FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

EXCLUSIV Fostul campion cu Știința pune tunurile pe vedeta Craiovei: „De o indolență fantastică!” » Și o întrebare acidă pentru Rotaru: „Cum a ajuns el antrenor?”

Andrei Ivan, în dreapta, are un randament mult sub așteptări în acest sezon / Sursă foto: Facebook@ Universitatea Craiova +33   FOTO
Andrei Ivan, în dreapta, are un randament mult sub așteptări în acest sezon / Sursă foto: Facebook@ Universitatea Craiova

Articol de - Publicat sambata, 11 noiembrie 2023 11:55 / Actualizat sambata, 11 noiembrie 2023 17:51

Victor „Fonfo” Niculescu, 74 de ani, campion cu Universitatea Craiova în 1974, la primul titlu din istoria Științei, ceartă actuala generație de fotbaliști din Bănie. Din Spania, fostul fundaș al juveților pune tunurile pe Andrei Ivan&co., într-un interviu oferit Gazetei Sporturilor.

Unul dintre puținii supraviețuitori ai echipei supranumite „Campioana unei mari iubiri” - precursoarea „Craiovei Maxima”, Victor Niculescu suferă în tăcere la meciurile de azi ale Universității.

Ultimele reprezentații ale oltenilor l-au mâhnit pe cel poreclit „Fonfo”, care nu menajează pe nimeni: îl acuză de indolență pe Andrei Ivan, se întreabă „cum e posibil ca Dragoș Bon să ajungă pe banca echipei antrenate cândva de Oblemenco sau Oțet” și pune la îndoială întreaga strategie a lui Mihai Rotaru.

Cea mai mare „țeapă” din „era Rotaru”?! Dezastru pentru jucătorul pe care Universitatea a plătit o avere. E în mare pericol să fie dat afară!
CS UNIVERSITATEA
Cea mai mare „țeapă” din „era Rotaru”?! Dezastru pentru jucătorul pe care Universitatea a plătit o avere. E în mare pericol să fie dat afară!

Victor Niculescu: „Cum a ajuns Dragoș Bon antrenor? A jucat fotbal la «județ»”

„Eu nu știu cum a ajuns Dragoș Bon pe la Centrul de Copii și Juniori, apoi antrenor... El a jucat fotbal la «județ»! (n.r. - Bon a fost «secundul» cu rol de interimar care a pregătit echipa în ultima perioadă) Să ajungi la Universitatea Craiova, echipă care are o firmă, pe unde au trecut mari antrenori, Oblemenco, Oțet, Valentin Stănescu, Teașcă și mulți antrenori consacrați?!

Trebuie schimbată mentalitatea jucătorilor. Trebuie un antrenor cu mână de fier, cum erau pe vremea mea Teașcă sau Jackie Ionescu, care făceau o pregătire extraordinară. E nevoie de un antrenor mai dur, care să-i oblige să joace și să aibă un comportament pozitiv în antrenamente”, crede fostul campion cu Știința. 

Victor Niculescu: „Ivan e de o indolență fantastică!”

Fotbaliștii Craiovei, în frunte cu vedeta Andrei Ivan, au fost la rândul lor ținta lui Niculescu. 

„Ei au bani, dar joacă doar de dragul de a o face! Au un contract și stau să-și ia banii și atât. Noi nu aveam bani, dar dacă nu jucam, venea partidul peste noi! Aveam altă concepție, jucam de plăcere, iar banii veneau de la sine. 

Fraierii ăștia sunt cum erau rezervele pe vremea mea, care luau 50% din primele noastre, ale titularilor. Rezervele, dacă nu intrau, luau 50%. Așa și ei. Unii s-au complăcut în situația asta de rezerve de lux, dar cu bani.

Mitriță? I-au învățat [adversarii] jocul, și-au adus aminte de el. Dar măcar aleagă. Însă Ivan e de o indolență fantastică!”, a declarat Victor Niculescu, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

Erau la Craiova, la un moment dat, vreo 12 scouteri dintre foștii fotbaliști ai Craiova Maxima. Trimite-i, mă, să-i vadă pe jucători, să-și dea cu părerea, consultă-i pe toți, cere-le părerea!

- Victor „Fonfo” Niculescu

Victor Niculescu, pe teren la primul titlu din istoria Științei

Victor Niculescu, acum în vârstă de 74 de ani, a evoluat în tricoul Științei între 1968 și 1975. Fostul fundaș dreapta a făcut parte din echipa care a câștigat primul titlu din istoria oltenilor, în 1974. A fost coleg, printre alții, cu legendarul Ion Oblemenco. 

Fostul campion cu Știința pune tunurile pe vedeta Craiovei: „De o indolență fantastică!” » Și o întrebare acidă pentru Rotaru: „Cum a ajuns el antrenor?”
Victor Niculescu / Sursă foto: ucv1948.ro

Intervievat în 2020 de site-ul oficial al lui CSU Craiova, acesta povestea cum a apărut denumirea de „Campioana unei mari iubiri”:

În 1973, după ce am pierdut campionatul la golaveraj, eram învăluiți de un val de simpatie enorm. Jucam fotbal, eram adevărați, Dinamo a luat campionatul cu japca. Asta l-a făcut pe regretatul poet Adrian Păunescu să ne alinte, făcându-ne campioni. Dacă nu am fost campioni la fotbal, am fost campioni la capitalul de iubire care ne înconjura atunci.

- Victor Niculescu, conform ucv1948.ro

VIDEO Jurnalistul Narcis Drejan nu vede cu ochi buni schimbările de la Craiova: „E zona crepusculară, ceva de nedescris!”

Citește și alte știri despre Universitatea Craiova:

Cea mai mare „țeapă” din „era Rotaru”?! Dezastru pentru jucătorul pe care Universitatea a plătit o avere. E în mare pericol să fie dat afară!

EXCLUSIV De ce a clacat invenția lui Rotaru? Legenda Craiovei Maxima a comentat cifrele șocante ale fotbalistului: „Acum nu mai poți spune asta”

VIDEO Nu vede cu ochi buni schimbările de la Craiova: „E zona crepusculară, ceva de nedescris!” + Critică scenele cu Rotaru și Petev

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
lulu
lulu  •  11 Noiembrie 2023, 17:06

Cum dracu vine asta"unul dintre singurii supravietuitori"?Mai băieți ziariști,puneți prima oară mâna pe carte și după apucați-vă de scris,nu vă mai mirați că sunteți ousi pe liber.

parachioara5
parachioara5  •  11 Noiembrie 2023, 16:59

...sa fim seriosi ...omul crede ca avem un campionat corect ...nu s a schimbat nimik de pe vremea lui ...si acum campionatul se da de la bucuresti ...jucatorii nostrii sunt sponsorizati de Betano ...de aceea nu se retrage Rotaru din fotbal ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează