FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ ANTRENORI

Campionul Andone, dezamăgirea Pițurcă » Ce arată mutările de pe piața antrenorilor, comparativ cu același moment din anul trecut

Articol de - Publicat marti, 07 ianuarie 2020 09:00

Dat afară de Becali după 7 meciuri, Bogdan Andone și-a luat revanșa la Astra. L-a bătut, 3-1, și a terminat și anul în fața lui. Cea mai reușită dintre schimbările operate până acum în Liga 1. La polul opus, Victor Pițurcă.

Finalul lui 2019 și debutul lui 2020 au fost destul de agitate pe băncile tehnice din Liga 1. Hermannstadt l-a recuperat pe Vasile Miriuță, după ce Eugen Neagoe a depus armele, iar Poli Iași a dat lovitura chiar pe 31 decembrie, cu Mircea Rednic în locul demisionarului Mihai Teja. Care n-a șomat prea mult, acceptând să vină la Voluntari pe locul lăsat liber de Cristiano Bergodi. Totodată, sâmbătă, chiar înaintea reunirii lotului, Victor Pițurcă a aruncat prosopul la U Craiova!

Trei "campioane"

În ciuda acestor mutări de ultimă oră, piața antrenorilor din prima divizie a fost ceva mai liniștită în cele 22 de etape scurse din sezonul 2019-2020 comparativ cu aceeași perioadă a stagiunii precedente. Acum s-au înregistrat 11 schimbări de tehnicieni, atunci fuseseră cu două mai mult și eram pe primul loc în Europa din acest punct de vedere.

"Campioanele" lui 2019-2020 sunt FCSB, U Craiova și Hermannstadt, cu câte două înlocuiri de antrenor. La Sibiu, Enache și Neagoe au renunțat de bunăvoie, fiindcă nu mai vedeau perspective de continuare a colaborării, ultimul știind probabil și că Miriuță e pe turnantă.

Oltenii, la rându-le, credeau că au dat lovitura cu Piți când l-au instalat la 1 septembrie, în locul lui Papură. Dar s-au văzut nevoiți să accepte divorțul după numai 14 etape, fostul selecționer reproșându-le că n-a fost susținut de conducere, cu investiții, în tentativa de a lua titlul chiar în acest sezon.

În schimb, la bucureșteni, Gigi Becali, antrenorul antrenorilor, s-a lepădat de Bogdan Andone (foto jos) după numai o lună, când acesta i-a reproșat implicarea în treburile sale, și de Vergil Andronache după și mai puțin timp: 19 zile.

Campionul Andone, dezamăgirea Pițurcă » Ce arată mutările de pe piața antrenorilor, comparativ cu același moment din anul trecut

"Secund" multifunction

În persoana lui Bogdan Argeș Vintilă, latifundiarul din Pipera și-a găsit un "secund" bun la toate. Îi pregătește jucătorii, e prompt atunci când primește ordinul de sus și-l ajută și la tămâierea cantonamentului din Berceni, împreună cu fostul arbitru Alexandru Tudor.

Alungat de Becali, Andone a fost valorificat de Ioan Niculae la Astra. Acolo unde fusese secundul lui Șumudică în 2015-2016, sezonul titlului, el a făcut minuni. I-a preluat pe giurgiuveni în 9 octombrie 2019, pe locul 7, și i-a propulsat pe 2, la un punct de liderul CFR Cluj și în fața fostei sale echipe. Pe care a bătut-o cu 3-1 în meciul direct, de pe Arena Națională!

Campionul Andone, dezamăgirea Pițurcă » Ce arată mutările de pe piața antrenorilor, comparativ cu același moment din anul trecut
Campionul Andone, dezamăgirea Pițurcă » Ce arată mutările de pe piața antrenorilor, comparativ cu același moment din anul trecut

6cluburi merg și în 2020 pe mâna antrenorului cu care au plecat la drum în iulie 2019. Sezonul trecut, tot după 22 de etape, erau doar 5

9victorii și un singur eșec a bifat B. Andone în 10 meciuri pe banca Astrei

6victorii, 3 remize și 5 eșecuri a înregistrat Pițurcă pe banca Universității

"Bogdan Andone e un antrenor excepțional. Pentru mine nu e neapărat o surpriză, întrucât el a mai fost la Astra pe timpul lui Șumudică. Toți din club mi-au spus că nu au mai văzut antrenor așa metodic, echilibrat, cu bun-simț. Nu are preferințe, vorbește frumos cu jucătorii"
Ioan Niculae, patron Astra

"Vintilă e primul antrenor pe care nu îl dau niciodată afară. Are atât de multă ascultare, în sens duhovnicesc, și este atât de înțelept, încât nu cred că nu va lua campionatul. Până la adânci bătrâneți lucrez cu el. La înmormântarea mea vreau să vină el"
Gigi Becali, patron FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează