acum e programat în chiar runda finală meciul direct dintre primele două clasate

1,50e cota pe care CFR o are la casele de pariuri pentru a lua titlul, în timp ce FCSB are 2,50

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (14)
fairplayromania
fairplayromania  •  16 Aprilie 2019, 22:39
Postat de balauru48 pe 16 Aprilie 2019, 14:12

Îl așteptăm pe anton pan aka viorel aka prostalaul gsp sa ne explice cum sta treaba :))

Nu poate sa vină,e la cantină cu Iosif din Vaslui, manîncă....

magic4ever
magic4ever  •  16 Aprilie 2019, 16:17
Postat de Stefan Török pe 16 Aprilie 2019, 14:52

Las' ca va prinde Dudelange :))) la cat de prost se joaca , anul asta ar trebui sa nu se acorde titlul de campioana ! Sau numa lu Bursucu' pentru merite deosebite !

Vezi sa nu va elimine iar Ludogoret cu Moti in poarta la penalty-uri...ati fost de rasul planetei!

magic4ever
magic4ever  •  16 Aprilie 2019, 16:14
Postat de Stefan Török pe 16 Aprilie 2019, 14:52

Las' ca va prinde Dudelange :))) la cat de prost se joaca , anul asta ar trebui sa nu se acorde titlul de campioana ! Sau numa lu Bursucu' pentru merite deosebite !

Stai linistit ca nu are emotii CFR cu Dudelange cat timp este Dan Petrescu antrenor...d-asta a fost adus Petrescu, pentru cupele europene pentru ca puteau sa castige campionatul si cu Minteuan pe banca..dar in cupele europene au nevoie de un antrenor cu experienta lui Petrescu care s-a calificat din grupele UCL cu Urziceni....

Vezi toate comentariile (14)
Comentează